کشور ایران؛ سرزمینی با اقلیمهای گوناگون و منابع طبیعی متنوع است. وجود معادن نفتی و گازی، ایران را در رده یکی از کشورهای مهم عضو اوپک قرار داده است. تاکنون در مباحث اقتصادی کشور، نفت حرف اول را میزد اما این روزها مسئولان به فکر ایجاد درآمدهای جایگزین هستند، یکی از این حوزهها، دنیای ناشناخته معدن است.
برنامه اصلی توسعه و نوسازی معادن در ایران
به گزارش واحد روابط عمومی فولاد حامیران، معدن یکی از مهمترین منابع افزایش سطح اشتغال پایدار و ثروت آفرینی است که فعالیت آن رونق تولید را در کشور تحت تاثیر قرار میدهد. کشور ما که 10 هزار و 400 معدن با پروانه بهرهبرداری دارد میتواند زمینه اشتغال پایدار را فراهم کند. چنانچه از زمان شروع طرح احیای معادن کوچک و متوسط تاکنون نیز سه هزار و 120 معدن غیرفعال کوچک شناسایی که روی هزار و 463 معدن فعالیتهایی انجام شد و در نهایت 399 معدن احیا، فعال سازی و مورد توسعه قرار گرفت. همچنین مطابق آمارها بیش از 60 میلیارد تن ذخایر معدنی شناسایی شد که حدود 37 میلیارد تن از آن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است.
این طرح که در ابتدا توسط بخش خصوصی مطرح شده بود؛ اکنون به یکی از برنامههای اصلی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران تبدیل شدهاست. به گونهای که بر اساس آمارهای موجود؛ سال گذشته 253 معدن در چهار استان کمتر توسعه یافته کشور احیا و فعال سازی شد و 15 واحد فرآوری نیز توسعه یافت. همچنین منجربه افزایش 9 میلیون و 19 هزار و 400 تن تولید در صنایع شد.
مطابق آمارها سرمایه گذاری مناسبی برای احیاء معادن کوچک مقیاس در سال گذشته صورت گرفت به گونهای که بیش از دو هزار و 625 میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شد که نیمی از آن در حوزه معادن فلزی بود. در زمینه اشتغالزایی نیز سه هزار و 128 نفر مشغول به کار شدند که بیشترین اشتغالزایی در معادن فلزی با یک هزار و 48 نفر اتفاق افتاد.
واحد روابط عمومی شرکت فولاد حامیران