امروزه یکی از شاخصهای توسعهیافتگی کشورها تولید و مصرف فولاد است. صنعت فولاد به عنوان عضو مهمی در فعالیتهای صنعتی، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده مناسب از معدن تا محصول نهایی، نقش به سزایی در ایجاد اشتغال نیز دارد. نفت و گاز در رتبه اول و پس از آن فولاد به عنوان دومین صنعت بزرگ در دنیا شناخته میشود. این صنعت کاربردهای متنوعی دارد بنابراین با افزایش جمعیت جهانی نیاز به فولاد نیز بیشتر خواهد شد. براساس پیشبینی انجمن جهانی فولاد، با رسیدن جمعیت جهان به 9 میلیارد نفر تا سال 2050، بر تقاضای سالانه فولاد حدود 2/2 تا 3 میلیارد تن افزوده خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی فولاد حامیران و به نقل از روزنامه صمت، در بازهی زمانی آغاز ژانویه تا انتهای سپتامبر، مجموع تولید فولاد ایران 3/19 میلیون تن اعلام شده و بدین ترتیب جایگاه ایران از رتبه دهم به رتبه نهم ارتقا پیدا کرده است. البته این بهبود رتبه به معنی افزایش میزان تولید فولاد در ایران نیست. در 9 ماهه نخست 2021 میزان تولید فولاد در کشورمان در قیاس با مدت مشابه سال پیش 6/8 درصد کاهش یافته است. صعودی نبودن روند تولید فولاد تنها مختص ایران نبوده است؛ چین به خاطر بحران انرژی و اروپا به علت کمبود قابل توجه گاز از روند توسعهی خود بازماندهاند.
تولید جهانی فولاد خام در 9 ماه نخست سال جاری نزدیک به یک میلیارد و 500 تن رسید. امید است با بهبود تمامی محرکهای موثر بر تولید فولاد، این صنعت روند صعودی توسعهی خود را در سطح جهانی به خوبی طی کند.