از زمان معرفی آن در اواخر قرن نوزدهم، قالب گیری تزریقی پلاستیک انقلابی در راه تولید محصولات پلاستیکی ایجاد کرده است. اگرچه این فناوری در طول سال ها به طور قابل توجهی تکامل یافته است، بسیاری از قالب های تزریق امروزه هنوز به دو دسته اصلی تقسیم می شوند: سیستم های تزریق پلاستیک سرد و تزریق پلاستیک گرم . هر یک از این سیستم ها مزایا و محدودیت های خاص خود را دارند که آنها را برای کاربردهای خاص مناسب تر می کند.
پیشنهاد مطالعه: درصورتیکه که علاقه مند به دریافت اطلاعات از عوامل موثر بر قیمت قالب تزریق پلاستیک می باشید، کلیک نمایید.
تزریق سرد معمولاً از دو یا سه صفحه تشکیل شدهاند که درون پایه قالب نگه داشته میشوند. ترموپلاستیک مذاب ابتدا از یک نازل از طریق دمنده به داخل قالب تزریق می شود، که شبکه دمنده هایی که به حفره های قالب منتهی می شوند را پر می کند. در این سیستم، دمنده ها گرم نمی شوند و به عنوان یک سیستم تحویلی عمل می کنند که پلاستیک مذاب را در حفره های قالب گیری جداگانه توزیع می کند. سیستم تزریق سرد متعاقباً نازل، دمنده و گیت را همراه با قسمت قالب گیری شده خنک میکند. در قالب های دو صفحه ای، نازل و سیستم دمنده به محصول نهایی متصل می مانند. سپس از یک سیستم جهش برای جداسازی جزء قالب گیری شده از نیمه هسته قالب استفاده می شود.
در قالبهای سه صفحه ای، یک صفحه استریپر حاوی نازل است که گرما نرم مذاب را به شبکه های دمنده که در یک صفحه حفره جداگانه قرار دارند، میرساند. قسمت نهایی قالب گیری شده بر روی نیمه هسته صفحه بدون هیچ گونه دمنده یا دریچه متصل شده تشکیل شده و خنک می شود. سیستم قالب سه صفحه ای با باز شدن قالب به طور خودکار دمنده را از قطعه جدا می کند. در هر دو سیستم قالب دو صفحه ای و سه صفحه ای، دمنده ممکن است دوباره آسیاب شود و بازیافت شود، در نتیجه ضایعات پلاستیکی کاهش می یابد.
قالب های دمنده داغ از دو صفحه تشکیل شده است که با سیستم منیفولد گرم می شوند. منیفولد با نگه داشتن ترموپلاستیک مذاب در دمنده در همان دمای سیلندر گرمایش به حفظ دمای ثابت کمک می کند. دمنده های گرم شده پلاستیک مذاب را به نازل هایی می رسانند که قالب هسته را پر می کنند تا قسمت نهایی را تشکیل دهند. سیستم دمنده گرم شده در یک صفحه جداگانه قرار دارد. این صفحه در طول چرخه قالب گیری ثابت می ماند. سپس صفحه قالب گیری هسته باز می شود تا قسمت نهایی قالب گیری شده بدون هیچ گونه اتصالی ظاهر شود.
انواع مختلفی از سیستم های تزریق گرم وجود دارد. اما به طور کلی، آنها به دو دسته اصلی تقسیم می شوند. گرمایش خارجی و گرمایش داخلی. سیستم های گرمایش خارجی برای پلیمرهایی که به تغییرات حرارتی حساس هستند مناسب هستند. سیستم های گرمایش داخلی کنترل جریان بهتری را ارائه می دهند.
فرآیند تزریق گرم دمنده ها را به طور کامل حذف می کند، بنابراین بازیافت و آسیاب مجدد (که فقط با پلاستیک های بکر قابل انجام است) بر زمان چرخه تاثیر نمی گذارد. یک تغییر در این سیستم به عنوان دونده عایق شناخته می شود. عایق، به جای گرما، پلاستیک را در حالت مذاب نگه می دارد. این سیستم فقط میتواند چند نوع پلاستیک را در خود جای دهد، بهویژه پلیمرهای نیمه بلوری، که تمایل به هدایت حرارتی پایینی دارند.
سیستم های تزریق پلاستیک سرد معمولاً نسبتاً مقرون به صرفه تر از سیستم های تزریق پلاستیک گرم هستند. مجموع هزینه تولید یک آیتم قالب گیری شده و هزینه های نگهداری عمومی کمتر، هر دو به کاهش کلی هزینه میافزایند. آنها همچنین قادر به جابجایی طیف گسترده ای از کالاها و ترموپلاستیک های مهندسی شده هستند. علاوه بر این، دمنده های سرد نسبت به دمنده های گرم انعطاف پذیرتر هستند، زیرا مکان های دمنده و دروازه را می توان به راحتی تغییر داد یا ارتقا داد و تغییرات طراحی سریع تر را ممکن میسازد. قطعات قالب گیری تزریقی که توسط یک بازوی خودکار بلند می شوند با این حال، یکی از معایب قابل توجه سیستم های تزریق پلاستیک سرد، تولید واقعی خود دمنده است. در سیستم های سردکار دو صفحه ای، پس از هر بار اجرا، دمنده باید به صورت دستی از قسمت تمام شده جدا شود. اگر این ریشه های تزریق دوباره آسیاب و بازیافت نشوند، مواد پلاستیکی پس از هر بار اجرا هدر می رود. علاوه بر این، حذف نازلها و دمندهها و زمان لازم برای بازیافت هر دونده به زمان چرخه می افزاید و در نتیجه زمان تولید کندتر از سیستم های گرم کار است.
سیستم های تزریق پلاستیک گرم معمولاً دارای زمان چرخه بسیار سریع تری نسبت به سیستم های تزریق پلاستیک سرد هستند. حذف دمنده ها تعداد فعالیت های پس از تولید مانند حذف دمنده و نازل، آسیاب مجدد و بازیافت را به شدت کاهش می دهد. فقدان ریشه ی تزریق همچنین ضایعات بالقوه را در طول فرآیند قالب گیری کاهش میدهد و نیاز به رباتیک برای حذف دمنده ها را از بین میبرد. این به کاهش هزینه کلی کمک می کند و کارایی فرآیند اتوماسیون قالب را افزایش می دهد.
همچنین، از آنجایی که هر دمنده یک قالب اختصاصی را تغذیه می کند، سیستم های تزریق پلاستیک گرم قادر به ساخت قطعات بزرگتر هستند. با این حال، روش تزریق پلاستیک گرم نسبت به سیستم های قالب تزریق پلاستیک سر گران تر هستند. از آنجایی که هر تزریق گرم کار به یک قالب اختصاصی تغذیه میکند، منابع گرمایش داخلی یا خارجی اضافی برای نگه داشتن دمنده ها در دمای ثابت مورد نیاز است.
علاوه بر این، هزینه ابزارآلات تزریق پلاستیک گرم معمولاً بیشتر از سیستم های تزریق پلاستیک سرد است. در نتیجه، تولید قطعات قالب گیری شده می تواند گران تر باشد، در نتیجه هزینه کل حجم تولید افزایش می یابد. ماهیت پیچیده تجهیزات تزریق پلاستیک گرم همچنین به این معنی است که نیاز به بازرسی و نگهداری دقیق تری دارد که منجر به افزایش هزینه های تعمیر و نگهداری و از کار افتادن احتمالی می شود. همچنین، سیستم های تزریق پلاستیک گرم داخلی ممکن است برای پلیمرهای حساس به حرارت مناسب نباشند، زیرا مناطقی وجود دارد که مواد میتوانند به سطح بچسبند و بیش از حد گرم شوند.
اگر مایلید در مورد اینکه کدام فولاد تزریق قالب پلاستیکی برای کار شما مناسب است بیشتر بدانید، می توانید با کارشناسان و مشاوران ما در شرکت فولاد حامیران تماس حاصل فرمایید و از قیمت فولاد قالب سازی و قیمت mo40 و سایر محصولات فولادی آگاه شوید و همچنین از مشاوره ی رایگان انتخاب مواد ما بهره مند شوید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام