معاون صنایع عمومی وزیر صمت با بیان اینکه عمده تمرکز وزارت صمت به صنایع پاییندست معطوف میشود، گفت: اگر صنایع کوچک در کشور تقویت نشوند، زنجیره تولید در کشور افت خواهد کرد و چالش خواهیم داشت.
به گزارش آهننیوز؛ صنایع کوچک نقش حیاتی و قابل توجهی در اشتغالزایی، نوآوری، توسعه صادرات، سرمایه گذاری و در نهایت رشد اقتصادی کشور دارند. اما با این وجود همواره صنایع کوچک در کشورمان زیر سایه بنگاههای بزرگ نادیده گرفته میشوند به همین دلیل نیز همواره به تنهایی در پیچ و خمهای موجود دست و پنجه نرم میکنند.
معاون صنایع عمومی وزیر صمت، ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن روز حمایت از صنایع کوچک اظهار کرد: صنایع کوچک در کشورمان بر اساس تعاریفی که برای آن در نظر گرفته شده است به صنایعی اطلاق می شود که زیر ۱۰۰ یا ۱۵۰ نفر فعالیت دارند که عمده سهم صنعتی ما مشمول این واحدها هستند.
وی با بیان اینکه این صنایع در عمل هم توفیقات زیادی را چه در مقام افزایش تولید، اشتغال و شرایط مقابله با تحریمها انجام دادهاند افزود: در بحث لوازم خانگی، توفیقات بیشتری نسبت به صنعت خودرو در این سالها رقم خورده است. در سال ۱۳۹۷ که دچار تحریم شدیم تولید خودرو به شدت افت کرد اما در حوزه لوازم خانگی میتوان به جرأت مدعی شد دو برابر سال ۹۷ تولید شده است.
برادران؛ استفاده از ظرفیت صنایع اعم از اشتغال بومی و منطقهای و چابک بودن واحدها را از ویژگیهای صنایع کوچک برشمرد و گفت: در سطح مدیریت دولتی تئوری وجود دارد که از واحدهای کسب و کار کوچک صنعتی چه در مقام پیمانکاری و برونسپاری در راستای ایجاد ارزش افزوده زنجیره تولید و تامین حمایت کنند. استفاده از ظرفیت صندوق حمایت از صنایع کوچک وزارت صمت و اقداماتی که همکاران ما در راستای حمایت از شهرکهای صنعتی انجام میدهند در حوزههای مختلفی است که توانسته در بُعد کمی و کیفی کمک شایانی انجام گیرد.
معاون صنایع عمومی وزیر صمت با بیان اینکه عمده تمرکز وزارت صمت به صنایع پاییندست معطوف میشود، افزود: همانطور که نیاز به صنایع بزرگ داریم، به صنایع کوچک که میزان قابل توجهی از تولیدات کشور بر عهده آنان است نیز مورد تاکید است. اگر صنایع کوچک در کشور تقویت نشوند، این زنجیره تولید در کشور افت خواهد کرد و چالش خواهیم داشت. مثلاً به جای اینکه ورق خام صادر کنیم محصولات فلزی فرآوری شده و با ارزش افزوده بیشتری تولید و صادر خواهیم کرد.
برادران در پاسخ به این سوال که تامین مواد اولیه یکی از معضلات اصلی صنایع تولیدی کوچک است که عرضه نامناسب مواد اولیه در بورس کالا این مشکلات را دوچندان کرده است، بنابراین وزارت صمت چه تمهیداتی را برای برون رفت از چالش پیش رو قرار داده است؟ گفت: به نظرم علی رغم انتقاداتی که به مکانیزم عرضه در بورس کالا وجود دارد اما نظارتهای دقیق در عرضه واحدهای بهینیاب و سامانه جامع تجارت کمک میکند که واحدهای کوچکتر سهم بیشتری را در تولیدات داخل کشور در مقام رقابت نسبت به واحدهای مشابه در منطقه و کشور داشته باشند.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام