logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

ناودانی 8 چیست + کاربرد و ویژگی ناودانی 8

ناودانی 8 چیست

در این نوشته به معرفی ناودانی 8 و کاربرد و ویژگی ناودانی 8 می پردازیم. ناودانی 8 معمولاً در صنعت ساختمان سازی در ایران استفاده می شوند.  ناودانی 8  از دو بال و یک جان تشکیل شده است که شبیه حرف U در انگلیسی است، از این رو گاهی اوقات به عنوان بخش U با یک جان باز شناخته می شود.  پروفیل ناودانی 8 نورد سرد معمولاً به عنوان ستون تکیه گاه استفاده می شود و به عنوان یک عضو باربر سازه ای استفاده نمی شود.

معرفی ناودانی 8

ارتفاع پروفیل سبک ناودانی8، 80 میلی متر و عرض بال 40 میلی متر است. بسته به نوع طراحی سازه با رعایت مقررات ملی ساختمان ایران یا مقررات فولاد ایران و با در نظر گرفتن ظرفیت برشی مورد نیاز می توان از دو نوع پروفیل ناودانی استفاده کرد.

نوع اول به دلیل تار نازک‌تر، پروفیل سبک‌وزن ناودانی نامیده می‌شود، در حالی که نوع دوم با تار ضخیم‌تر به پروفیل ناودانی سنگین‌وزن معروف است. ضخامت جان پروفیل سبک وزن ناودانی 8 تقریباً 4.5 میلی متر و ضخامت بال حدود 7.4 میلی متر است.

وزن ناودانی سبک 8 تقریباً 7.05 کیلوگرم بر متر است. از آنجایی که قیمت ناودانی بر اساس وزن آن تعیین می شود، می توان وزن تقریبی برای هر بخش از پروفیل را با ضرب طول هر بخش در وزن هر متر محاسبه کرد.

برای ناودانی سنگین 8 این مقادیر ضخامت جان 5/4 سانتی متر و وزن آن 52 کیلوگرم محاسبه می شود.

با این حال، ذکر این نکته ضروری است که در هنگام خرید پروفیل سبک وزن ناودانی 8، اندازه‌گیری استاندارد بر وزن کردن مقاطع بر روی یک ترازو (باسکول) است .

 

ویژگی ناودانی 8

 

انواع ناودانی 8

ناودانی‌های سبک و سنگین به وزن و ابعاد خاصی شناخته می‌شوند که با جداول استاندارد مقایسه می‌شود.

ناودانی سبک 8

این نوع از ناودانی‌ها وزن کمتری نسبت به استانداردهای مشخص دارند که در جداول استاندارد اشتال تعیین شده است. به طور معمول، وزن آن‌ها از حدوده‌های تعیین شده در جداول استاندارد اشتال پایین‌تر است.

جهت اطلاع از قیمت ناودانی ۸ کلیک نمایید.

 

ناودانی سنگین 8 

این ناودانی‌ها از نظر وزن و ابعاد به طور کامل با اندازه‌های ثبت شده در جدول اشتال ناودانی مطابقت دارند.

ناودانی‌های سنگین اغلب بر اساس ابعاد و وزن مشخص شده در جداول استاندارد تولید می‌شوند، و این ویژگی‌ها در کارخانه‌های داخلی کشور و همچنین در برخی کشورهای اروپایی رعایت می‌شود.

با توجه به این توضیحات، ناودانی‌های سبک و سنگین با توجه به وزن و ابعادی که در جداول استاندارد اشتال مشخص شده‌اند، تفاوت‌هایی دارند که در تولید و استفاده آن‌ها مدنظر قرار می‌گیرد.

جهت اطلاع از قیمت ناودانی سنگین کلیک نمایید.

 

کاربرد ناودانی 8

ناودانی 8 به طور گسترده در ساخت وساز سازه های مختلف و در صنعت استفاده می شوند. برخی از مهم ترین کاربردهای این ناودانی عبارت اند از: ساخت اسکلت های فلزی, خرپا, ستون, بادبند, مهاربند, ماشین آلات صنعتی و خودروسازی. استفاده از ناودانی‌ 8 در ساختمان‌ها برای نمای ساختمان، برای سقف، بادبند ساختمان، ستون‌های بالابر هیدرولیکی و دیگر اعضای سازه‌ای ساختمان مناسب است. این محصولات معمولاً با ماشین‌های باربری مختلف مانند خاور، کامیون، تریلی، و کفی به سراسر کشور ارسال می‌شوند. هزینه باربری بر اساس تعرفه‌های اتحادیه مشخص می‌شود و تحویل بار تنها توسط باربری‌های مجاز و دارای بیمه صورت می‌گیرد.

 

فرآیند تولید ناودانی 8

ناودانی‌ها از لحاظ فرآیند تولید به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

ناودانی فابریک نورد شده: در این روش تولید، ناودانی‌ها از طریق نورد کردن شمش خام حرارت‌داده به وسیله غلتک‌هایی که به نورد معروف هستند، ساخته می‌شوند. این ناودانی‌ها با سایز مشخص و متناسب با اندازه خروجی از خط تولید بیرون می‌آیند که به آن‌ها ناودانی فابریک یا ناودانی نورد شده می‌گویند.

  • ذوب شمش فولادی: شمش فولادی در کوره های ذوب ذوب می شود.
  • شکل‌دهی به شمش ذوب شده: این شمش از طریق غلطک‌های عمود بر هم می‌کند. این باعث کاهش ضخامت و افزایش طول شمش می شود.
  • تولید ناودانی: شمش مذاب وارد قالب یا غلطک‌ها می‌شود و به شکل ناودانی تبدیل می‌شود.

 

ناودانی 8 سنگین

 

ناودانی پرسی: در فرآیند تولید ناودانی پرسی، از پرس کردن ورق‌های به طول 6 متر برای تولید ناودانی‌ها استفاده می‌شود. این نوع ناودانی‌ها می‌توانند بر اساس سفارش مشتری در اندازه‌های مختلفی تولید شوند. ناودانی‌های پرسی، به دلیل ویژگی‌های ظاهری و همچنین برای استفاده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. آن‌ها برای ساخت لبه‌هایی که نیاز به صافی دارند، از جمله در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این دو روش تولید ناودانی، هرکدام با ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود، در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند و به متناسب با نیازهای مختلف صنایع، انتخاب می‌شوند.

  • برش ورق سیاه: ورق‌های فولادی به نوارهای باریک برش داده می‌شوند.
  • فرم دهی نوارها: این نوارها توسط عملیات رول فرمینگ و غلطک‌ها به شکل ناودانی‌ها می‌شوند.
  • برش نهایی: ناودانی‌های تولید شده به طول 6 متر برش می‌شوند.

فرآیند تولید انواع آهن آلات می‌تواند به طور مستقیم بر قیمت این محصولات مانند قیمت ناودانی و قیمت نبشی تأثیرگذار باشد.

جهت اطلاع از قیمت ناودانی 8 اصفهان کلیک نمایید.

 

استاندارد ناودانی 8

در صنایع ساختمانی، ناودانی‌ها به دو شکل C و U تعریف شده‌اند. برای این مقاطع فولادی، دو استاندارد UPE و UPN وجود دارد که تفاوت آن‌ها در بال‌های آن ها است.

استاندارد UPE

    • این استاندارد برای ناودانی C مورد استفاده قرار می‌گیرد.
    • بال‌های UPE موازی شکل دارند.

استاندارد UPN

    • برای ناودانی U، استاندارد UPN مورد استفاده است.
    • بال‌های UPN شکل مخروطی دارند.

این استانداردها برای استفاده در ساختمان‌ها و سازه‌های مختلف تعریف شده‌اند. مشخصات فنی ناودانی‌ها معمولاً بر اساس استانداردهایی مانند جدول اشتال، استاندارد DIN 1026-1 و استانداردهای ملی مانند سازمان استاندارد ایران تعیین می‌شوند.

جهت اطلاع از قیمت ناودانی گالوانیزه کلیک نمایید.

 

ویژگی ناودانی 8

  • مقاومت بالا در برابر تنش‌های بزرگ
  • سرعت بالای نصب و اتصالات متنوع در ساختمان‌ها
  • اشغال فضای کم
  • داشتن مقاومت بالا در خرپا‌ها و دهانه‌ها
  • سبک بودن وزن اسکلت فلزی
  • تحمل پذیری مناسب در برابر ضربه
  • کارکرد طولانی و کم بودن دورریز کار

برای اطلاعات بیشتر درباره ناودانی ها می توانید به مقاله همه چیز درباره ناودانی مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا