از مشخصات ورق استیل 304 می توان به این اشاره کرد که این ورق یک نوع فولاد آستنیتی غیر مغناطیسی است که ساختار مولکولی ساده ای دارد و از ترکیب آلیاژ آهن, کروم و نیکل ساخته شده است و به علت وجود این عناصر ورق استیل 304 ظاهر نقره ای براق و یا مات دارد که بسته به روش ساخت و نوع کاربرد آن دسته بندی می شود و غالباً به صورت ازرولد عرضه می شوند. این ورق استیل با استفاده از اکثر روش های جوشکاری، چه با پرکننده و چه بدون پرکننده، به خوبی جوش داده می شود و به راحتی کشیده شده و شکل می گیرد .
ورق زنگ نزن 304 از جمله پرکاربرد ترین و انعطاف پذیر ترین شکل از فولاد آستنیتی ضد زنگ است که حاوی 8 درصد نیکل و 18 درصد کروم است که به موجب آن در برابر خوردگی و اکسیداسیون از مقاومت قابل توجهی برخوردار است.
ورق ضد زنگ 304 نام خود را از موسسه آهن و فولاد آمریکا (AISI) و انجمن مهندسین خودرو (SAE) گرفته اند، که به طور جداگانه سیستم های نامگذاری خود را برای آلیاژهای فولادی بر اساس عناصر آلیاژی، موارد استفاده و سایر عوامل ایجاد کرده اند. نام فولاد ممکن است بسته به نحوه ی تولید و نیز کاربرد های آن متفاوت باشد, ولی با این حال ترکیب شیمیایی بیشتر مخلوط های آلیاژی در سیستمهای طبقهبندی یکسان است و تغییری نمی کند.

چگالی استیل 304
چگالی استیل 304 حدود 8 گرم بر سانتی متر مکعب یا 0.289 پوند بر اینچ است.
انواع فولاد زنگ نزن 304
فولاد نوع 304 به سه نوع اصلی تقسیم می شود که آلیاژهای 304، 304L و 304H را شامل می شود, تفاوت این فولاد ها از نظر میزان کربن موجود در ساختار شیمیایی آنهاست به طوری که استیل 304L دارای کمترین درصد کربن (0.03٪)، استیل 304H دارای بالاترین (0.04-0.1٪) و استیل 304 دارای درصد کربن متعارف (0.08٪) می باشد.
به طور کلی، استیل 304L برای جوشکاری قطعات بزرگی که نیازی به عملیات حرارتی پس از جوش ندارند کاربرد دارند، زیرا درصد پایین کربن باعث افزایش شکل پذیری آنها می شود ولی برعکس آن ، استیل H304 به علت درصد بالای کربنی که دارد بیشتر در دماهای بالا استفاده می شود که در آن افزایش محتوای کربن به حفظ استحکام آن در هنگام گرمادهی کمک می کند.
ورق های ضد زنگ L 304 نیز به علت دارا بودن درصد پایینی از کربن از شکل پذیری بالایی بهره می برند و مقاومت خوبی در برابر خوردگی از خود نشان می دهند ولی یکی از معایب /304L304 این است که با عملیات حرارتی سخت نمی شوند.

مقاومت در برابر خوردگی و دمای استیل 304
ورق های استیل 304 که از رایج ترین ورق های ضد زنگ می باشند که برای مقاومت در برابر خوردگی انتخاب می شود و همچنین این ورق ها به دلیل دارا بودن این خاصیت میتوانند در بسیاری از محیط های مختلف در برابر زنگزدگی مقاومت کنند .
خوردگی این ورق ها بیشتر در اثر حملات یون کلرید می باشد, ورق های استیل 304 در بصورت متناوب تا دمای 870 درجه سانتیگراد و بصورت مدوام تا دمای 925 درجه سانتیگراد مقاومت خوبی در برابر اکسیداسیون دارند. از این ورق ها برای مقاومت در برابر خوردگی در اثر آب استفاده می شود اما استفاده مداوم در دمای 425-860 درجه سانتیگراد توصیه نمی شود.
در مورد مقاومت در برابر خوردگی ورق استیل L 304 به دلیل مقاومت در برابر بارش کاربید توصیه می شود و در مواردی که مقاومت بالا در دما های بالاتر از 500 درجه سانتیگراد و تا 800 درجه سانتیگراد مورد نیاز است، ورق استیل H 304 توصیه می شود که در این دما ها هم از مقاومت بالایی برخوردار است و هم خاصیت ضد زنگی خود را در آن دما حفظ می کند.
کاربرد های ورق استیل 304
ورق استیل 304 اغلب به عنوان فولاد ضد زنگ “غذایی” شناخته می شود، زیرا با اکثر اسید های آلی واکنش نشان نمی دهد و در صنایع فرآوری مواد غذایی استفاده می شود. جوشپذیری، ماشینکاری و کارایی عالی آن برای کاربرد هایی که نیاز به مقاومت در برابر خوردگی و همچنین شکل پذیری دارند، مناسب است. از سری کاربرد های استیل 304 میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
تجهیزات آشپزخانه (سینک ظرفشویی، کارد و چنگال، آبپاش)
لوله در انواع مختلف
تجهیزات مواد غذایی (نوشیدنی، پاستوریزه، میکسر و …)
تجهیزات پردازش دارویی
سوزن هایپودرمیک
ظروف پخت و پز
تجهیزات رنگرزی
عایق محافظتی
