پروفیل ها مقاطع فولادی هستند که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله این صنایع می توان به صنعت خودرو، پتروشیمی، ساختمان و حمل و نقل اشاره کرد. از لحاظ شکل و ویژگی های ظاهری پروفیل ها به دو دسته باز و بسته و از نظر وزن به دو دسته سبک و سنگین تقسیم بندی می شوند. حال به بررسی انوع پروفیل ها از نظر وزنی می پردازیم.
تفاوت اصلی پروفیل های سبک و سنگین در ضخامت آنهاست بطوری که تا ضخامت دو میل را پروفیل سبک و بالای دو میل را پروفیل سنگین می گویند.
پروفیل سبک
در بازار آهن آلات به پروفیل ها، با ضخامت دو میل پروفیل سبک می گویند که این پروفیل ها از ورق سیاه تولید می شوند. ضخامت کمتر از دو میل با ورق روغنی ساخته می شوند که به انها پروفیل مبلی می گویند. پروفیل های سبک معمولا با روش نورد سرد تولید می شوند.
از ویژگی های پروفیل های سبک می توان به جوش پذیری و شکل پذیری بسیار خوب آنها اشاره کرد.
کاربرد پروفیل های سبک
از پروفیل های سبک به دلیل وزن سبک و ظرافت و استحکام خوب در صنایع زیادی استفاده می شود. از جمله این کاربرد ها عبارتند از:
- شیروانی ها
- دیوار خارجی یا سقف سبک
- مبل و صندلی
- چهارچوب های درب و پنجره
- دوچرخه و موتور سازی
پروفیل سنگین
همانطور که اشاره شد پروفیل های سنگین شامل پروفیل هایی می شوند که ضخامت بالای دو میل دارند که به روش نورد گرم تولید می شوند. ضخامت بالای این پروفیل ها منجربه مقاومت و استحکام خوب آنها می شود و از انها در ستون ها و پایه ها استفاده می کنند.
از ویژگی های پروفیل های سنگین می توان به مقاومت پیچشی، استحکام و جوش پذیری خوب آن ها اشاره کرد.
کاربرد پروفیل های سنگین
کاربرد های پروفیل سنگین بسیار متنوع است طوری که تقریبا بیشتر صنایع را دربر می گیرد.از کاربرد های این نوع پروفیل می توان به کاربرد آن ها عبارتند از:
- ستون ها
- ساخت ماشین آلات صنعتی
- لوازم خانگی
- کانتینر ها