تمامی قیمت ها بدون احتساب 10% مالیات بر ارزش افزوده در نظر گرفته شده است.
با توجه به نوسانات لحظه ای قیمت در بازار، شما عزیزان می توانید، برای اطلاعات بیشتر و قیمت میلگرد آجدار با 63511 تماس بگیرید.
در این پادکست قصد داریم مروری بر کلیات میلگردها داشته باشیم
قیمت روز میلگرد آجدار به طور روزانه با توجه به برند تولید کننده، حجم خرید، موقعیت مکانی و شرایط بازار تغییر می کند. برای اطلاعات بیشتر از قیمت میلگرد می توانید با کارشناسان فروش ما در فولاد حامیران تماس حاصل فرمایید.
میلگرد آجدار، که با نام میلگرد A2 و A3 نیز شناخته می شود، نوعی میلگرد فولادی است که برای تقویت بتن در برابر نیروهای کششی به کار می رود. سطح میلگرد آجدار دارای برجستگی ها و شیارهای جناغی یا هفت و هشتی است که باعث چسبندگی بهتر آن با بتن می شود.
به همین دلیل، استفاده از میلگرد آجدار موجب افزایش مقاومت کلی سازه در برابر ترک خوردگی و خرابی، به خصوص در برابر نیروهای کششی و لرزه های احتمالی می شود. کاربرد اصلی میلگرد آجدار در صنعت ساختمان سازی است، از جمله تقویت فونداسیون، ساخت ستون ها و تیرهای بتنی، و دیوارهای برشی.
ساخت میلگرد آجدار از مراحلی مشخص و با استفاده از چند روش تخصصی انجام میشود. این فرایند با ذوب مواد اولیهای نظیر فولاد کربنی یا قراضه آهن آغاز میشود. پس از دستیابی به مذاب، عملیات تولید شمش صورت میگیرد که پایه اصلی تولید میلگرد است. بعد از آن، بسته به تکنولوژی کارخانه و نوع محصول نهایی، یکی از چهار روش نورد گرم، نورد سرد، میکروآلیاژی یا ترمکس برای تولید میلگرد مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه این چهار شیوه را بررسی میکنیم.
در روش نورد گرم، بیلتهای فولادی یا شمشهای ریختهگری شده تا دمایی حدود ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد حرارت میبینند. پس از رسیدن به دمای مدنظر، این بیلتها از میان غلتکهایی عبور میکنند که تحت فشار بالا آنها را تغییر شکل میدهد. در این مرحله میلگرد به ابعاد دلخواه تبدیل میشود. پس از شکلگیری، فرآیند آجزنی روی میلگرد انجام و در نهایت در طولهای ۶ یا ۱۲ متری برش زده میشود.
در این روش، برخلاف نورد گرم، عملیات شکلدهی در دمای پایین انجام میشود. به دلیل کاهش دما، فولاد سختتر شکل میگیرد؛ بنابراین نیاز به غلتکهای قویتر و فشار بیشتر وجود دارد. میلگردهای نورد سرد علاوه بر استحکام بالاتر، سطحی صافتر و یکنواختتر دارند و برای کاربردهای خاص مورد استفاده قرار میگیرند.
این شیوه نیز با گرمایش بالا و عبور شمش از میان غلتکها همراه است، اما تفاوت اصلی آن در افزودن عناصر آلیاژی مانند تیتانیوم، نیوبیوم و وانادیوم به ترکیب اولیه فولاد است. این عناصر موجب افزایش مقاومت، انعطافپذیری و دوام میلگرد میشوند. البته این فرایند باعث افزایش قیمت میلگرد نیز میگردد، چراکه مواد افزودنی خاصی در ترکیب به کار میرود.
در فرآیند ترمکس یا QST، میلگرد ابتدا مانند نورد گرم تولید میشود، اما بلافاصله بعد از شکلگیری، سطح بیرونی آن بهسرعت با آب یا روغن سرد میشود. این سردسازی سریع باعث ایجاد لایهای سخت روی میلگرد شده، در حالی که بخش درونی نرم و انعطافپذیر باقی میماند. استفاده از کربن کمتر در این روش، مقاومت نهایی میلگرد را کاهش میدهد اما در عوض محصولی با شکلپذیری و قیمت مناسبتر ارائه میدهد. میلگردهای ترمکس، گزینه محبوب پروژههای بزرگ به دلیل صرفه اقتصادی هستند، ولی برای مناطق زلزلهخیز مناسب نیستند.
با توجه به موارد گفته شده، واضح است که نوع فرایند تولید بر ویژگیهای مکانیکی، کیفیت و همچنین قیمت نهایی میلگرد تأثیر مستقیم دارد. از این رو، ثبت روش تولید روی پلاک محصول یا گواهینامههای کنترل کیفیت، امری ضروری در صنعت محسوب میشود.
ویژگیهای میلگرد آجدار مستقیماً تحتتأثیر نوع مواد اولیه و روش ساخت آن است. به طور معمول، این نوع میلگردها قابلیت خمش تا زاویه ۱۸۰ درجه دارند، بدون آنکه دچار شکستگی یا ترک شوند. همچنین، این مقطع فولادی قابلیت جوشکاری از نوع قوسی و لببهلب را نیز داراست.
وجود آجهای مارپیچ و طولی روی سطح میلگرد، پیوستگی بالایی میان بتن و میلگرد ایجاد میکند و مانع از لغزش آنها نسبت به یکدیگر میشود. این ویژگی، اصلیترین دلیل استفاده گسترده از میلگرد آجدار در پروژههای ساختمانی است. از طرفی، میلگردها پایه تولید بسیاری از مقاطع دیگر نیز هستند که در بخشهای مختلف ساختمان کاربرد دارند.
برخی کاربردهای مهم میلگرد آجدار عبارتاند از:
درواقع مهمترین کارکرد میلگرد آجدار، جبران ضعف کششی بتن است. از آنجایی که بتن مقاومت بالایی در برابر فشار دارد اما در کشش ضعیف است، استفاده از میلگرد باعث تقویت بتن در برابر نیروهای کششی و جلوگیری از ایجاد ترکهای ساختاری میشود.
در هنگام خرید میلگرد، عوامل مختلفی در تعیین قیمت آن نقش دارند. اگرچه نباید تنها قیمت، ملاک تصمیمگیری باشد و باید به کیفیت، برند، استاندارد تولید، نوع آلیاژ و سلامت ظاهری محصول نیز توجه شود؛ اما در نهایت، قیمت میلگرد نقشی تعیینکننده در تصمیم نهایی خرید دارد. قیمتها ممکن است روزانه یا حتی ساعتی تغییر کنند.
در ادامه به فاکتورهای مهم اثرگذار بر نرخ میلگرد آجدار پرداختهایم:
برای خرید میلگرد آجدار می بایست در ابتدای امر، مشخصات فنی مورد نیاز پروژه خود را تعیین کنید. همچنین عواملی مانند گواهی نامه معتبر از اصالت کالا، قیمت ارزان و... را در نظر بگیرید. بیش از 50 سال تجربه و با داشتن آزمایشگاه متالورژی حامیران ، بالاترین کیفیت و نازلترین قیمت آهن آلات و فولاد را تضمین می کند.
قیمت میلگرد آجدار تحت تأثیر مجموعهای از فاکتورهای مختلف قرار دارد که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
محاسبه وزن میلگرد یکی از موضوعات کلیدی در تعیین مقدار مورد نیاز برای هر پروژه ساختمانی است. وزن میلگرد به مشخصاتی نظیر قطر و طول آن بستگی دارد و طبق استاندارد ملی ایران 3132 تعیین میشود. این استاندارد، وزن میلگردهای تولیدی را بر حسب کیلوگرم بر متر مشخص میکند. بهطور کلی، هرچه قطر و طول میلگرد بیشتر باشد، وزن آن نیز افزایش مییابد. برای محاسبه وزن میلگرد میتوان از فرمول زیر استفاده کرد:
وزن میلگرد= [شعاع میلگرد (mm) * شعاع میلگرد (mm) * طول میلگرد (m) * 3.14 * 7.85]/1000
سوالات متداول در خصوص میلگرد آجدار
به دلیل افزایش چسبندگی با بتن، افزایش مقاومت به لغزش، تقویت عملکرد در بارگذاریهای دورهای، کاهش لغزش میلگرد در بتن، افزایش مقاومت به خوردگی
میلگرد آجدار در قطرهای مختلف، معمولاً از 6 میلی متر تا 40 میلی متر می باشد. گریدهای میلگرد آجدار بر اساس استانداردها و مشخصات مورد استفاده در کشورها یا مناطق مختلف متفاوت است. مانند : ASTM A615/A615M ، BS4449 ، DIN 488 ، EN 10080
ترکیبات شیمیایی میلگرد آجدار عبارتند از کربن، سیلیسیم، منگنز، فسفر، گوگرد و نیتروژن.