logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

جوشکاری فولاد گرمکار

جوشکاری فولاد گرمکار
  ابزارها و قالب‌های فرسوده و آسیب دیده را با جوشکاری می‌توان تعمیر کرد و دوباره بکار گرفت. علاوه بر این، انواع خاصی از فولاد های ابزار گرمکار و قالب ها را می توان با جوشکاری ساخت که باعث صرفه جویی در هزینه می شود. جوشکاری برای هر دو گروه فولادهای آنیل شده و تمپر شده در فولاد های گرمکار امکان پذیر است.

دمای پیش گرم در جوشکاری فولاد گرمکار

دمای پیش گرمایش در این فولاد باید تا ۳۲۵ درجه سانتیگراد برسد و در حین جوشکاری نیز نباید از ۴۷۵ درجه سانتیگراد فراتر برود. مرحله خنک سازی پس از جوشکاری باید به آهستگی پیش برود.

انواع فولاد های ابزار گرمکار قابل جوشکاری

تا آنجا که به جوشکاری مربوط می شود، سه نوع اساسی از فولادهای گرمکار وجود دارند که قابل جوشکاری هستند. این فولاد ها عبارتند از: فولادهای گرمکار سخت شده با آب، سخت شده با روغن و سخت شده با هوا هستند.

مشخصات الکترود های فولاد گرمکار

در جوشکاری ابزار گرمکار، همیشه لازم نیست که الکترود مورد استفاده، دقیقاً با آنالیز فولاد ابزار جوش داده شده مطابقت داشته باشد اما لازم است که الکترود انتخاب شده تا حد امکان با عملیات حرارتی فولاد مطابقت داشته باشد. در حال حاضر هیچ مشخصاتی برای ترکیب الکترودهای جوشکاری ابزار گرمکار وجود ندارد. با این حال، تمام سازندگان این نوع الکترودها اطلاعاتی در مورد هر یک از الکترودهای خود ارائه می دهند که نشان دهنده نوع ابزار یا فولادهای گرمکار است که برای آن طراحی شده است. آنها همچنین خواص فلز جوشی را که رسوب می کند را ارائه می دهند. الکترودهای جوشکاری برای مطابقت با ترکیب هر یک از ترکیبات فولاد ابزار یا برای مطابقت با عملیات حرارتی ویژه هر فولاد ابزار گرمکار در دسترس نیستند. می توان از کاتالوگ الکترودهای این نوع جوشکاری یا مشاوره با نمایندگان شرکت های سازنده این الکترودها کمک گرفت. در صورت از بین رفتن شناسایی الکترودها، می توان از تست جرقه در تطبیق الکترود با فولاد ابزار استفاده کرد. مقایسه جرقه های حاصل از فولاد ابزار گرمکارکه قرار است جوش داده شود و با الگوی جرقه الکترود جوش مقایسه می شود. الگوهای جرقه منطبق راهنما یا مبنای انتخاب الکترود خواهد بود. موفقیت آمیز بودن جوشکاری فولاد گرمکار به انتخاب یا توسعه روش جوشکاری و ترتیب جوشکاری بستگی دارد. معمولاً سازنده الکترودها برگه‌های رویه ی خاصی که مربوط به الکترودهای مختلف می باشد را  ارائه می‌دهند. به طور کلی، رسوبات جوش الکترودهای فولاد گرمکار در شرایط جوشکاری به اندازه کافی سخت هستند. اگر ابزارهای جوش داده شده یا قالب ها خود را به سنگ زنی اختصاص دهند، نیازی به عملیات دیگری به جز تمپر نیست. با این حال، در صورت نیاز به ماشینکاری، رسوبات جوش باید آنیل شده و پس از ماشینکاری عملیات حرارتی شود.

سختی رسوب جوش مطابق با موارد زیر متفاوت است

  • دمای پیش گرم
  • تکنیک و ترتیب جوشکاری
  • مخلوط یا رقیق شدن فلز جوش با فلز پایه
  • سرعت خنک شدن، که به جرم ابزار جوش داده شده بستگی دارد
  • دمای حرارت ابزار جوش داده شده یا قالب پس از جوشکاری.
اگر دمای فولاد گرمکار در طول عملیات جوشکاری ثابت بماند، سختی رسوب جوش داده شده یکنواخت می شود. دمای فولاد ابزار گرمکار در حال جوش هرگز نباید از حداکثر دمای محدوده کشش تجاوز کند. توصیه سازنده با توجه به این دماها باید رعایت شود.

روش های جوشکاری برای فولاد های ابزار گرمکار باید حداقل شامل عوامل زیر باشد

  • شناسایی فولاد ابزار جوش داده شده
  • پیش گرم کردن قطعه کار
  • انتخاب الکترود برای مطابقت با همان کلاس مواد یا عملیات حرارتی
  • ایجاد جزئیات صحیح برای تعمیر و آماده سازی
  • رسوب گذاری جوش مطابق با توصیه های سازنده
  • پس گرم کردن برای ته نشین شدن رسوب یا قطعه تعمیر شده
 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا