جوشکاری آرگون و جوشکاری CO2 دو روش متداول جوشکاری هستند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در اینجا به تفاوت های جوش آرگون و CO2 می پردازیم.
جوش آرگون، معمولا برای جوشکاری فلزات غیر آهنی مانند آلومینیوم و فولاد ضد زنگ استفاده میشود که در آن جوش تمیز و با کیفیت بالا مورد نیاز است. در حالی که جوش CO2 معمولا برای جوشکاری فلزات آهنی استفاده میشود که در آن به استحکام و دوام نیاز است. جوش آرگون، جوش تمیزتر و با کیفیت بالاتری تولید کرده و جوش CO2 جوش قوی و محکمتری ایجاد میکند
یکی از کلیدیترین تفاوتهای جوشکاری آرگون و CO2، نوع گاز است. آرگون، بهعنوان گازی خالص در جوشکاری استفاده میشود. در صورتیکه در جوشکاری CO2، مخلوطی از گازهای CO2 و آرگون بهعنوان گاز محافظ استفاده میشود. ترکیب گاز، تاثیر بسزایی بر کیفیت جوش دارد. ترکیب گاز، بر پایداری و کیفیت قوس تاثیر میگذارد. گاز آرگون یک قوس پایدار و قابل کنترل تولید میکند، در حالی که گاز CO2 قوس نامنظمتری ایجاد میکند.
یکی دیگر از تفاوتهای کلیدی بین جوش آرگون و CO2، روش جوشکاری مورداستفاده است. جوش آرگون نیاز به تکنیک جوشکاری دقیقتری دارد، زیرا جوش تمیزتری تولید میکند. این تکنیک دقیق، نیاز به کنترل خوب مشعل جوش دارد. از طرف دیگر، جوشکاری CO2 را میتوان با دقت و کنترل کمتری انجام داد. جوشکاری CO2 برای جوشکاران مبتدی مناسبتر است.
جهت اطلاع از قیمت انواع الکترود کلیک نمایید.
جوشکاری آرگون و CO2 هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. یکی از مهمترین تفاوتهای این دو روش، هزینه هر کدام است. گاز آرگون گرانتر از گاز CO2 است، چرا که که گاز آرگون کمیابتر از CO2 بوده و استخراج و تولید آن دشوارتر است. از سوی دیگر، گاز CO2 بهراحتی دردسترس و نسبتا ارزان است. زیرا که گاز CO2 محصول جانبی بسیاری از فرآیندهای صنعتی است و بهراحتی میتوان آن را استخراج و خالص کرد. اما گاز CO2 کیفیت جوش کمتری نسبت به گاز آرگون دارد. تجهیزاتِ جوش آرگون تخصصی تر و گرانتر از تجهیزات مورداستفاده برای جوشکاری CO2 است.
هر دو روش جوشکاری قادرند جوشهایی با کیفیت بالا تولید کنند، زمان مورد نیاز برای هر کدام متفاوت است . جوش آرگون نسبت به جوش CO2 زمان بیشتری نیازمند میباشد و جوشکاری CO2 بهطور کلی سریعتر و کارآمدتر از جوشکاری آرگون است . جوش آرگون سرعت خنککنندگی کمتری نسبت به جوش CO2 دارد .
گاز آرگون نسبت به گاز CO2 کمتر در دسترس است و به همین دلیل، گرانتر است.
گاز آرگون، گازی غیر سمی و بیاثر است اما گاز CO2 یک گاز گلخانهای است .
هر دو جوش آرگون و CO2 نیاز به مقداری تعمیر و نگهداری دارند، از جمله تعویض سیلندرهای گاز و اطمینان از عملکرد صحیح تجهیزات جوشکاری.
رعایت نکات ایمنی هنگام کار با هر دو نوع گاز ضروری است. این نکات، شامل استفاده از تجهیزات ایمنی و حفاظت فردی مناسب (دستکش و عینک و لباسکار مناسب ) و اطمینان از تهویه کافی و نگهداری سیلندرهای گاز درمحلی با تهویه مناسب و دور از گرما است.
برای اطلاعات بیشتر درباره الکترودها می توانید به مقاله همه دسته بندی الکترودها مراجعه نمایید.
در اینجا به برخی از تفاوت های کلیدی بین این دو روش اشاره می کنیم:
نوع گاز محافظ:
جهت اطلاع از قیمت الکترود ۷۰۱۸ آما کلیک نمایید.
نوع الکترود:
کیفیت جوش:
سرعت جوشکاری:
هزینه:
کاربرد:
جهت اطلاع از قیمت الکترود آما 6013 کلیک نمایید.
جهت اطلاع از الکترود جوشکاری کلیک نمایید.
تفاوت جوش آرگون و co2 به تجهیزات مورد نیاز در این عملیات نیز مربوط می شود. در روش جوشکاری تیگ یا آرگون، وسایل مورد نیاز عبارتند از:
این تجهیزات در روش جوشکاری میگ یا CO2 به صورت زیر هستند :
جهت اطلاع از قیمت الکترود آما کلیک نمایید.
جدول زیر خلاصه ای از تفاوت های جوش آرگون و CO2 را ارائه می دهد:
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام