به گروهی از فرآیندهای جوشکاری قوس الکتریکی، که از گرمای تولید شده توسط قوس الکتریکی DC برای ذوب فلز در ناحیه اتصال استفاده میکند، معمولاً به عنوان فرآیندهای جوشکاری گفته میشود.
به گروهی از فرآیندهای جوشکاری قوس الکتریکی، که از گرمای تولید شده توسط قوس الکتریکی DC برای ذوب فلز در ناحیه اتصال استفاده میکند، معمولاً به عنوان فرآیندهای جوشکاری قوس الکتریکی گفته میشود. در این روش از گاز یا دی اکسید کربن استفاده می شود. یکی از روش های پرکاربرد در صنایع و ساختمان، جوشکاری CO2 می باشد. در این فرآیند، جریان الکتریکی تولید شده در سیم جوش، گرما ایجاد می کند و باعث ذوب شدن فلز و اتصال آن می شود.
جوشکاری محافظ گازی روشی مهم در جوشکاری است که برای اتصال قطعات فولادی نازک و نیمه ضخیم استفاده می شود. این تکنیک کاربرد گسترده ای در صنعت خودرو پیدا می کند.
در ساخت سیم های جوش از فلزات مختلفی مانند مس، آلومینیوم، فولاد و غیره استفاده می شود. انتخاب سیم جوش باید مطابق با فلز در حال جوش باشد.
بسته به نوع جوش بر اساس فلزات، پوشش های سیم های جوش نیز متفاوت است.
برای اطلاعات بیشتر درباره الکترودها می توانید به مقاله همه دسته بندی الکترودها مراجعه نمایید.
برای جوشکاری CO2 نیازمند دستگاه مخصوصی جهت جوشکاری هستیم به نام دستگاه جوش CO2 که این دستگاه از اجزا مختلفی تشکیل گردیده :
مشعل جوشکاری
سیم جوش پس از هدایت از دستگاه جوش وارد مشعل جوش می شود و با خروج از مشعل جوش با ایجاد قوس الکتریکی با قطعه کار، فرآیند جوشکاری را آغاز می کند.
سیم جوش
سیم جوش ماده ای است که برای جوشکاری و پر کردن فضاهای خالی استفاده می شود که معمولاً شبیه فلز یا پایه فلزی است. می توان گفت در جوشکاری CO2 سیم جوش نقش الکترود را ایفا می کند.
جهت اطلاع از قیمت الکترود آما 6013 کلیک نمایید.
سیلندر گاز CO2
برای ایجاد گاز محافظ و لایه های آن در جوشکاری CO2، به سیلندر گاز CO2 نیاز داریم تا گاز لازم را در طول فرآیند جوشکاری تامین کند.
انبر اتصال
گیره جوش یا نگهدارنده الکترود مجهز به کابلی است که به ما امکان می دهد بین دستگاه جوش و قطعه کار مورد نظر ارتباط برقرار کنیم و امکان اجرای آسان تر فرآیند جوشکاری را فراهم کنیم.
نفوذ جوش
در جوشکاری CO2 با تمرکز گرمای قوس الکتریکی، افزایش نفوذ حاصل می شود. نفوذ بیشتر منجر به بهبود کیفیت جوش می شود و استحکام بیشتری را برای اتصال جوش داده شده فراهم می کند.
کاهش هزینه
درست است که استفاده از گاز CO2 در جوشکاری معمولاً در مقایسه با گازهای دیگر مانند آرگون و هلیوم مقرون به صرفه تر است. این عمدتاً به دلیل هزینه نسبتاً پایین گاز CO2 و دسترسی آسان تر آن است. در نتیجه، جوشکاری با گاز CO2 اقتصادی تر و مقرون به صرفه تر است.
کاهش اکسیداسیون
در فرآیند جوشکاری، کاهش اکسیداسیون منجر به اتصال جوش قویتر میشود. قوس جوشکاری باعث می شود که گاز CO2 به مونوکسید کربن و اکسیژن تجزیه شود. این تجزیه به پیوند قوی بین دو قطعه جوش داده شده در این روش جوشکاری کمک می کند.
جوش CO2 امکان جوشکاری فلزات مختلف با ترکیبات و ضخامت های مختلف را فراهم می کند و اتصالات متعددی را در مدت کوتاهی ایجاد می کند. به همین دلیل است که کاربردهای گسترده ای در صنایع فلزی پیدا می کند. روش جوشکاری سیم CO2 منجر به استحکام جوش بالا می شود. ویژگی های کلیدی جوش CO2 عبارتند از:
برخی از معایب جوش CO2، اگرچه در مقایسه با مزایای آن نسبتاً ناچیز است، عبارتند از:
ضایعات گاز CO2: ممکن است مقداری ضایعات گاز CO2 در طول فرآیند جوشکاری وجود داشته باشد.
تجهیزات پیچیده و هزینههای نگهداری نسبتاً بالا: تجهیزات مورد استفاده برای جوشکاری CO2 میتواند پیچیده باشد و نگهداری آن ممکن است هزینههای نسبتاً بالاتری را به همراه داشته باشد.
خطرات احتمالی پوست در اثر جوشکاری: اگر اقدامات احتیاطی ایمنی رعایت نشود، خطر آسیب پوست در اثر جوش (مانند سوختگی) وجود دارد.
جهت اطلاع از قیمت الکترود آما کلیک نمایید.
مواردی که درهنگام کار با دستگاه جوش CO2 میبایستی به آنها توجه داشت و نکات ایمنی را رعایت کرد عبارتند از:
کنترل جریان برق و رعایت موارد ایمنی آن در کار با دستگاه کنترل جریان گاز ورودی به دستگاه و عدم نشتی آن در محلهای رابط ( زیرا این گاز برای چشم و پوست مضر میباشد).
جهت اطلاع از قیمت سیم جوش اما کلیک نمایید.
درزمان کار با دستگاه جوش CO2 مشکلاتی ممکن است پیش بیاید که اغلب در تورچ جوشکاری و مسیر سیم جوش میباشد ، بهتر است اپراتور جوشکاری قبلا آموزشهای لازم را گذرانده باشد ودستورالعمل و بروشور مربوط به مشخصات فنی دستگاه را مطالعه و توانایی رفع ایرادهای جزئی را درحین کار داشته باشد.
برخی از ایرادات معمول در جوشکاری CO2 عبارتند از:
ذوب و رسوب سیم در نوک تورچ جوشکاری : در این حالت سیم جوش از نازل جوش سرتورچ خارج نمیشود و علت آن جوشکاری و گرفتن بسیار نزدیک سرتورچ به قطعه جوش میباشد .
گیرکردن سیم یا عدم حرکت یا جمع شدن سیم در دستگاه :علت آن ممکن است از پیچ خوردن سیم یا تا شدن سیم درطول مسیرو یاهماهنگ نبودن قطرسیم با نازل تورچ جوشکاری باشد.
جهت اطلاع از قیمت الکترود 7018 کلیک نمایید.
رعایت نکات ایمنی با توجه به تولید مذاب فلزی و لایه محافظ گازدر جوشکاری CO2 بسیار مهم میباشد. استفاده از ابزارآلات ایمنی جوشکاری مانند ماسک و عینک جوشکاری و همچنین دستکش ، ایمنی در کار را بسیار بالا می برد همچنین محل جوشکاری و قرار گرفتن دستگاه جوشکاری و موقعیت اپراتور بسیار مهم میباشند .
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام