به گزارش روابط عمومی فولاد حامیران و به نقل از دنیای اقتصاد، ایران از نظر ذخایر معدنی، یکی از کشورهای غنی در سطح جهانی محسوب میشود. کشورمان با قرار گرفتن در کمربند کوهزایی آلپ-هیمالیا از منابع معدنی ارزشمندی چون آهن، طلا، مس، روی و سرب برخوردار بوده و براساس آمارها 6 درصد از ذخایر معدنی جهان در این کمربند کوهستانی قرار گرفته است. طول این کمربند 15 هزار کیلومتر است که 5/12 درصد آن، ایران را در برگرفته است.
ایران، یکی از کشورهای غنی معدنی در سطح جهانی
12 معدن بزرگ با کلاس جهانی شامل انگوران، باما، مهدیآباد، زرشوران و … در کشورمان وجود دارد. به واسطه وجود این معادن، ایران در دنیا از نظر منابع معدنی در جایگاه 15 قرار دارد.
طبق اکتشافات معدنی انجام شده، ایران در قاره آسیا رتبه سوم و در خاورمیانه جایگاه نخست را دارد. همچنین کشورما با توجه به برخورداری از ذخایر 74/2 میلیارد تنی و عیار 48 درصدی سنگآهن، در پله نهم رتبهبندی جهان ایستاده است.
سنگآهن به عنوان ماده اصلی اولیه در فرآیند تولید فولاد مورد استفاده است و همانطور که اشاره شد با وجود ذخایر غنی این ماده معدنی در کشورمان، توانستهایم جایگاه دهم را در عرصه تولید محصولات فولادی نیز بدست آوریم.
به اعتقاد فعالان بخش معدن، نهادهای تصمیمگیر فعال در این حوزه باید به نقش صنایع معدنی به عنوان عنصری اثرگذار در سطح بینالمللی توجه نموده و با بهبود ساختارهای اقتصاد کلان زمینه را در جهت رشد تولیدات و صادرات محصولات فولادی و سایر صنایع معدنی فراهم آورند تا کشور بتواند در سطح جهانی در این بخش از جایگاه کنونی خود به پلههای بالاتری صعود کند.