logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

درخواست انجمن فولاد برای بازنگری در فرمول قیمت‌گذاری زنجیره فولاد

درخواست انجمن فولاد برای بازنگری در فرمول قیمت‌گذاری زنجیره فولاد
فهرست مطالب

فرمول قیمت‌گذاری زنجیره فولاد

انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در واکنش به ابلاغیه اخیر بورس کالای ایران درباره نحوه تعیین قیمت پایه محصولات زنجیره فولاد، خواستار توقف اجرای این فرمول و بازنگری در آن بر اساس توافقات پیشین تشکل‌های تخصصی این حوزه شد.

بر اساس نامه‌ای که از سوی بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، خطاب به قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی ارسال شده است، انجمن فولاد تاکید کرده که ضرایب قیمتی مورد استفاده در ابلاغیه جدید بورس کالا با مفاد توافق‌نامه مردادماه تشکل‌های زنجیره فولاد مطابقت ندارد و همین موضوع می‌تواند موجب اختلال در شفافیت قیمت‌گذاری و ناهماهنگی میان بخش‌های مختلف زنجیره تولید شود و این امر می‌تواند تاثیر مستقیمی بر قیمت تیرآهن داشته باشد.

در این نامه، سبحانی با اشاره به توافق سه‌جانبه بین انجمن سنگ‌آهن ایران، انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و انجمن نوردکاران ایران که در مردادماه حاصل شده بود، یادآور شد: در آن زمان مقرر شد ضرایب قیمتی به عنوان حداکثر مبنای عرضه در بورس کالا ملاک عمل قرار گیرد و وزارت صمت نیز اجرای این توافق را مورد تأیید قرار داده بود.

با این حال، بورس کالا در ابلاغیه‌ی مورخ پنجم مهرماه، فرمول تازه‌ای را معرفی کرده است که بر اساس آن، قیمت پایه عرضه، ترکیبی از سقف قیمت صادراتی و ضرایب قیمتی آذرماه سال گذشته تعیین می‌شود؛ موضوعی که از نگاه انجمن فولاد مغایر با توافقات صنفی و نیازمند بازنگری فوری است.

انجمن فولاد ضمن تأکید بر لزوم یکپارچگی تصمیمات در زنجیره ارزش فولاد کشور، از وزارت صمت خواسته است تا با ورود مستقیم به این موضوع، نسبت به اصلاح مصوبه بورس کالا و تحقق وعده خود مبنی بر اجرای توافق تشکل‌ها اقدام نماید.

به باور کارشناسان، اختلاف نظر در خصوص ضرایب قیمتی زنجیره فولاد، اگر به‌سرعت مرتفع نشود، می‌تواند بر تعادل بازار داخلی، نرخ عرضه محصولات فولادی و سیاست‌های صادراتی شرکت‌ها تأثیرگذار باشد. از همین رو، فعالان صنعت انتظار دارند با همکاری نهادهای تصمیم‌گیر و تشکل‌های صنفی، فرمولی شفاف و قابل اتکا برای قیمت‌گذاری محصولات فولادی در بورس کالا نهایی شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا