logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

افت سنگین بهای سنگ آهن

افت سنگین بهای سنگ آهن
فهرست مطالب

افت سنگین بهای سنگ آهن

کاهش محسوس تقاضا و مازاد عرضه در بازار جهانی سنگ‌آهن، بهای این ماده معدنی پرکاربرد را به کمترین حد در بیش از سه‌هفته اخیر رساند. تشدید ضعف تقاضا و عدم‌انجام اقدامات محرک برای تقویت بازار مصرف این ماده معدنی، از سوی مشتری اصلی بازار جهانی سنگ‌آهن، به‌عنوان دلایل اصلی این افت قیمت مطرح است.

به گزارش آهن نیوز؛ عرضه سنگ‌آهن اما از سوی برخی معدن‌کاران افزایش یافته است. منابع خبری و تحلیلی جهانی روزهای گذشته، چشم‌انداز قیمتی بازار معاملات سنگ‌آهن را کاهشی اعلام کردند. یکی از وب‌سایت‌های رسمی، دیروز با اعلام خبر کاهش قیمت محموله‌های سنگ‌آهن به زیر ۱۰۸ دلار به ازای هر تن، عوامل افت بها در این بازار را تشریح کرد. براساس این گزارش، قیمت محموله‌های سنگ‌آهن با محتوای آهن ۶۲‌ درصد به زیر ۱۰۸ دلار کاهش یافت و به پایین‌ترین سطح خود در بیش از سه‌هفته گذشته رسید؛ زیرا نشانه‌هایی از تقاضای ضعیف و فقدان اقدامات محرک برای بخش املاک در چین به‌عنوان مشتری پرمصرف این ماده معدنی، بر بازار تاثیر گذاشت.

فولادسازان چینی که بیشتر به بازارهای فراساحلی برای تامین سنگ‌آهن متکی بوده‌اند، تحت‌تاثیر افت تقاضا برای فولاد در بازار داخلی، خرید خود از بازارهای جهانی را کاهش داده‌اند.

سرمایه‌گذاران اکنون منتظر آخرین داده‌های مربوط به فعالیت‌های تولیدی و خدماتی در هفته آینده هستند تا بینش‌های بیشتری درباره شرایط پیش‌روی دومین اقتصاد بزرگ جهان به دست آورند و به دید واضح‌تری از شرایط آینده دست یابند. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد، معدن‌کاران سنگ‌آهن در استرالیا و برزیل محموله‌های خود را در ماه ژوئن برای دستیابی به اهداف سه‌ماهه افزایش دادند. در همین حال، داده‌های اخیر نشان داد که موجودی سنگ‌آهن در بنادر چین به طور متوسط هر هفته نسبت به هفته قبل از آن، ۰.۴‌ درصد کاهش یافته و به ۱۴۹.۶ میلیون تن رسیده است.

دیروز، همچنین یکی دیگر از وب‌سایت های خبری و تحلیلی رسمی، همزمان با تشریح و تحلیل وضعیت فعلی بازار معاملات سنگ‌آهن، چشم‌انداز پیش‌روی تغییرات بهای این ماده معدنی را اعلام کرد. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد، احتمالا قیمت سنگ‌آهن به زیر ۱۰۰ دلار در هر تن کاهش می‌یابد. مهم‌ترین دلیل این موضوع هم ناامیدی از اتخاذ سیاست‌های اثربخش ضد رکود، در نتیجه برگزاری پلنوم سوم چین است. از آنجا که این نشست نتوانست محرک‌های عمده‌ای را برای خروج از رکود و رفع مشکلات در بازار مسکن و ساخت‌وساز ارائه دهد، چشم‌انداز بهای سنگ‌آهن در بازار جهانی کاهشی پیش‌بینی می‌شود؛

در این شرایط اما عرضه سنگ‌آهن همچنان قوی باقی مانده است. در سمت عرضه، داده‌های برزیل- بزرگ‌ترین صادرکننده سنگ‌آهن پس از استرالیا- نشان داد که میانگین روزانه محموله‌ها در ۱۵روز کاری اول ژوئیه به ۱.۶۲ میلیون تن رسیده است که رشدی سریع‌تر از میانگین رشد تولید سنگ‌آهن در یک‌ماه کامل سال قبل دارد. هفته گذشته معدنچیان بزرگ رکورد جدیدی از تولید خود را گزارش کردند.

با این حال، متوسط بهای سنگ‌آهن در سال‌جاری بیش از یک ‌چهارم سقوط کرده است. اما بازار جهانی تولید و عرضه سنگ‌آهن در وضعیت مازاد قرار دارد و ذخایر این ماده معدنی در بنادر در حال افزایش است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا