logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

لیست تجهیزات جوشکاری زیر آب

جوشکاری زیر آب
فهرست مطالب

انتخاب تجهیزات جوشکاری زیر آب از مسائل مهم در کشتیرانی می باشد که انتخاب الکترود مناسب و خاص خود را می طلبد که در ادامه مطالعه می کنیم.  یکی از روشهای جوشکاری ، جوشکاری زیر آب میباشد که بصورت  اتصال فلزات در محیط آبی است و برای ساخت و تعمیر سازه‌های دریایی مانند خطوط لوله، سکوهای نفتی، کشتی‌ها و اسکله‌ها استفاده میشود.

آشنایی با جوشکاری زیر آب

جوشکاری زیر آب در بسیار موارد شبیه جوشکاری برقی است که در هوا انجام می‌شود. در جوشکاری برقی، حرارت لازم برای ذوب فلزات و جوش دادن آن‌ها به همدیگر از طریق ایجاد قوس الکتریکی حاصل از تخلیه الکتریکی بین الکترود و قطعه فلزی انجام می‌گیرد. هنگامی که الکترون‌ها از الکترود به سمت قطعه کار پرش می‌کنند، موجب یونیزه (باردار) شدن هوا شده و الکترون‌ها از فاصله هوایی بین الکترود و قطعه عبور می‌کنند. این پدیده درون آب هم قابل اجراست. با این تفاوت که درون آب، به جای هوا مخلوط گازی شامل بخار آب و گازهای هیدروژن و اکسیژن حاصل برقکافت آب (تجزیه آب به عناصر سازنده)، یونیزه می‌شود.

جهت اطلاع از قیمت انواع الکترود کلیک نمایید.

 

برای انجام این نوع جوش نیاز به غواصی و تجهیزات خاصی است؛ که به جوشکارها کمک می‌کند در عمق دریا و اقیانوس اقدام به جوشکاری نمایند. این نوع جوشکاری از زمان جنگ جهانی اول برای تعمیر سریع کشتی‌های آسیب دیده به کار گرفته شد و در حال حاضر برای ساخت و تعمیر خطوط لوله انتقال نفت و گاز، اسکله‌ها، سکوها و سازه‌های دریایی کاربردهای بی‌شماری دارد.

برای اطلاعات بیشتر درباره الکترودها می توانید به مقاله همه دسته بندی الکترودها مراجعه نمایید.

در روش جوشکاری زیر آب ، امکان خنک شدن سریع قطعات جوشکاری شده  فراهم می‌گردد و در نتیجه، تغییر شکل و تنش‌های حرارتی روی قطعات را به حداقل می‌رساند. همین باعث میگردد که قطعات فلزی پس از جوشکاری، با دقت و کیفیت بالا باقی بمانند.

از این روش اغلب در صنایع نفت و گاز، صنایع دریایی و حفاری، صنایع خودروسازی و صنایع هوافضا استفاده می‌شود.  آب به عنوان محیط جوشکاری، امکان ایجاد اتصالات بی‌نقص و محکم بین قطعات فلزی را فراهم می‌کند.

این روش جوشکاری ارتقا زیادی را درصنایع  دریایی به ارمغان آورده است وهمچنین  نقش بسیار مهمی در اکتشاف منابع زیر دریایی  دارد.

جهت اطلاع از قیمت الکترود میکا کلیک نمایید.

 

بزرگترین امتیاز  جوشکاری زیر دریا، سطح ایمنی دراین روش است. در این روش ، خطر انفجار و حریق به دلیل وجود گازهای قابل اشتعال کاهش می‌یابد.

 

جوشکاری الکترود زیر آب

 

انواع تجهیزات جوشکاری زیر آب

در روش مرطوب : در این روش  جوشکاری در تماس کامل با آب صورت می‌گیرد وبا الکترودهای مخصوص و جریان  و قوس الکتریکی استفاده می‌شود.

جوشکاری مرطوب مربوط به حالتی می‌شود که فرآیند جوشکاری کاملا در مجاورت و در معرض تماس کامل با آب صورت می‌گیرد. ساده‌ترین مدل برای این نوع جوشکاری، جوشکاری قوس الکتریکی با الکترود می‌باشد که همانند اتفاقی که در خشکی می‌افتد، زیر آب هم قوس الکتریکی بین قطعه و الکترود برقرار می‌شود. حرارت زیادی که در اثر جوشکاری رخ داده و همچنین پدیده قوس الکتریکی که در مجاورت آب رخ می‌دهد، موجب برقکافت آب شده و تولید گازهای هیدروژن و اکسیژن می‌کند. از طرف دیگر، در اثر حرارتی که به الکترود وارد می‌شود، پوشش آن بخار شده و تولید گاز می‌کند و نهایتا مجموعه این گازها یک محیط گازی اطراف قوس الکتریکی ایجاد کرده و مانع تماس مستقیم آن با آب می‌گردند. به این شکل از قوس الکتریکی، محافظت می‌شود.

جهت اطلاع از قیمت الکترود 6013 کلیک نمایید.

 

در روش خشک : با ایجاد محفظه خشک در محل جوشکاری ، جوشکار اقدام به جوشکاری مینماید.

جوشکاری خشک مربوط به حالتی است که فرآیند جوشکاری به طور کامل یا در بخشی از زمان یا مکان، انجام جوشکاری بدون تماس با آب صورت می‌گیرد. این نوع جوشکاری حالت‌های مختلفی دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد. به طور کلی یک اتاقک به درون آب برده شده که آب بندی شده و فضای درونی آن خشک می‌ماند. سپس قطعاتی که باید جوشکاری شوند به درون آن برده شده، و فضای درونی آن با گازهایی همچون هلیوم، آرگون و اکسیژن پر شده تا مانع ورود آب به داخل اتاقک شوند.

جهت اطلاع از قیمت الکترود جوشکاری کلیک نمایید.

 

خطرات جوشکاری زیر آب

جوشکاری زیر آب احتیاج  به مهارت و تجربه بالای جوشکار را دارد. زیرا علاوه بر تسلط بر جوشکاری نیازمند آشنایی با غواصی و فن شنا نیز میباشد.  این روش با خطرات و تهدیدهایی همچون :  انفجار های زیر آب، غرق شدگی، انجماد و یخ زدگی و خطر آسیب رسانی حیوانات دریایی، شوک الکتریکی و برق گرفتگی ، فشار بالای آب ، تغییرات دما ، وجود خطرات دریایی  و بیماریهایی که از باکتریهای دریایی عارض میشوند ، روبروست .

جهت اطلاع از قیمت الکترود 7018 کلیک نمایید.

 

نکات ایمنی جوشکاری زیر آب

  1. تمیز کاری و آماده سازی قطعه برای جوشکاری.
  2. دارا بودن تجهیزات مناسب و ایمن در جوشکاری.
  3. کنترل و بررسی هرگونه ایراد در جوش .

 

جوشکاری

 

تجهیزات جوشکاری زیر آب

تجهیزات جوشکاری زیر آب باید با دقت انتخاب و استفاره شوند تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود . لیست کامل تجهیزات جوشکاری زیر آب :

  • ماسک جوشکاری ضد آب جهت محافظت ازصورت .
  • لباس مخصوص که جوشکار را از فشار آب و حرارت جوشکاری محافظت می کند
  • کپسول و سیستمهای کمک رسانی تنفسی که هوای تازه را به جوشکار ارائه می دهد
  • الکترود مورد نیاز جوشکاری زیرآب.
  • دستگاه جوشکاری مخصوص
  • سیستم برقرار کننده ارتباط صوتی مابین اپراتورجوشکاری و نفر خارج از آب
  • دستگاه جوشکاری DC 400 آمپر
  • سوییچ ایمنی ۴۰۰ آمپر ۲۵۰ ولت
  • کابل جوش

جهت اطلاع از قیمت الکترود ۳ آما کلیک نمایید.

 

  • انبر اتصال
  • انبر تست آمپر
  • ولت متر DC
  • انبر نگهدارنده الکترود
  • برس سیمی
  • چکش گل زنی
  • سوهان
  • الکترود عایق
  • دستکش
  • ماسک

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا