یکی از سادهترین روشها برای اتصال قطعات فلزی به یکدیگر، جوشکاری است. جوشکاری به یک دستگاه جوش و الکترود جوشکاری یا سیم جوش نیاز دارد. برای انجام جوشکاری، باید بدانیم کدام الکترود یا سیم جوش مناسب نیاز ما است. هر الکترود برای نوع خاصی از جوش مناسب است و انتخاب الکترود درست از اهمیت بالایی برخوردار است.
الکترودها یکی از اجزای اصلی در فرآیند جوشکاری هستند. این تجهیزات بهعنوان واسطی بین منبع تغذیه و قطعه کار، جریان الکتریکی را به محل جوش منتقل میکنند. الکترودها بر اساس ترکیب مواد، پوششها، و کاربردهای خاص به دستههای مختلفی تقسیم میشوند. از جمله دستهبندیهای مهم الکترودها میتوان به الکترودهای روکشدار الکترودهای بدون روکش، اشاره کرد. هر کدام از این دستهها برای شرایط و موارد خاصی طراحی شدهاند و در انتخاب الکترود مناسب، فاکتورهایی مانند نوع فلز پایه، نوع جوش، و شرایط محیطی مؤثر هستند. یکی از عوامل مهمی که در انتخاب الکترود باید مد نظر قرار گیرد، قیمت الکترود است. قیمت الکترود به عوامل مختلفی از جمله نوع و کیفیت مواد اولیه، فرآیند تولید، و نوسانات بازار مواد اولیه بستگی دارد.
الکترودها بر اساس موارد مختلفی دستهبندی میشوند که عبارتند از :
قطر یکی ازعوامل مهم در انتخاب الکترود میباشد. جوشکار با توجه به نوع کار، ضخامت قطعه باید سایز الکترود را انتخاب نماید.
هرچه قطر الکترود بیشتر باشد، باید دستگاه جوش قوی تری در اختیار داشته باشیم. الکترودهای سایز بالا(بخصوص سایز 5.00 ) معمولا درکارهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. الکترودها در قطرهای 2.5 و 3.25 و 4 و 5 تولید می شوند.
از دیگرمشخصه های دستهبندی الکترودهای جوشکاری، نوع پوشش آنها میباشد . الکترودها بر اساس نوع پوشش به گروههای ذیل تقسیم میشوند.
یکی از پراستفاده ترین نوع الکترود، الکترود با پوشش قلیایی است. این محصول از ترکیباتی مانند کربنات منیزیم، فلورید کلسیم و کربنات کلسیم ساخته شده است. ازمزیت های جوشکاری با این نوع الکترود میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
آنالیز الکترودهای اسیدی از موادی مانند اکسیدها، سیلیسیم و کربنات منگنز استفاده شده است. الکترود اسیدی در همه حالت های جوشکاری کاربرد دارد. نفوذ پذیری این الکترود زیاد نمیباشد. اما دارای مزیتهای ذیل میباشد :
اکسید تیتانیوم را اصطلاحا “رتیل” هم می نامند . به این دلیل الکترودهایی که روکش آنها دارای اکسید تیتانیوم میباشند، “رتیلی” نامیده میشوند . الکترودهای رتیلی دارای قابلیت جوشکاری با جریان برق AC و همچنین جریان DC را دارند که از مزیتهای آن محسوب میگردد . این الکترودها برای جوشکاری در همه حالات مناسب است. سایر مزایای این الکترودها عبارتند از:
40% از مواد تشکیل دهنده روکش این نوع الکترودها، سلولز میباشد. این الکترودها با جریان مستقیم برق DC کار میکنند. چنانچه به جوشی نیاز داشته باشیم که بیشترین نفوذ و کمترین سرباره را به جای بگذارد الکترودهای سلولزی بهترین گزینه هستند. سایر مزایای این الکترودها عبارتند از:
الکترودهای اکسیدی دارای پوشش شیمیایی شامل منگنز، سیلیکات و اکسید آهن میباشند. این نوع الکترودها دارای قابلیت جوشکاری با جریان DC و AC میباشند . سطح جوش حاصل از جوشکاری با الکترودهای اکسیدی صاف و یکنواخت میباشد .
یکی دیگر ازمشخصه های دستهبندی انواع الکترود جوشکاری، نوع ساخت آن است. از نظر نوع ساخت الکترودهای جوشکاری به موارد ذیل تقسیم بندی میشوند:
ضخامت پوشش الکترودهای جوشکاری(ضخامت گل الکترود) پارامتر دیگری برای دسته بندی میباشد. ضخامت گل الکترود در عمق نفود، قوس الکتریکی و دوام جوشکاری موثر میباشد.
همه دسته بندی الکترودها در فولاد حامیران
انتخاب الکترود مناسب برای هر نوع جوشکاری از اهمیت ویژهای برخوردار است، چرا که کیفیت و دوام اتصالات جوشکاری به نوع و ویژگیهای الکترود بستگی دارد. فولاد حامیران با ارائه طیف گستردهای از الکترودهای باکیفیت و متناسب با نیازهای مختلف صنایع، از جمله الکترودهای روکشدار، بدون روکش و الکترودهای مخصوص جوشکاری قوس الکتریکی، همراه قابل اعتمادی برای پروژههای صنعتی و ساختمانی شما است. با خرید از فولاد حامیران، میتوانید به بالاترین استانداردها در جوشکاری دست یافته و عملکرد و ایمنی پروژههای خود را بهبود ببخشید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام