فهرست مطالب
فولاد زنگ نزن دوپلکس حاوی عناصر شیمیایی کروم، مولیبدن، نیتروژن، تنگستن و زیرساخت نسبتا مساوی فریتی و آستنیتی است. مقاومت بالای آنها در برابر ترک های ناشی از خوردگی موجب افزایش قابلیت جوشکاری و استحکام فولاد گردیده است.
پس از مشاهده ی سال ها خسارت های ناشی از خوردگی و زنگ زدگی فولادهای ساده در محیط های خورنده و اتمسفری، علم و تکنولوژی توانست فولادهای AISI 420 ،410 مارتنزیتی، AISI 430 ،409L فریتی وAISI 316 ،304 آستنیتی زنگ نزن را ابداع کند، بعد از مدتی معلوم شد که این دسته از فولادها ضعف ها و کاستی هایی را نیز به همراه دارند، دانشمندان با مطالعات گسترده موفق شدند فولادهای دو فازی یا فولاد زنگ نزن دوپلکس (Steel Duplex) را کشف و معرفی کنند که در برابر ترک های ناشی از خوردگی تنشی، مقاومت بالایی دارند.
این فولاد با توجه به گریدهای مختلف به پنج دسته ی کلی تقسیم می شود: – فولاد دوپلکس ضعیف (Lean Duplex) – فولاد دوپلکس استاندارد (Standard Duplex) – فولاد دوپلکس کروم (Cr Duplex) – فولاد سوپر دوپلکس (Super Duplex) – فولاد هایپر دوپلکس (Hyper Duplex)
از رایج ترین و پرکاربردترین گریدهای این دسته می توان فولاد دوپلکس 1.2205 را نام برد. فولاد 1.2205 یک فولاد ضد زنگ تقویت شده با نیتروژن است که از نظر اقتصادی بسیار ارزان و مقرون به صرفه است. این فولاد از مقاومت به خوردگی، خستگی و قابلیت جوشکاری بالایی برخوردار می باشد.
صنعت فولاد در زندگی روزمره ی ما قابل لمس است. فولاد دوپلکس به دلیل استحکام بالا، کاهش ضخامت و در نتیجه کاهش وزن، کاربرد گسترده ای را به خود اختصاص داده است. برای مثال در صنایعی همچون کاغذ و خمیر کاغذ، نفت و گاز، زیرساخت، معماری، مهندسی شیمی و حمل و نقل به کار گرفته می شود.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام