صنعت فولاد نقش بسزایی در توسعه اقتصادی کشورها دارد، بطوری که می توان گفت؛ این صنعت با تاثیرگذاری قوی بر اقتصاد موجب شده تا به عنوان صنایع مادر و مهم هر کشوری محسوب شود. با توجه به اینکه پیشرفت و توسعه در این صنعت یکی از معیارها و شاخصهای اصلی صنعتی شدن جوامع است، کشورهای پیشرفته برای افزایش تولید و سرانه این فلز تلاش میکنند و همین عامل موجب شده تا میزان تقاضای فولاد در سطح جهان به صورت چشمگیری افزایش یابد.
افزایش تولید و تقاضای فولاد در سطح جهان
به گزارش واحد روابط عمومی فولاد حامیران، امروزه به دلیل تنوع و کاربرد گستره فولاد، اهمیت و اثرگذاری آن موجب شده تا پر مصرفترین فلز در جهان باشد. به گونهای که طبق آخرین آمار، تولید جهانی فولاد خام در آوریل 23 درصد نسبت به سال گذشته با افزایش مواجه بوده و به گفته کارشناسان این امید وجود دارد که با بهبود اوضاع اقتصادی – با توجه به کاهش محدودیتهای ناشی از ویروس کرونا- تولید فولاد در ماههای آینده با افزایش نیز مواجه شود.
به اعتقاد کارشناسان تولید روزانه جهانی فولاد در ماه آوریل حدود 5/3% افزایش یافت که عمده آن به دلیل افزایش قیمت جهانی فولاد است. همچنین میزان تولید فولاد در جهان در ماه گذشته به 5/169 میلیون تن رسید که البته درصد بالای رشد آن نسبت به سال گذشته به دلیل کاهش شدید تولید فولاد در آن مقطع به علت شیوع کرونا بود.
بر اساس گزارش منتشر شده از دادههای انجمن جهانی فولاد، در صورتی که هند با کاهش تولید فولاد مواجه بود اما چین، روسیه و برزیل این کمبود را جبران کردند و با رشد بالا ظاهر شدند. هرچند مقامات چین برای کاهش تولید گازهای گلخانهای و جلوگیری از انتشار کربن تلاش میکردند، اما تولیدات فولاد خام چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده فلز جهان در ماه آوریل در مقایسه با ماه مارس از رشد 5/7 درصدی برخوردار بود.
لازم به ذکر است؛ صنایع فولادی در سال گذشته میلادی به دلیل شیوع بیماری کرونا با روزهای دشواری دست و پنجه نرم میکردند و با کاهش رشد اقتصادی روبرو بودند اما هم اکنون، بسیاری از فولادسازان برای افزایش تولید عملکرد خود در سال ۲۰۲۰ و جبران آن تلاش میکنند.