جوشکاری درزی یکی از روشهای جوشکاری مقاومتی (غیرذوبی) محسوب میشود که با نامهای جوشکاری نواری، غلتکی و جوش قرقره ای نیز آن را میشناسند، در این روش برای جوش دادن قطعات آنها را به صورت نواری (درزی) کنار هم قرارداده و به همین دلیل به نام جوشکاری درزی معروف است.
جوشکاری درزی، تفاوت زیادی با جوشکاری نقطه ای ندارد، در این فرآیند به وسیله جریان الکتریکی و فشار یکسری غلطکها (دیسکها) سطح فلز گرم شده و حتی ممکن است به حالت مذاب برسد که این روش موجب جوش و اتصال بین قطعات خواهد شد.
در جوشکاری درزی مقاومتی باید از الکترود های مخصوصی استفاده گردد. این جوشکاری برای جوش دادن ورقه های فلزی مورد استفاده قرار می گیرد و الکترود های مخصوص آن نیز باید برای جوش دادن صفحات مناسب باشند. از این رو در این فرایند از الکترود های دایره ای به جای الکترود های میله ای استفاده می شود. برای انجام جوشکاری RSEW باید حتما از دو الکترود استفاده گردد.
از این روش اغلب برای جوش دادن ورقه های فلزی و تولید مخازن با ورق نازک و کلفت در مقابل نشتی مانند مخازن سوختی استفاده میشود، اما مهمترین نکته ای که در روش جوشکاری درزی باید به آن توجه نمود عبارتند از : 1) در جوشکاری آلومینیوم از این روش نمیتوان استفاده کرد . 2) نوع الکترود مصرفی در این فرآیند متفاوت با سایر روشهای جوشکاری است ، الکترود در این روش به شکل دایره (دیسکی) هستند و اغلب از جنس مس که در قسمت بالا و پایین درزی که قرار است جوش بخورد، کار گذاشته میشود و معمولاً از دو عدد الکترود استفاده می کنند ، تمیزی سطح فلز در این روش جوشکاری بسیار تاثیر گذار میباشد.
در روش متناوب ما حین انجام عملیات جوشکاری شاهد مکث و قطعی روند جریان هستیم، یعنی برای انجام هر یک اتصال جوش، دیسکها توقف میکنند و این روال تا رسیدن به نقطه مدنظر جوش ادامه مییابد.
در روش جوشکاری درزی مداوم برای اتصال هر جوش، دیسکها بدون توقف به انجام عملیات ادامه میدهند.
تذکر :
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام