در این نوشته برآنیم درباره تاریخچه تولید و استفاده از میلگرد در ساخت و ساز مطالبی را بیان کنیم. میلگرد، بهطور کلی، استوانههای فولادی با اندازههای مختلف هستند که در سازهها به عنوان مادهای تقویتی و تحت تنش قرار میگیرند. استفاده از میلگرد در صنعت ساخت و ساز به قابلیت بالا برای تحمل فشار و کشش، افزایش استحکام و دوام سازهها در مقابل عوامل محیطی و جوی، بسیار حیاتی است.
در گذشته، سازهها بیشتر از خشت و آجر بدون مصرف میلگرد ساخته میشوند. اما با پیشرفت در صنعت و نیاز به ساخت سازه های بلند و پایدار، از مصالح با ترکیبات ویژه استفاده می شود. بتن به عنوان یک مصالح نوین و قابلیت سریع و آسان ساختن سازه ها، مورد توجه قرار گرفتن. با این، در آغاز استفاده از بتن، میلگرد بهطور جدی در سازهها مورد استفاده قرار نمیگرفت و سازهها به دلیل عدم تقویت مناسب، استحکام کافی را نداشتند.
جهت اطلاع از قیمت میلگرد st52 کلیک نمایید.
در قرن پانزدهم، با پیشرفت صنعت، بتنهای تقویت شده وارد صحنه شدند. این محصولات، میلگرد استفاده میکنند تا استحکام و با اعمال فشار و کشش بتن بهطور قابل توجهی افزایش یابد. اما تولید میلگردها به شکل امروزی و استفاده از آنها در سازههای مختلف، انواع زمانهای نیاز دارد. بهطور کلی، استفاده از پروفیل ساختمانی میلگرد در سازهها برای تقویت، افزایش استحکام و دوام طولانیمدت سازهها در شرایط محیطی برابر و جوی بسیار حائز اهمیت است.
اولین استفاده از میلگردهای تقویت کننده (میلگرد) در بتن اغلب به ژوزف مونیر، باغبان فرانسوی نسبت داده می شود که در سال 1867 یک اختراع برای ساخت وان ها و مخازن بتنی تقویت شده با شبکه سیم های آهنی به ثبت رساند. اما با توجه به وزن و غرق شدن سریع این گونه شناورها، بازنگری در تولید آنها صورت گرفت. با این وجود، اعتبار اولین سازه بتن مسلح معمولاً به جوزف مونیر داده می شود.
در ایالات متحده، استفاده اولیه از میلگرد همراه با بتن (بتن مسلح) توسط ویلیام وارد در ساخت اولین ساختمان بتن آرمه در سال 1875 در نیویورک انجام شد. علاوه بر این، تادئوس حیات، در ابتدا یک وکیل بود، در دهه 1850 آزمایشاتی را در مورد تیرهای بتن مسلح انجام داد. او میله های آهنی را در ناحیه کششی تیر قرار داد و آنها را به سمت بالا در نزدیکی تکیه گاه ها خم کرد و آنها را در ناحیه فشار محکم کرد. او همچنین از میله های عمودی در نزدیکی تکیه گاه ها برای مقاومت در برابر نیروهای برشی استفاده کرد. هایت در سال 1877 کتابی درباره تحقیقات خود منتشر کرد.
جهت اطلاع از قیمت میلگرد بدون آج کلیک نمایید.
در سانفرانسیسکو، در سال 1884، رانسوم برای اولین بار میله هایی با مقطع مربعی پیچ خورده تا میله های تغییر شکل یافته را برای اتصال بهتر بین فولاد و بتن ایجاد کند. علاوه بر این، در سال 1890، یک ساختمان موزه دو طبقه به طول 95 متر با استفاده از بتن مسلح ساخته شد. این سازه در زلزله 1906 سانفرانسیسکو و آتش سوزی متعاقب آن آسیب جزئی دید که منجر به افزایش پذیرش این سیستم ساخت و ساز جدید شد.
برای انتشار دانش در مورد طراحی بتن آرمه در ساخت و ساز، کمیته مشترکی از نمایندگان سازمان های علاقه مند در بتن مسلح در ایالات متحده در سال 1903 تشکیل شد. از سال 1930 تا 1950، ستون های بتن مسلح با خروج از مرکز بالا به نقطه کانونی محققان تبدیل شد. از آن زمان تاکنون، آزمایشات متعددی بر روی مقاومت فشاری و مدول الاستیسیته بتن توسط دانشمندان اروپایی و آمریکایی انجام شده است و تحقیقات در این زمینه امروزه ادامه دارد و بسیاری از جنبه های رفتار بتن مسلح هنوز به طور کامل شناخته نشده اند.
جهت اطلاع از قیمت میلگرد کلیک نمایید.
این میلهها به صورت استوانهای از تولید میشوند و دو نوع اصلی دارند: میلگردهای ساده و میلگردهای آجدار. استفاده از هر کدام از این دو نوع میلگرد به وابستگی به نوع و نیاز سازه ها و ساختارهای مختلف است.
میلگردها دارای قابلیت تولید فیبرهای پلیمری تقویت شده نیز هستند که باعث تقویت بتن میشوند و مقاومت آن را به طور قابل توجهی افزایش میدهند. تاریخچه میلگرد آجدار هم به همان دوران برمیگردد و برای افزایش چسبندگی بین بتن و میلگرد، روی سطح میلگردهای تولید شده، آج (منقطعات کوچک) ایجاد میشود. این منقطعات کوچک باعث افزایش سطح مخاطرهای میلگرد میشوند و به طور مستقیم به بتن متصل میشوند، که در نتیجه باعث افزایش توجه در تحمل بار و مقاومت کششی سازهها میشود.
در ایران به ۴ روش میلگرد را تولید میکنند
همچنین برای اطلاع از قیمت میلگرد برند های مختلف از جمله میلگرد شاهین بناب ، میلگرد ابرکوه ، میلگرد ابهر ، میلگرد فایکو ، میلگرد ذوب آهن اصفهان ، میلگرد ظفربناب ، میلگرد شاهرود ، میلگرد ساده متین ، میلگرد میانه ، میلگرد زاگرس ، میلگرد آناهیتا گیلان ، میلگرد راد همدان ، میلگرد نیشابور ، میلگرد پرشین فولاد و میلگرد بافق یزد ، میلگرد هیربد زرندیه ، میلگرد اهواز ، میلگرد عتیق آذر سهند میلگرد آذر فولاد امین ، میلگرد پردیس آذربایجان و میلگرد آریان فولاد ، می توانید به قیمت انواع میلگرد مراجعه فرمایید.
در طول قرن بیستم، استانداردهای بینالمللی برای تولید و استفاده از میلگرد توسعه یافت. استانداردهای مختلفی مانند استانداردهای آمریکا (ASTM)، استانداردهای اروپا (EN) و استانداردهای بریتانیا (BS) برای مشخصههای فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی میلگردها تعیین شدند. همچنین میلگرد ها در سایز های مختلف از جمله میلگرد 6، میلگرد 8، میلگرد 10، میلگرد 12، میلگرد 14، میلگرد 16، میلگرد 18 ، میلگرد 20، میلگرد 22 و… تولید می شوند.
جهت اطلاع از قیمت میلگرد آجدار کلیک نمایید.
کاربردهای میلگرد در بتن بسیار گسترده هستند و به طور گسترده در صنعت ساخت و ساز به کار میروند. این محصولات فولادی به عنوان تقویتکنندههای اصلی بتن در ساخت سازههای مختلف به کار میروند. برخی از کاربردهای اصلی آن عبارتند از:
تقویت کننده بتن: میلگرد درون بتن قرار میگیرد تا مقاومت کششی بتن را افزایش دهد. این ترکیب از بتن و میلگرد، به عنوان بتن مسلح شناخته میشود که استحکام فشاری بالا و قدرت مقاومت در برابر کشش را فراهم میکند.
ساختارهای فولادی و بتنی: در برجها، پلها، سدها، ساختمانهای بلند و سازههای مهندسی عظیم مانند برج خلیفه، میلگرد به عنوان بخش اساسی سازههای فولادی و بتنی برای تحمل بار و افزایش استحکام ساختاری استفاده میشود.
سازههای پیچیده و تخصصی: در سازههایی که نیاز به مقاومت و استحکام بالا دارند مانند تونلها، پلها، ساختمانهای مستحکم و یا سازههایی که در معرض نیروهای بسیار زیاد قرار دارند، میلگرد بهطور گسترده به کار میرود.
بتنهای تقویت شده: استفاده از میلگرد در بتنهای تقویت شده و سیستمهای تقویت شده با فیبرهای آهنی، بهبود مقاومت ساختار بتنی را در برابر تغییرات دما و فشار ارائه میدهد.
ضرورت در سازههای مقاوم به زلزله: استفاده از میلگرد در ساخت سازههای مقاوم به زلزله، به تقویت سازه در برابر نیروهای لرزهای کمک میکند و احتمال خسارت وارده به ساختمانها را کاهش میدهد.
جهت اطلاع از قیمت میلگرد اصفهان 14 کلیک نمایید.
فونداسیون و پیها: میلگردها به عنوان تقویتکنندههای اصلی در پایههای ساختمانها و سازههایی که نیاز به تحمل بارهای سنگین دارند، استفاده میشوند.
دالها: استفاده از میلگرد در دالها، ساختار سقفی که نیاز به استحکام و مقاومت در برابر تغییرات دما و جمعشدگی دارد، را تقویت میکند.
ستونها: برای تقویت و استحکام بخشی از ستونها که نقش اصلی در تحمل عمودی بار ساختمانها را دارند، از میلگرد استفاده میشود.
تیرها: میلگردها در تیرها برای افزایش استحکام و تقویت آنها به کار میروند. تیرها وظیفه تحمل بارهای افقی و انتقال آنها به ستونها را دارند.
قوسها: میلگرد برای ساخت و افزایش استقامت انواع طاق، قوس و گنبدها نیز به کار میرود.
به طور کلی، استفاده از میلگرد در این اجزاء مختلف به عنوان عنصری کلیدی برای تقویت و افزایش استحکام ساختار بتنی و سازههای مختلف معمول است.
بنابراین، میلگرد بهعنوان یکی از اجزای اساسی و حیاتی در ساخت سازهها برای افزایش استحکام، مقاومت، و دوام آنها از اهمیت بسیاری برخوردار است و در ساخت سازههای بزرگ و مهم در سراسر جهان به کار گرفته میشود.
برای خرید میلگرد می توانید با کارشناسان شرکت فولاد حامیران در ارتباط باشید.
برای اطلاعات بیشتر درباره ی انواع میلگرد می توانید مقالات گیج میلگرد چیست، میلگرد کامپوزیتی، میلگرد عصایی، میلگرد آلومینیوم، نورد میلگرد، میلگرد پلی یورتان، بندیل میلگرد، آشنایی کامل با نرده حفاظ میلگرد، راهنمای جامع علامت های اختصاری میلگرد، نسبت میلگرد به بتن، نحوه میلگرد گذاری فونداسیون، محاسبه میلگرد فونداسیون، مزایا و معایب جوشکاری میلگرد، دلایل شکستن میلگرد و روش جلوگیری از آن، روش های اتصال میلگرد، اورلب میلگرد، مقدار میلگرد ساختمان دو طبقه، میلگرد ژوئن، میلگرد پیش تنیده، میلگرد حرارتی، تیرچه کرومیت، 0 تا 100 کاشت میلگرد، کوپلر میلگرد چیست، میلگرد ksc چیست بهترین میلگرد شناژ، تفاوت گریدهای میلگرد، مقایسه وزن میلگرد کارخانه های مختلف، 12 روش تشخیص میلگرد تقلبی از اصل، دوخت بتن با میلگرد، فرآیند استاندارد خمکاری میلگرد، نحوه شناسایی انواع میلگرد، میلگرد فسفر برنز، انواع سایز میلگرد و تفاوت میلگرد و مفتول را در دانشنامه تخصصی فولاد و آهن آلات فولاد حامیران مطالعه نمایید.
برای اطلاعات بیشتر درباره ی انواع میلگرد می توانید مقالات گیج میلگرد چیست، میلگرد کامپوزیتی، میلگرد عصایی، میلگرد آلومینیوم، نورد میلگرد، میلگرد پلی یورتان، بندیل میلگرد، آشنایی کامل با نرده حفاظ میلگرد، راهنمای جامع علامت های اختصاری میلگرد، نسبت میلگرد به بتن، نحوه میلگرد گذاری فونداسیون، محاسبه میلگرد فونداسیون، مزایا و معایب جوشکاری میلگرد، دلایل شکستن میلگرد و روش جلوگیری از آن، روش های اتصال میلگرد، اورلب میلگرد، مقدار میلگرد ساختمان دو طبقه، میلگرد ژوئن، میلگرد پیش تنیده، میلگرد حرارتی، تیرچه کرومیت، 0 تا 100 کاشت میلگرد، کوپلر میلگرد چیست، میلگرد ksc چیست
بهترین میلگرد شناژ، تفاوت گریدهای میلگرد، مقایسه وزن میلگرد کارخانه های مختلف، 12 روش تشخیص میلگرد تقلبی از اصل، دوخت بتن با میلگرد، فرآیند استاندارد خمکاری میلگرد، نحوه شناسایی انواع میلگرد، میلگرد فسفر برنز، انواع سایز میلگرد و تفاوت میلگرد و مفتول را در دانشنامه تخصصی فولاد و آهن آلات فولاد حامیران مطالعه نمایید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام