به دنبال مدیریت بهینه مصرف برق در کشور، وزارت نیرو اقدامات گستردهای را طراحی کرده است و در دست اجرا دارد. به گفته وزیر نیرو، ناترازیهای صنعت برق در دو سال گذشته به گونهای مدیریت شده که ظرفیتهای خالی، بهرهبرداری شده و اکنون نیازمند بهرهمندی از فناوریهای جدید و روشهای بهینهسازی مصرف برق، بیش از گذشته احساس میشود.
برای پیشبرد این هدف، علیاکبر محرابیان از طراحی پنج کمیته برای مدیریت مصرف برق خبر داد و “کمیته مدیریت و بهینهسازی مصرف” را مهمترین این کمیتهها عنوان کرده است. این کمیته تصمیماتی در قالب دستورالعملهای بهینهسازی مصرف را ابلاغ کرده که در حوزههای اداری، خانگی، کشاورزی و صنعتی اجرا میشود. اگر این دستورالعملها به مرحله اجرایی برسند، اداره صنعت برق بهطور موثرتری امکانپذیر خواهد بود.
همچنین، طبق قانون تامین یک درصد از مصرف برق صنعت از منابع تجدیدپذیر، سالانه باید یک درصد به این عدد اضافه شود تا در سال ۱۴۰۳ به ۲ درصد برسد. صنایع و ادارات نیز باید معادل مصرف خودشان نیروگاههای تجدیدپذیر احداث کنند یا از طریق قانونی اقدام به خرید برق تجدیدپذیر کنند. این دست از نیروگاهها، میتوانند صنعت برق کشور را توسعه دهند و اثرگذاری آن برای تابستان و غیر از آن بسیار حائز اهمیت است.
در زمینه مدیریت بار، برنامههایی مانند همکاری صنایع در زمان اوج بار با پاداشهایی برای صنایعی که همکاری میکنند، در دست اجرا قرار دارد. همچنین، نصب کنتورهای هوشمند و ثبت صنایع در سامانه مدیریت بار نیز از تدابیر این برنامه است.
در ادامه باید خاطر نشان کرد که توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و تامین برق از طریق بورس انرژی نیز بخشی از برنامههای وزارت نیرو است. همچنین، با هدف افزایش سهم معاملات بورس انرژی، انتظار میرود که بیش از ۶۰ درصد از مصرف کشور در سال ۱۴۰۳ از طریق بورس انرژی تأمین شود.
این برنامهها با همکاری صنایع و نهادهای مرتبط، قصد دارند تا مدیریت مصرف برق را بهبود بخشیده و به توسعه پایدار صنعت برق در کشور کمک کنند.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام