logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

بهترین روش جوشکاری الکترود استیل

مزایای الکترود استیل
فهرست مطالب

جوشکاری الکترود استیل روشی است که اجازه می دهد تا جوشکاری بدون تجهیزات جوشکاری گران قیمت انجام شود. به این دلایل، جوشکاری استیل با الکترود یک روش جوشکاری بسیار مورد توجه است که به عنوان جوشکاری قوس فلزی محافظ (SMAW) یا جوشکاری قوس فلزی دستی نیز شناخته می شود.

جوش استیل و الکترودهای استیل

از روش های بسیار مهم در اتصال فلزات در صنعت،  جوشکاری میباشد. جوش و جوشکاری ورق استیل دارای روشهای متفاوتی میباشد که هریک مختصات خود را دارد .در جوشکاری با  این روش باید نکات خاصی را رعایت نمود . این تکنیک برای جوشکاری استیل با ضخامت بیشتر از 3 میلی متر مناسب است. گرمای تولید شده با استفاده از قوس الکتریکی، الکترود و قطعه کار را ذوب می کند و بین آنها اتصال ایجاد می کند.

جوشکاری الکترود استیل بسیار تخصصی میباشد و اغلب برای اتصال قطعات  دارای آنالیز مشابه و یا غیر مشابه مورد استفاده قرار میگیرد. این روش جوش با جوشکاری مواد دیگر متفاوت میباشد . الکترودهای استیل در صنایع مختلف از قبیل کشاورزی ، دارویی، لوازم خانگی ، کشاورزی ، صنایع غذایی و خودروسازی ها کاربرد دارد.

روشهای جوشکاری الکترود استیل

جوشکاری استیل را با استفاده از روش های مختلفی می توان  انجام داد. ضخامت قطعه و نوع الکترود و یا سیم جوش کاربردی نقش مهمی در کیفیت جوش دارد.

برای اطلاعات بیشتر درباره لوله ها می توانید به مقاله لوله مانیسمان چیست مراجعه نمایید.

 

جوشکاری الکترود

 

جوشکاری CO2

از ابتدایی ترین روش ها برای جوشکاری استیل، استفاده از گاز کربن دی اکسیدکربن (CO2)  است اما این روش اکنون منسوخ گردیده ودر حال حاضر گاز آرگون جایگزین آن شده.

جوشکاری  TIG

اصطلاحا همان جوش آرگون میباشد و در آن از گاز آرگون در عملیات جوشکاری استفاده میشود در این روش هم برای پرکردن از سیم جوشکاری استفاده میشود. درطی این فرآیند جوشکاری  نیازمند به الکترود تنگستن، سیم جوشکاری مخصوص وسایر لوازم ایمنی میباشیم.

جوشکاری با الکترود استیل

در فرآیند جوشکاری با الکترود استیل روش به این شکل است که به کمک قوس الکتریکی حرارت ایجاد میشود و توسط آن الکترود و قطعه ذوب میگردد و اتصال بین دو قطعه برقرار میشود ، نوع جریان میتواند بصورت AC و یا DC باشد. این روش بعلت عدم نیاز به گاز محافظ و مقرون به صرفه بودن قیمت دستگاه جوشکاری و همچنین موجود بودن الکترودهای متنوع آلیاژی  بسیار کاربردی میباشد.

جوشکاری الکترود استیل با دستگاه رکتی فایر

از دستگاه های جوشکاری رکتی فایر برای اتصال قطعات استیل نیز استفاده می شود. قطعات استیل  مورد نظر قبل از جوشکاری میبایستی تمیز و چربی زدایی شده چرا که  در کیفیت نهایی و نوع جوش اثرگذار خواهد بود.در این روش با حرارت ناشی از قوس الکتریکی ، الکترود استیل را ذوب کرده و دو قطعه را بهم متصل می کند.

برای اطلاعات بیشتر درباره الکترودها می توانید به مقاله همه دسته بندی الکترودها مراجعه نمایید.

جوشکاری الکترود استیل

 

جوشکاری الکترود استیل با اینورتر

اینورترهای جوشکاری  یکی از پر استفاده ترین  دستگاه ها ، مخصوص جوشکاری استیل محسوب می شوند. اینورترهای جوشکاری، بهترین  وسیله  برای جوشکاری استیل محسوب می‎ شوند. پروسه جوشکاری الکترود  استیل با اینورترها به گونه ای است که اینورتر با تولید و ایجاد  گرمای زیاد موجب ذوب شدن قطعات فلزی شده و این عمل موجب اتصال قطعات استیل به یکدیگر خواهد شد.

بهترین روش جوشکاری الکترود استیل

عوامل مختلفی همچون مهارت اپراتور جوشکار، سطح قطعه مورد جوش ، ضخامت قطعه ، آنالیز فلز پرکننده جوش در انتخاب روش جوشکاری استیل موثر میباشد .

در صورتیکه ظرافت و کیفیت جوش مدنظر باشد جوشکاری TIG بهترین گزینه خواهد بود. (اما این روش بسیار کند و زمانبر میباشد).

مواردی قبل از انجام جوشکاری استیل

کنترل و بررسی  تجهیزات جوشکاری ، منبع تغذیه ، کابلهای جوشکاری ، آمپر و ولتاژ دستگاه جوش .

قرار گرفتن تجهیزاتی از قبیل :  سیم های اضافی، مواد مصرفی و نازل در دسترس اپراتور برای عدم اتلاف وقت.

بررسی و انتخاب مواد پرکننده و مصرفی جوش بر اساس آلیاژ قطعه مورد جوش قبل از شروع جوشکاری.

جوشکاری در مکانی با تهویه مناسب .

استفاده از وسایل و تجهیزات ایمنی از قبیل :  لباسکار و عینک مناسب.

 

الکترود استیل

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا