logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

چاه آسانسور چگونه ساخته می شود

نحوه ساخت چاه آسانسور
فهرست مطالب

چاه آسانسور چگونه ساخته می شود

من معتقدم که مردم در حال حاضر با چاه های آسانسور سازه های فولادی غریبه نیستند. چاه آسانسور چگونه ساخته می شود نصب شده در مراکز خرید بزرگ، ساختمان‌های اداری مرتفع و جوامع قدیمی از چاه آسانسور سازه‌ای فولادی استفاده می‌کنند. استفاده از چاه آسانسور سازه های فولادی روز به روز گسترده تر می شود. فروشگاه‌های بزرگ، ساختمان‌های اداری، هتل‌ها، ایستگاه‌های مترو، کارخانه‌ها، ساختمان‌های قدیمی، هتل‌ها، بانک‌ها، سالن‌های نمایشگاه و ساختمان‌های اداری مرتفع همگی از چاه آسانسور سازه‌های فولادی استفاده می‌کنند.

چاه آسانسور با سازه فولادی

شفت آسانسور سازه های فولادی شامل تیرهای فولادی، ستون ها، خرپاها و سایر مقاطع فولادی و اجزای ورق فولادی است. جوش ها، پیچ ها یا پرچ ها معمولاً هر عنصر یا ویژگی را به هم متصل می کنند. به طور کلی مستقیماً از کارخانه مونتاژ می شود و برای نصب به محل حمل می شود.

در مقایسه با شفت ‌های بتنی، ساخت چاه‌ های آسانسور سازه ‌های فولادی کمتر مخرب، سریع‌ تر، ایمن ‌تر است و همچنین می‌توان از آن برای گشت و گذار استفاده کرد.

تحلیل طراحی چاه آسانسور سازه فولادی

 فرم ساختاری

اکثر تاسیسات چاه آسانسور از سازه های اسکلت فلزی با پایه های مستقل یا قایق های زیر ستون ها استفاده می کنند. طبقات فوقانی از طریق صفحات اتصال و انکر بولت ها به سیستم اولیه متصل می شوند. برخی نیز از سازه های اسکلت بتنی استفاده می کنند، اما سازه های اسکلت بتنی دارای دوره ساخت طولانی هستند. به دلیل مشکلاتی مانند حمل و نقل مواد و محدودیت های روی هم چیدن و مقدار زیادی بتن ریخته شده در محل، به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد.

 تحلیل نیرو

هنگام استفاده از نرم‌افزار محاسباتی برای مدل‌سازی، چاه آسانسور و سازه‌های فرعی باید بارها و تغییر شکل‌های خود را به طور کامل تحمل کنند، تنش سیستم اولیه را به‌ طور واقعی شبیه‌ سازی کنند و محاسبات کلی را برای هماهنگی ساختار شفت اضافه شده با تغییر شکل قبلی انجام دهند تا چاه اضافی را تجزیه و تحلیل کنند. شرایط تنش و تغییر شکل بخش، و همچنین تأثیر بر سیستم اولیه.
چاه آسانسور چگونه ساخته می شود

تجزیه و تحلیل بار عمودی شفت

بار عمودی عمدتاً شامل وزن خود قاب فولادی بالابر، بار ساختار پاکت، بار کف اتاق ماشین آسانسور (بالابر اتاق ماشین)، بار تجهیزات آسانسور، بار سقف راه آسانسور و غیره است. برای شفت های بالاتر، اتصالات بین شفت و ساختار اصلی باید به صورت تکیه گاه های کشویی عمودی ساخته شود تا جابجایی شفت تحت تأثیر بارهای عمودی آزاد شود. در غیر این صورت، هنگامی که بارهای عمودی بسیار زیاد باشد، نیروهای داخلی اضافی زیادی ایجاد می شود. این به طور کلی می تواند با ایجاد سوراخ های ناودانی در صفحات انتهایی پیچ های شیمیایی به دست آید. این روش همچنین برای کاهش نیروی اضافی داخلی بالابر ناشی از نشست فونداسیون بالابر بسیار مفید است.

تجزیه و تحلیل مشخصات تنش شفت تحت اثر بار باد

ضریب نوع بار باد

شفت ها عمدتاً در اضلاع یا گوشه های جزئی سازه اصلی برای چاهک های آسانسور خارجی قرار دارند. بنابراین، به طور دقیق، ضریب شکل بدنه بار باد بالابر باید بر اساس ضریب شکل بدنه فشار باد محلی باشد. اگر ضریب شکل بدنه بار باد سازه اصلی در استاندارد در نظر گرفته شود، نتایج محاسبات ناایمن خواهد بود. با این حال، ضریب شکل بدنه فشار باد محلی مشخصات بار به ساختار پوشش محدود می شود. در محاسبات واقعی، می توانید به ضریب شکل بدنه محلی کد مربوط به ساختار پاکت مراجعه کنید. برای اطلاع از قیمت شافت فولادی شما می توانید داخل صفحه فولاد حامیران شوید.

ضریب ارتعاش باد

بالابر به صورت جانبی بر روی سازه اصلی در هر طبقه تکیه می‌کند و نمی‌توان از آن به عنوان یک ساختار عمودی کنسول استفاده کرد. بنابراین توصیه می شود که پاسخ ارتعاش باد سیستم با توجه به مشخصات بار قضاوت شود. اگر طرح اصلی نیازی به در نظر گرفتن ارتعاش باد نداشته باشد، بالابر نیازی به احساس لرزش باد ندارد. ضریب ارتعاش باد باید 1.0 باشد.

با این حال، باید توجه ویژه ای به این واقعیت داشت که تاثیر ارتعاش باد باید برای یک سازه بالابر مستقل در نظر گرفته شود. از آنجایی که ساختار مجزای بالابر هیچ ارتباطی با طرح اصلی ندارد و به یک سازه برج تبدیل می‌شود، دوره به طور کلی مهم‌تر است و واکنش ارتعاش باد برجسته‌تر است، بنابراین ناامن تلقی نمی‌شود.

انواع چاه آسانسور با اسکلت فلزی

با توجه به مواد جانبی، می توان آن را به چاه آسانسور گشت و گذار و چاه آسانسور غیر دیدنی تقسیم کرد. چاه آسانسور گشت و گذار از شیشه لمینت شده ساخته شده است که نور و عایق حرارتی را فراهم می کند و بسیار تزئینی است. چاه آسانسور غیر دیدنی با فولاد جوش داده شده است که مستحکم و بادوام است و عمر مفید بالایی دارد.
با توجه به شکل شفت، به طور کلی به یک شفت آسانسور مربعی و یک شفت آسانسور دایره ای تقسیم می شود.
اجزای آسانسور
هنگام نصب آسانسور در جوامع قدیمی، آسانسور در ساختمان واحدها و آسانسور در ویلاها توصیه می شود از شفت های سازه فایبرگلاس مربعی استفاده شود.

شفت سازه فولادی مربعی ساده و ظریف است و بافت شفاف آن بر روشنایی داخلی تأثیر نمی گذارد. استفاده از چاه آسانسور فایبرگلاس دایره ای در ساختمان های تجاری مانند مراکز خرید، هتل ها و ساختمان های اداری توصیه می شود. بالابر سازه فولادی مدور شیک و زیبا است، حس شکلی قوی دارد و خلق و خوی تجاری تری دارد.

چاه آسانسور

انتخاب چاه آسانسور

برای نصب آسانسور فرض کنید یک ساختمان مسکونی است مانند یک اجتماع قدیمی، ساختمان ویلایی، ساختمان مسکونی، انبار ساختمان کارخانه و …. در این صورت توصیه می شود از چاهک آسانسور مربعی استفاده شود. ساده، راحت، مقرون به صرفه، بادوام و کاربردی. اگر مرکز خرید، هتل، ساختمان اداری و غیره است، چاه آسانسور گشت و گذار دایره ای که زیبا، شیک، سخاوتمندانه و دارای عملکرد نورپردازی خوبی است، توصیه می شود. چاه آسانسور مناسب را با توجه به نیاز خود برای انواع مختلف ساختمان انتخاب کنید. زیبایی شناسی و عملی بودن را در نظر بگیرید و از دنبال کردن ظاهر بدون فکر خودداری کنید.

سازه بتنی در مقابل فولاد! چگونه باید چاه آسانسور را انتخاب کنید

چاه آسانسور به طور عمده به دو نوع چاه آسانسور بتنی و چاه آسانسور اسکلت فلزی تقسیم می شود.

چاه آسانسور بتنی

بالابر بتنی سازه ای با بتن به عنوان جزء اصلی تحمل کننده تنش است. بتن و فولاد با هم ترکیب می شوند تا به مزایای مربوطه خود بازی کامل داده و یک سیستم ترکیبی تولید کنند. از آنجایی که چاه آسانسور بتنی نیاز به ساخت و ساز در محل دارد و به راحتی تحت تأثیر عوامل جوی قرار می گیرد، به طور قابل توجهی بر محیط مسکونی اطراف تأثیر می گذارد، کنترل ایمنی دشوار خواهد بود و دوره ساخت و ساز نسبتا طولانی خواهد بود.

چرا نصب چاه آسانسور اسکلت فلزی سریعتر از چاه آسانسور بتنی است

ابتدا مراحل نصب نصب شفت بتنی باید پس از تکمیل گودال انجام شود. شفت اسکلت فلزی همزمان با ساخت سوراخ راه اندازی می شود که در این مدت زمان زیادی صرفه جویی می شود.
نمای چاه آسانسور
در مرحله دوم، قطعات داخلی و خارجی نصب شده است. با توجه به خاص بودن بالابرهای سازه فولادی که می توانند در کارخانه پردازش شوند، پیشنهاد دهنده آسانسور یک روش نصب یکپارچه سازه فولادی را توسعه داد.

 

نصب یکپارچه نردبان هدف

پس از نصب سازه فولادی، کرتین وال و کابین آسانسور از قبل در کارخانه، آنها را به محل انتقال داده و بلند می کنند. در مقایسه با نصب سازه های فولادی معمولی، دوره ساخت کوتاه تر خواهد بود.

علاوه بر این، روش های ساخت و ساز در محل. ساخت شفت های بتنی کاملاً دستی است و عوامل غیر قابل کنترل زیادی دارد. در ساخت شفت های اسکلت فلزی از بالابر قلاب استفاده می شود که سریعتر و ایمن تر و قیمت شافت فولادی است.

چاه آسانسور اسکلت فلزی نسبت به چاه آسانسور بتنی مزایای بیشتری از نظر ایمنی ساخت و دوره ساخت دارد.

مزایای چاه آسانسور اسکلت فلزی

علاوه بر چاه آسانسور بتنی، چاهک های موجود چاه آسانسور سازه فولادی می باشد. میزان استفاده از چاهک های آسانسور سازه های فولادی در سال های اخیر افزایش یافته است که ارتباط نزدیکی با مزایای منحصر به فرد آن دارد.

چاه آسانسور اسکلت فلزی در کاربرد انعطاف پذیر بوده و قابل افزودن یا تعبیه می باشد و ظاهری زیبا دارد و شیک و جذاب است. معمولاً از شیشه سکوریت استفاده می شود که دید خوب و ظاهر کلی شفاف دارد – بهترین انتخاب برای آسانسورهای دیدنی.

ساخت و ساز راحت و ایمن، دوره ساخت و ساز کوتاه، و نصب ساده و سریع است. چرخه نصب معمولاً از 15 روز تجاوز نمی کند. هیچ زباله ساختمانی تولید نمی شود و می توان آنها را بازیافت کرد تا بازسازی بعدی تسهیل شود.

شفت آسانسور سازه فولادی دارای استحکام خوب، استحکام بالا، عملکرد ایمنی قوی و مقاومت در برابر زلزله خوب است. سازه فولادی دارای پلاستیک قوی است و می تواند اشکال و طرح های مختلف را برآورده کند. اشکال مربع و گرد را می توان به دلخواه ایجاد کرد.

البته در مقایسه با چاه آسانسور بتنی، چاه آسانسور اسکلت فلزی گرانتر است، اما مزیت کلی چاه آسانسور سازه فلزی بارزتر است. به همین دلیل است که شفت های آسانسور سازه های فولادی به طور روزافزون مورد استفاده قرار می گیرند.

معمولاً در ساخت چاه آسانسور، از تیرآهن (با قطر و شکل‌های مختلف) به عنوان قاب و پشتیبان‌های اصلی استفاده می‌شود. این تیرآهن‌ها در قالبی خاص در دیواره‌ها و سقف چاه آسانسور قرار داده می‌شوند تا به عنوان یک ساختار استوانه‌ای قوی و پایدار عمل کنند. در ادامه، چند گام اصلی در ساخت چاه آسانسور با استفاده از تیرآهن توضیح داده می‌شود:

  1. طراحی و مهندسی: ابتدا، نیاز است که یک طرح مهندسی دقیق برای چاه آسانسور ایجاد شود. این شامل ابعاد دقیق، مواد ساخت، و نیازمندی‌های ایمنی است.
  2. نصب تیرآهن‌ها: تیرآهن‌ها به عنوان اعضای اصلی ساختار، در دیواره‌ها و سقف چاه آسانسور نصب می‌شوند. آنها باید به صورت عمودی نسبت به زمین قرار گیرند و به سطوح دیگر چاه متصل شوند.
  3. استفاده از تیرآهن‌های افقی: تیرآهن‌های افقی نیز به عنوان تقویت‌کننده ساختار در سطوح مختلف چاه آسانسور نصب می‌شوند. این تیرآهن‌ها به تقویت ساختار در برابر نیروهای جانبی و لرزش‌ها کمک می‌کنند.
  4. نصب دیواره‌ها: دیواره‌های چاه آسانسور از مواد مقاوم مانند بتن یا فولاد ساخته می‌شوند و به تیرآهن‌ها متصل می‌شوند.
  5. نصب پوشش: سپس، چاه آسانسور با استفاده از پوشش‌های مناسب (مانند پلاستیک یا فلز) پوشانده می‌شود تا از هرگونه نفوذ آب یا ذرات مخرب جلوگیری شود.
  6. نصب دره‌ها و درب‌ها: در طول چاه آسانسور، دره‌ها و درب‌های ایمنی نیز نصب می‌شوند تا ایمنی سفر آسانسور افزایش یابد.
  7. سیستم ایمنی و الکتریکی: سیستم‌های ایمنی و الکتریکی نیز در چاه آسانسور نصب می‌شوند تا اطمینان حاصل شود که آسانسور به درستی عمل می‌کند و ایمنی مسافران تضمین شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا