ریختهگری دایکست آلومینیوم یکی از روشهای پیشرفته و پرکاربرد در تولید قطعات آلومینیومی است که به دلیل دقت بالا، سرعت تولید و امکان شکلدهی به قطعات پیچیده، در صنایع مختلف محبوبیت دارد. این فرآیند شامل ذوب آلومینیوم و تزریق آن تحت فشار بالا به داخل قالب فولادی است که نتیجه آن تولید قطعاتی با سطح صاف و استحکام بالا میباشد. آلومینیوم به دلیل مقاومت در برابر خوردگی، سبکوزنی و قابلیت تحمل دماهای بالا، یکی از بهترین انتخابها برای ریختهگری در دایکست به شمار میرود. همچنین، استفاده مکرر از قالبهای فولادی در این روش، آن را برای تولید انبوه قطعات آلومینیومی ایدهآل کرده است. برای آشنایی با فولادهای قالبسازی و اطلاع از قیمت پروفیل آلومینیوم میتوانید به فولاد حامیران مراجعه کنید.
هنگامی که در حال طراحی یک قطعه آلومینیومی هستید، باید در نظر بگیرید که از کدام فرآیند تولید استفاده می کنید. روش های مختلفی برای شکل دادن به آلومینیوم وجود دارد و ریخته گری یکی از رایج ترین گزینه هایی است که طراحان باید در نظر بگیرند.
آلومینیوم می تواند بالاترین دمای عملیاتی را در بین تمام آلیاژ های دایکست تحمل کند. علاوه بر این، آلومینیوم ریخته گری، همه کاره و مقاوم در برابر خوردگی بوده و پایداری ابعادی بالایی را با دیواره های نازک حفظ می کند و تقریباً در هر صنعتی قابل استفاده است. اقلام دایکاست ساخته شده از آلومینیوم در مقایسه با سایر اقلام ساخته شده با آلیاژهای ریخته گری استاندارد سبک وزن هستند.
ریخته گری آلومینیوم یک فرآیند شکل دهی فلز است که امکان ایجاد قطعات پیچیده آلومینیومی را فراهم می کند. شمش های آلیاژ آلومینیوم تا زمانی که کاملاً مذاب شوند تا دمای بسیار بالا گرم می شوند.
آلومینیوم مایع تحت فشار بالا به داخل حفره قالب فولادی تزریق می شود. قالب از دو نیمه تشکیل شده است و پس از جامد شدن آلومینیوم مذاب، آنها را جدا می کنند تا قسمت آلومینیومی ریخته گری نمایان شود. جهت آشنایی با انواع فولادهای قالب سازی و اطلاع از قیمت بر روی قیمت فولاد قالب سازی کلیک نمایید.
محصول آلومینیومی به دست آمده دقیقاً با یک سطح صاف شکل میگیرد و اغلب به حداقل فرآیند ماشینکاری یا بدون نیاز به فرآیند ماشینکاری نیاز دارد. با توجه به اینکه از قالب های فولادی استفاده می شود، این فرآیند را می توان چندین بار با استفاده از همان قالب قبل از خراب شدن آن تکرار کرد، که ریخته گری آلومینیومی را برای تولید قطعات آلومینیومی با حجم بالا ایده آل می کند.
ریخته گری آلومینیوم دارای مزایای متعددی نسبت به سایر فرآیند های شکل دهی فلز است که ممکن است انتخاب مناسبی برای ساخت قطعات آلومینیومی شما باشد.
یکی از قابل توجه ترین آنها توانایی تولید اشکال بسیار پیچیده است که نه اکستروژن و نه ماشین کاری نمی توانند ایجاد کنند. نمونه کامل این امر تولید قطعات پیچیده خودرو مانند گیربکس و بلوک موتور است. سایر فرآیند ها نمی توانند به طور مداوم به پیچیدگی مورد نیاز برای این محصولات دست یابند.
مزایای دیگر شامل توانایی داشتن سطوح بافت دار یا صاف و دارا بودن ظرفیت برای قرار دادن قطعات بزرگ و کوچک است. هنگام طراحی قسمتی که قرار است ریخته گری شود باید چند ملاحظه را در نظر گرفت.
ابتدا، قالب باید طوری طراحی شود که جدا شده و اجازه دهد قسمت آلومینیومی جامد خارج شود. خطی که محل جدا شدن دو نیمه قالب را مشخص می کند، خط جداکننده نامیده می شود و شما باید آن را در مراحل اولیه طراحی قالب در نظر بگیرید.
نکته مهم دیگر محل نقاط تزریق است. در مواردی که فلز مذاب قبل از رسیدن به هر شکافی در قالب جامد می شود، قالب را می توان با چندین نقطه تزریق طراحی کرد. اگر حفره ها در طراحی گنجانده شوند هم می تواند کمک کننده باشد.
بر خلاف دایکست که از تزریق استفاده می کند، ریخته گری قالب دائمی نیاز به ریختن آلومینیوم مذاب با نیروی گرانش در قالب دارد. ریختهگری های قالب دائمی همچنین میتوانند قالب های قوی تری تولید کنند.
با این وجود، دایکست نسبت به دو روش دیگر، سطوح بهتری را ارائه میدهد که اغلب نیاز به عملیات سطحی بعدی را از بین میبرد.
گزینه هایی برای ماشینکاری و پرداخت
قطعات آلومینیومی دایکست اغلب به حداقل ماشینکاری نیاز دارند و چندین گزینه برای پرداخت سطح موجود است. ریختهگری با استاندارد های ریختهگری، سطح بسیار خوبی را ایجاد می کند، اما همچنان میتواند دارای عیوب باشد، مانند درز های فلزی که در آن نیمه های قالب به هم میرسند. سطح ناهموار یا سایر عیوب ناکافی برای قطعه را می توان با سنباده زدن، سند بلاست یا سنباده کاری مداری برطرف کرد.
چند مورد از رایج ترین آلیاژ های آلومینیومی برای ریخته گری که انتخاب این گرید ها باید بر اساس شرایط و کاربرد دایکست انجام گیرد عبارتند از
A380، 383، B390، A413، A360 و CC401
به عنوان مثال، A360 مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی و فشار داشته و همچنین سیالیت بسیار خوبی ارائه می دهد. B390 مقاومت در برابر سایش و سختی بالا را ارائه می دهد در حالی که دارای کمترین شکل پذیری در بین تمام آلیاژ های ریخته گری است، به همین دلیل است که برای کاربرد هایی مانند بلوک موتور خودرو استفاده می شود.
با توجه به استحکام و نرخ تولید بالا، ریخته گری آلومینیومی برای کاربرد هایی که در صنایع مختلف قرار دارند مانند خودرو، هوافضا، ساخت موتور، نظامی، پزشکی و تجاری استفاده می شود.
فناوری دایکست در ریخته گری آلومینیومی
تمام مزایای ریخته گری آلومینیومی به لطف فرآیند تولید که امروزه به سطوح بالای تکنولوژیکی رسیده است امکان پذیر است. لازم به یادآوری است که این یک فناوری است که برای اولین بار در ایالات متحده آمریکا در نیمه دوم قرن نوزدهم توسعه یافته است. تا به امروز، دایکست اقتصادی ترین و کارآمدترین فناوری برای تولید قطعات در آلیاژ های آلومینیوم می باشد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام