پس از جمعآوری، ضایعات آهن در مکانهای بزرگ در فضای باز، انبار شده و سپس ناخالصیها جدا و بستهبندی میشوند. در سال های اخیر مردم توجه زیادی به ضایعات آهن نداشتند. اما امروزه این مواد در ایران در صادرات و واردات ضایعات فولادی به یک تجارت سودآور تبدیل شده است. کسانی که در این زمینه فعالیت می کنند، کارآفرین محسوب می شوند. با توجه به افزایش مصرف قراضه آهن در صنایع، ضایعات به یک کالای با ارزش تبدیل شده اند.
کشورهایی مانند آلمان، ژاپن، ایالات متحده آمریکا، انگلستان، ترکیه و چین از بزرگترین مصرف کنندگان ضایعات آهن هستند. بازیافت در این کشورها رواج دارد و باعث صادرات و واردات ضایعات آهن می شود. ایالات متحده آمریکا به دلیل سرمایه گذاری گسترده در بازیافت فلزات به عنوان یکی از صادرکنندگان عمده ضایعات فولاد در سطح جهان است. ترکیه که با کمبود سنگ آهن مواجه است، کارخانه های خود را بر اساس استفاده از ضایعات آهن گسترش داده و به رتبه های خوبی در تولید فولاد جهانی دست یافته است.
کشورهایی مانند عراق و افغانستان، به دلیل دوره های طولانی جنگ، مقدار قابل توجهی ضایعات آهن دارند. پیامدهای بمباران و درگیریها باعث شده است که بسیاری از وسایل نقلیه، لولهها، کشتیها، تجهیزات فولادی و ابزارآلات آهنی آسیب دیده باشند و در نتیجه مجموعه قابل توجهی از ضایعات به وجود آمده است. تاجرانی که با ضایعات آهن سر و کار دارند این مناطق را به دلیل فراوانی ضایعات برای تجارت خود سودآور می دانند. در سال های اخیر، محدودیت های واردات قراضه از کشورهای آسیب دیده از جنگ برداشته شده است، اما اقدامات احتیاطی در مورد آلودگی های شیمیایی ضروری است.
ایران سالانه حدود 1.6 میلیون تن ضایعات آهن تولید می کند. مقامات در صنایع مختلف اغلب در مورد صادرات ضایعات آهن ابراز نگرانی می کنند زیرا صنایع داخلی بدون دسترسی به این مواد با کمبود و زیان مالی مواجه هستند. کارخانه های فولاد و ریخته گری مصرف کنندگان واقعی ضایعات آهن هستند و تامین مداوم این مواد برای این صنایع حیاتی است. از عمده مصرف کنندگان ضایعات آهن در ایران می توان به کارخانه های فولاد مبارکه، اصفهان، فولاد اهواز، گروه ملی فولاد اهواز، فولاد خراسان و کارخانه های فولاد آلیاژی در سراسر کشور اشاره کرد.
ایران ضایعات آهن را از کشورهایی مانند آفریقا، استرالیا، چین و اسکاتلند وارد می کند. واردات قراضه مجاز است و شرایط خاص خود را دارد. در خصوص واردات ضایعات، هر از گاهی اطلاعیه ها و نامه هایی از سوی مراجع ذیربط صادر می شود و لازم است واردکنندگان به آن توجه کنند. علاوه بر این، هزینه های خاصی در ارتباط با واردات قراضه وجود دارد، از جمله خرید ضایعات، هزینه های گمرکی، مالیات، انبارداری، نیروی کار و ترخیص کالا.
صنعت آهن و فولاد ایران به شدت به در دسترس بودن قراضه وابسته است و استفاده از ضایعات آهن بازیافتی در مقایسه با استفاده از مواد اولیه رویکرد مقرون به صرفهتری دارد و سازگار با محیط زیست است. واردات قراضه از کشورهای مختلف به تامین تقاضای قراضه در فولاد ایران و سایر صنایع وابسته کمک می کند
ایران ضایعات آهن را به کشورهایی مانند عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، کویت، افغانستان، ازبکستان، ارمنستان، گرجستان و پاکستان صادر می کند. در صادرات ضایعات آهن اصول و قوانینی وجود دارد که صادرکنندگان باید به آن پایبند باشند. این افراد همچنین باید مجوزهای لازم را از وزارت بازرگانی و سایر وزارتخانه های مربوطه دریافت کنند. ضایعات صادراتی به خارج از کشور شامل میلگرد و ضایعات آهن و به طور کلی اقلام صنعتی مرتبط می باشد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام