فولاد قالب پلاستیک جزء گزینه های محبوب انتخابی برای تزریق پلاستیک می باشد. این فولاد مستحکم بوده و دارای مقاومت سایشی خوبی می باشد که آن را به انتخابی مناسب برای تولید پلاستیک با تیراژ بالا تبدیل کرده است. در این مقاله ما قصد داریم تا درباره ی تفاوت انواع فولاد های پلاستیک صحبت کنیم.
فولاد قالب تزریق پلاستیک فولادی است که از آن برای ساخت پلاستیک به روش های پانچ سرد، شکل دهی گرم و دیگر روش های مرسوم و غیر مرسوم استفاده می شود.
قالب های پلاستیک با مواد مختلف برای طیف وسیعی از فرآیند های تولید، شرایط کاری و نیاز های متفاوت بر اساس نوع قالب، در دسترس می باشد. آلیاژ های فولادی ، آلیاژ های آلومینیوم و آلیاژ های روی از جمله موادی هستند که در ساخت قالب پلاستیک استفاده می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر از ساخت و قیمت قالب تزریق پلاستیک کلیک نمایید.
فولاد ها در اکثر قالب های پلاستیک استفاده می شوند. دو نوع اصلی فولاد ها عبارتند از : فولاد کربنی و فولاد آلیاژی که با انواع مختلفی از ترکیبات در صنعت ساخت قالب استفاده می شوند. می توان با عملیات حرارتی استحکام، الاستسیته و سختی این فولاد ها را تغییر داد. فولاد های کربنی معمولا بدون عملیات حرارتی استفاده می شوند. فولاد های Q195,Q215,Q235 به عنوان فولاد های کم کربن با جوش کاری و استحکام خوب شناخته می شوند. در این میان فولاد های Q255,Q275 انعطاف پذیر تر، مستحکم تر و دارای جوش کاری فوق العاده هستند.
جهت اطلاع از پروفیل صنعتی کلیک نمایید.
استیل 420 یکی از انواع استیل ها با کیفیت بالاست که با داشتن 13 درصد کروم، فولاد خوبی برای ساخت قالب تزریق پلاستیک است. همچنین این استیل مقاومت خوبی در برابر خوردگی و سایش و نیز حفظ ابعاد و لبه برشی خوبی دارد.
قالب پلاستیک را نمی توان از آلومینیوم خالص ساخت چرا که استحکام مناسبی ندارد.با اضافه کردن منیزیم، زینک، مس، سیلیکون و دیگر عناصر آلیاژی، میتوان سختی مناسبی را به آن داد تا برای قالب سازی آلومینیوم مناسب باشد. این آلیاژ دارای مقاومت بالایی در برابر خوردگی، سایش و نیز از رسانایی گرمایی و الکتریکی خوبی برخوردار است.
در سال های اخیر چندین نوع جدید فولاد های قالب پلاستیک به بازار معرفی و عرضه شد. این قالب ها عبارتند از:
فولاد قالب پلاستیک پیش سختی شده : فولاد فورج کاری شده است که قبل از ساخت قالب پلاستیک به آن گرما می دهند تا به سختی مورد نظر برسد.در این مورد می توان فولاد p20 ،P20+S و 718 را نام برد که طول عمر بالا و کارایی خوبی دارند.
فولاد قالب پلاستیک پیش سخت شده دارای گوگرد : برای افزایش ماشینکاری عناصری همچون سرب، گوگرد و سزیم به فولاد پیش سخت اضافه می شود.
قالب های فولادی پیر سخت شده : این قالب ها که اخیرا به بازار آمده اند با عملیات کوئنچ تمپر و دیگر عملیات های حرارتی برای به حداقل رساندن اعوجاج و تغییر شکل طراحی شده اند.
قالب های فولادی اکستروژن سرد : از نظر هزینه قالب های اکستروژن هزینه نسبتا زیادی نسبت به سایر قالب های ذکر شده دارند اما از آنجا این قالب ها دارای آرایشات زیادی در سطح داخلی خود دارند، می توانند با انجام چندین کار اعم از برش، شکل دهی و… ، در یک ضرب، سرعت کار را بالا ببرند.
یکی از مهم ترین خصوصیاتی که باید به ان توجه شود مقاومت سایشی فولاد است. سختی فولاد یکی از فاکتور های کلیدی اتخاب فولاد پلاستیک می باشد. در اکثر موارد قالب های استحکام بالا و مقاوم در برابر خوردگی و سایش، بهترین بازخورد را دارند. مقاومت در برابر سایش این قالب ها به مقدار کاربید آنها دارد.
کار قالب همواره با فشار خیلی شدید همراه است و می بایست از فولادی استفاده کرد که بتواند فشار ناشی از ضربات را تحمل کند. بنابراین لازم است که فولاد قالب دارای استحکام و خاصیت ارتجاعی بالایی باشد که مقدار کربن و بافت فولاد در این مورد تاثیر گذارند.
جهت اطلاع از قیمت فولاد 2312 کلیک نمایید.
فولاد هایی که تحت فشار های زیاد کار می کنند، همیشه در معرض خستگی هستند.عوامل موثر بر کاهش خستگی فولاد عبارتند از : استحکام ، سختی و مقدار آخال موجود در فولاد است.
از آنجا که پلاستیک دارای موادی همچون کلر، فلوئور و سایر عناصر می باشد، تجزیه گرمایی می تواند منجربه تولید هیدروکلرید، هیدرو فلوئورید و سایر گاز های تولیدی از عملیات حکاکی ( اچینگ) شود که این عوامل به سطح داخلی قالب آسیب می رساند و سختی سطح را بالا می برد و باعث شکستن قالب می شود.
با توجه به سرعت توسعه صنعت پلاستیک میتوان آنها را به دو دسته تقسیم کرد: پلاستیک هایی که در اثر گرما بصورت شیمیایی و بازگشت ناپذیر تغییر میکند (ترموستینگ پلاستیک) و پلاستیک های گرمانرم ( ترموپلاستیک).
پیشنهاد مطالعه: تاثیر نحوه ساخت بر قیمت قالب تزریق پلاستیک
به دلیل گستردگی انواع مختلف پلاستیک هاف انتخاب قالب پلاستیک مناسب نیازمند دانستن اطلاعاتی همچون نوع پلاستیک، میزان سختی قالب مورد نیاز، اندازه قالب، پیچیدگی های داخلی قالب،سختی سطحی و… . بنابراین انتخاب صحیح قالب پلاستیک نیازمند برخی راهنمایی هاست که در ادامه به شما ارائه می دهیم.
برای انتخاب بهتر قالب پلاستیک مورد نظر خود می توانید به جدول زیر مراجعه فرمایید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام