فولاد به عنوان یکی از کالاهای اساسی و پرکاربرد؛ می تواند به توسعه جوامع در حال توسعه کمک کند. کشورها برای اینکه بتوانند سیاست های مناسبی را برای توسعه یا رشد صنعت فولاد خود اتخاذ کنند باید برآورد مناسبی از میزان مصرف محصولات زنجیره فولاد خود داشته باشند.
به گزارش واحد روابط عمومی شرکت فولاد حامیران، با وجود اهمیتی که اندازه گیری مصرف دارد؛ در بسیاری از کشورهای دنیا مصرف فولاد قابل اندازه گیری نیست و از روش های دیگر مثل مصرف ظاهری مقدار آن محاسبه می شود. در کشور ما نیز آمار مصرف فولاد به صورت مجزا وجود ندارد و تنها راه محاسبه آن استفاده از میزان تولید، صادرات و واردت است که به اصطلاح به آن مصرف ظاهری می گویند.
طبق آماری که انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران منتشر کرده، مصرف ظاهری فولاد، بخصوص مقاطع طویل فولادی از رشد قابل ملاحظه ای در سال 99 برخوردار بوده است. با وجود شیوع ویروس کرونا، ایجاد رکود در ساختمان سازی و کاهش بودجه عمرانی دولت؛ روند رشد صنعتی افزایش قابل توجهی نداشت. اما جای امیدواری است که در آمار منتشر شده انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران موارد مهمی ذکر شده است از جمله افزایش 24 درصدی مصرف ظاهری کل مقاطع طویل فولادی و رشد 26 درصدی مصرف ظاهری میلگرد که قابل توجه است.
کارشناسان معتقدند که افزایش مصرف ظاهری مقاطع طویل فولادی، ناشی از رفتارهای سوداگرانه تجار در زمان التهابات نرخ ارزی است که محصولات انبارهای تجاری خود را افزایش داده اند. علاوه بر آن، این امکان وجود دارد که بخشی از این افزایش، به دلیل صادرات غیررسمی از مرزهای غربی کشور باشد.
لازم به ذکر است، مصرف ظاهری، حجم و میزان محصول خریداری شده است که به مصرف واقعی نرسیده؛ به عبارتی معنای مصرف واقعی و نهایی را ندارد.
روابط عمومی شرکت فولاد حامیران