logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

بهار صادرات ایران چگونه رقم خورد؟

بهار صادرات ایران چگونه رقم خورد
فهرست مطالب

بهار صادرات ایران چگونه رقم خورد؟

نگاهی به وضعیت تجاری کشورمان حاکی از آن است که صادرات کالا طی ۳ ماهه اول ۱۴۰۳ به ارزش ۱۳ میلیارد و ۵۱۸ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵.۶ درصد از لحاظ وزن و ۷.۶ درصد از لحاظ ارزش افزایش یافته است.

تجارت از مولفه‌هایی است که رشد و توسعه اقتصادی کشورها را رقم می‌زند زیرا با صادرات محصولات تولیدی هر کشور به بازارهای بین‌المللی وضعیت اقتصادی کشورها روند صعودی یافته و با واردات نیز نیازهای داخلی هر کشوری تأمین می‌شود.

ایران با ۱۵ کشور مرز زمینی و دریایی دارد که این کشورها شامل عراق، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، قزاقستان، روسیه، آذربایجان، ارمنستان، ترکیه، کویت، عربستان، بحرین، قطر، امارات و عمان است لذا این کشورها بازار بزرگی برای صادرات کالاهای تولیدی کشورمان به شمار می‌روند. یکی از اهداف دولت‌ها هم طی سال‌های گذشته توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه بوده است. نگاهی به وضعیت تجاری کشورمان حاکی از آن است که صادرات کالا طی ۳ ماهه اول۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵.۶ درصد از لحاظ وزن و ۷.۶ درصد از لحاظ ارزش افزایش یافته است.

پنج بازار نخست صادراتی کشور

پنج بازار نخست صادراتی کشور شامل: چین با سهم ۲۶.۳ درصد از صادرات کل، عراق ۲ میلیارد و ۹۹۸ میلیون دلار با سهم ۲۲.۲ درصد، امارات متحده عربی با سهم ۱۳.۱ درصد، ترکیه با سهم ۹.۲ درصد و افغانستان با سهم ۳.۸ درصد بوده است.

پنج بازار نخست صادراتی کشور

سهم ۷۴.۶ پنج بازار از صادرات ایران

سهم این بازارها از کل صادرات ۷۴.۶ درصد بوده است. متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی ۳۵۷ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درصد افزایش داشته است. در عملکرد تجارت خارجی در سه ماهه ۱۴۰۳ در مجموع با ۷۲ کشور دارای تراز تجاری مثبت به میزان ۵ میلیارد دلار و با ۵۰ کشور تراز تجاری منفی به میزان ۶ میلیارد دلار داشته‌ایم.

افزایش ۲۸ درصدی صادرات به عراق در فصل بهار

میزان افزایش صادرات به عراق در ۳ ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۸ درصد بود. صادرات به امارات متحده عربی ۳۰ درصد رشد داشته است. صادرات به افغانستان نیز که در۳ ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۱ درصد رشد داشته است.

گروه‌هایی کالایی که در این مدت صادراتشان به این کشور رشد داشته عبارت از رشد ۲۴۵ درصدی گازهای نفتی، ۵۲۸ درصدی شمش فولاد و ۵۱ درصدی روغن‌هایی نفتی بودند. صادرات به عمان هم در۳ ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ در مجموعه ۴۰ درصد رشد داشته که این رشد معادل ۱۱۳ درصد بوده است. گروه های کالایی دارای رشد به این کشور کود اوره به میزان ۹۱۵ درصد، قیر ۴۶ درصد و آهن اسفنجی ۱۰۰ درصد بوده است.

میزان افزایش صادرات به برزیل، آذربایجان، پاکستان نیز در ۳ ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۱۰۰ درصد، ۶۲ درصد و ۱۵ درصد بوده است. در واقع در این مدت صادرات کود اوره به برزیل معادل ۱۰۰ درصد، صادرات لوله و پروفیل فولادی به آذربایجان معادل ۳۲۴ درصد و صادرات گازهای نفتی و گاز ال پی جی به پاکستان به ترتیب معادل ۱۳۰ و ۳۴۲ درصد افزایش یافته است. صادرات کشورمان به کشورهایی مانند ترکیه، اندونزی، تایلند، هند و ویتنام به ترتیب به میزان ۲۹، ۶۵، ۵۵، ۱۳ و ۷۱ درصد کاهش داشته است.

در واقع صادرات ایران طی سه ماهه اول۱۴۰۳ به کشورهایی همچون ترکیه، اندونزی، تایلند، هند و ویتنام کاهش داشته است. صادرات گروه‌هایی کالایی گاز طبیعی به ترکیه ۶۳ درصد، شمش فولاد به اندونزی ۶۶ درصد، شمش فولاد به تایلند ۴۸ درصد، قیر، آهن اسفنجی و مواد پلیمری به هند به میزان ۵۲، ۵۳ و ۲۱ درصد و کود اوره به ویتنام به میزان ۱۰۰ درصد کاهش یافته است.

جزئیات صادرات به ۱۰ بازار اول کالاهای صادراتی ایران

۱۰ بازار اول کالاهای صادراتی طی سه ماهه ۱۴۰۳ چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، افغانستان، پاکستان، هند، عمان، فدراسیون روسیه و آذربایجان بوده است. صادرات به این کشورها ۸۷.۷ درصد از کل ارزش صادرات کشور را در سه ماهه ابتدای امسال داشته است.

ارزش صادرات به چین در ۳ ماهه اول امسال ۳ میلیارد و ۵۵۹ میلیون دلار و در سه ماهه اول سال گذشته ۳ میلیارد و ۵۸۷ میلیون دلار بوده بنابراین ارزش صادرات کشورمان در ۳ ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ در مجموع یک درصد کاهش داشته است. صادرات به عراق در ۳ ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه به سال قبل به لحاظ ارزش ۲۸ درصد و به لحاظ وزنی ۲۶ درصد افزایش‌یافته است. صادرات به عراق به لحاظ ارزش در ۳ ماهه اول امسال ۲ میلیارد و ۹۹۸ میلیون دلار و در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۲ معادل ۲ میلیارد و ۳۴۶ میلیون دلار بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا