logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

کوپلر

65262563
فهرست مطالب

در جایی که آرماتور متراکم است و امکان تحمل بارها توسط آنها فراهم نیست, بهترین گزینه برای تحمل بار ها و حفظ  یکپارچگی استفاده از کوپلر ها می باشد. از کوپلر ها برای انواع میلگرد ها می توان استفاده کرد.

کوپلر‌های مکانیکی دو دسته می باشند.

  1. کوپلرهای کششی
  2. کوپلرهای فشاری

لازم به ذکر است که پوشش ارائه شده برای کوپلرها باید همان پوششی باشد که برای آرماتور مشخص شده است. کوپلر ها عمدتاً در کشش آزمایش می شوند، اما در صورت لزوم، ممکن است تحت آزمون های فشرده سازی، چرخه ای و خستگی آزمایش شوند این آزمون ها مطابق با استاندارد های ساخت کوپلر ASME B16.11-2021 ارزیابی می شوند.

چندین نوع کوپلر برای میلگرد های کششی و فشاری موجود است. در زیر نمونه های معمولی از کوپلرهای رایج موجود است.

کوپلر رزوه ای

کوپلرهایی با رزوه های موازی

کوپلر ها را می توان برش داد، نورد کرد یا آهنگری کرد. دو نوع تغییر در این نوع کوپلر وجود دارد. نوع 1 a  از میله های تقویت کننده استفاده می کند که قطر قسمت رزوه ای آن کمتر از بقیه است. نوع 1b  از میله‌ هایی استفاده می ‌کند که قسمت رزوه‌ شده آن دارای سطح مقطع مساوی یا بزرگ ‌تر از اندازه اسمی است. اولی به ندرت استفاده می شود زیرا ظرفیت بار کاهش می یابد.

دومی که ظرفیت بار میلگرد اصلی را حفظ می کند به طور گسترده استفاده می شود. یک جایگزین برای نوع 1 نیز شامل گونه‌ ای است که در آن یک انتهای جفت رزوه ‌ای موازی روی میلگرد قرار می ‌گیرد. کوپلرهای موازی (نوع 1) نیز دارای انواع پرتابل و ثابت هستند. کوپلر پرتابل اجازه می دهد تا دو میلگرد با اندازه های مختلف به هم متصل شوند. کوپلر ثابت معمولاً از دو نیمه تشکیل شده است که توسط یک رزوه و مهره قفلی موازی به هم متصل می شوند.کوپلر رزوه ای

کوپلرهایی با رزوه های برش مخروطی

این سیستم از یک جفت فلزی با رزوه داخلی با رزوه مخروطی و میله های مخروطی منطبق تشکیل شده است. به دلیل توانایی آن در پاسخگویی به اکثر کاربردهای ساختمانی، محبوبیت زیادی دارد.

کوپلر مخروطی استاندارد فقط در شرایطی قابل استفاده است که میلگرد ها به خوبی درون آن پیچ داده شوند. این همیشه عملی نیست و برای همین کولر های مخروطی پیچیده‌ تری ایجاد شده‌اند که امکان اتصال میله‌ هایی را که نمی‌توان چرخاند، مثلاً میله‌های L را امکان‌پذیر می‌سازد.

کوپلر یکپارچه

کوپلرهایی با رزوه های یکپارچه

میلگردهای تقویت کننده با عملکرد بالا به طور ویژه با آج های مارپیچ در طول میلگرد ساخته می شوند. با تراشکاری بر روی میلگرد یک رزوه درشت پیوسته را تشکیل می دهند که می توان یک جفت رزوه داخلی را روی آن پیچ کرد.

برای جلوگیری از لغزش روی رزوه های درشت، از مهره های قفلی در دو انتهای کوپلر استفاده می شود. یک سیستم چرخاننده برای زمانی که میلگرد نمی تواند بچرخد و در دسترس ما نیست، اما کوپلر را می توان به طور کامل روی یک میله رزوه داد و سپس دوباره روی میله ادامه داد تا اتصال ایجاد شود.

وصله های فلزی میلگرد(فورجینگ)

متشکل از یک اتصال فلزی یکپارچه که تحت اعمال حرارت انتهای مجاور دو میله تقویت کننده قرار می گیرد. میلگرد ها  با استفاده از یک پرس هیدرولیک به انتهای یکدیگر متصل می شوند و این روکش بر روی آنها پرس می شود. این عمل به طور موثر میله ها را به هم متصل می کند. این فرآیند را می توان به طور کامل در محل انجام داد.

کوپلر پیچی

کوپلر های رزوه ای روی انتهای میلگردهای تقویت کننده

در این سیستم دو روکش چکش خوار که در داخل از نصف طولشان رزوه می شود توسط یک گل میخ رزوه دار با کشش بالا به هم متصل می شوند. قسمت های بدون روکش به صورت هیدرولیکی روی دو سر میلگرد چسبانده می شوند تا به هم متصل شوند.

این انتهای را می توان با استفاده از گل میخ رزوه ای به هم پیچ کرد. فرآیند جابجایی می تواند توسط سازنده قبل از رسیدن به محل، در انبار یا در محل انجام شود. برای روش دوم باید اطمینان حاصل شود که فضای کار کافی در اطراف میله ها وجود دارد. اتصال میله ها با گل میخ رزوه ای در محل انجام می شود.

کوپلر های قفل دار

این سیستم فقط برای اتصال میله های فشرده سازی قابل استفاده است. کوپلر به شکل استوانه با دهانه گوه ای شکل است. این دهانه دارای فلنچ های یقه ای شکل است که یک قطعه فلزی گوه ای شکل بر روی آنها رانده می شود. این عمل کوپلر را به صورت جانبی فشرده می کند و بنابراین میلگرد ها را به هم می چسباند. بسیار مهم است که صفحات میلگرد به طور دقیق برش داده شده و با حداکثر تحمل زاویه 3 درجه تراز شوند.

کوپلر میلگرد

کوپلر با پیچ برشی و زین دندانه دار

این نوع سیستم کوپلر از سال 1986 در انگلستان موجود بوده و در حال حاضر به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم نیازی به رزوه میلگرد ندارد و از یک  کوپلرفولادی تشکیل شده است که یک خط پیچ و مهره “قفل برشی” در طول آن قرار دارد. دو میله ای که باید به هم وصل شوند، در داخل کوپلر روی دو نوار قفل فولادی دندانه دار سخت شده، “زین”، با استفاده از آچار ضامن دار یا آچار بکس برقی یا بادی، قرار می گیرند که میله ها را در مقابل زین های طولی قرار می دهد.

همانطور که این اتفاق می افتد، زین های دندانه دار به میلگرد و دیوار کوپلر فیکس می شوند. هنگامی که گشتاور سفت شدن از پیش تعیین شده برای پیچ ها به دست می آید، سر پیچ ها برش می خورند و پیچ نصب شده به کوپلر استحکام می دهد. این یک بررسی بصری نصب صحیح را فراهم می کند. این کوپلر در کارهای نوسازی، اتصال فولاد قفس شمع به کلاهک شمع و جاهایی که نیاز به کوپلر با حداقل زمان تولید است، مفید بوده است. با این حال، آنها  کوپلرهای نسبتاً حجیمی هستند که به فضایی برای سوکت ها برای سفت کردن پیچ ها نیاز دارند.

نتیجه گیری

کوپلر ها ابزار های بسیار مفیدی هستند که به ما در مقاوم سازی سازه ها و نیز اتصالات محکم میلگرد ها کمک می کنند و سازه را در برابر بار های جانبی ایمن می سازند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا