logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

کربن‌ زدایی در صنعت فولاد چگونه محقق می‌شود؟

کربن زدایی

حذف زغال سنگ از چرخه تولید فولاد، گامی در جهت کربن زدایی و تولید فولاد سبز در جهان خواهد بود.

تکنولوژی تولید فولاد سبز راهکاری برای کاهش آلودگی محیطی

به گزارش روابط عمومی فولاد حامیران و به نقل از ایمیدرو، صنعت تولید فولاد در جهان به عنوان بزرگترین بخش صنعتی آلاینده محیط زیست، برای دستیابی به تکنولوژی تولید فولاد سبز با چالش‌هایی روبه رو است.

با توجه به اینکه صنعت فولاد کنونی وابستگی زیادی به زغال سنگ دارد و تقریباً 70 درصد از تولید فولاد با استفاده از زغال سنگ انجام می‌شود، در ازای تولید هر تن فولاد حدود 2 تن دی‌اکسید کربن تولید و 7 درصد از آلودگی محیط زیستی ایجاد شده به این صنعت اختصاص دارد، تولید آهن خام سبز یکی از راه‌های کربن‌زدایی و تولید فولاد با کربن صفر است.

دستیابی به تکنولوژی کربن صفر در صنعت تولید فولاد هزینه‌ی زیادی را به تولیدکنندگان فولادی تحمیل خواهد کرد و پیش‌بینی شده حدود 215 تا 278 میلیارد دلار بودجه برای تحقق این امر نیاز است. اما این فرآیند در بلند مدت هزینه‌ی صنعت فولاد را کاهش می‌دهد. به طوری که هزینه تولید هر تن فولاد از 726 دلار به کمتر از 500 دلار در هر تن کاهش خواهد یافت.

پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که صنعت تولید فولاد تا سال 2050 رشد 30 درصدی را تجربه خواهد کرد بنابراین مشکلات زیست محیطی ایجاد شده نیز به مراتب افزایش می‌یابد. لذا اهمیت توجه و به کارگیری تکنولوژی تولید فولاد سبز بر کسی پوشیده نیست و فولادسازان با چالش‌های بسیاری برای کاهش آلایندگی زنجیره تولید فولاد روبه‌رو هستند.

علاوه بر استفاده از انرژی برق یا هیدروژن سبز برای جایگزینی با زغال سنگ در صنعت تولید فولاد، روش‌های دیگری نیز برای تولید فولاد سبز وجود دارد که نتایج امیدوار کننده‌ای برای فولادسازان به دنبال دارد.

زیست توده‌ای به نام بیوچار (نوعی زغال سنگ تولید شده از ضایعات کشاورزی) مدت زمان طولانی کربن را در خود ذخیره می‌کند و جایگزین مناسبی برای زغال سنگ خواهد بود. طبق گزارشات شرکت Tecnored، استفاده از بیوچار در صنعت فولاد، آلایندگی فرآیند تولید این محصول استراتژیک را تا صد درصد کاهش می‌دهد. همچنین تولید فولاد با استفاده از این فناوری نسبت به روش کوره‌های بلند سنتی که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد نیز 10 تا 15 درصد ارزان‌تر خواهد بود.

در نتیجه تولید چدن سبز با استفاده از تکنولوژی بیوچار علاوه بر دستابی فولادسازان به کربن صفر تا سال 2050 سقف حداکثر افزایش دما تا دو درجه سانتیگراد را نیز محقق می‌کند.

روابط عمومی فولاد حامیران

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا