logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

کاربرد و مضرات و مزایای سیم جوش co2

کاربرد و مضرات و مزایای سیم جوش co2
فهرست مطالب

سیم جوش co2 یکی از پرکاربردترین مواد مصرفی در فرآیندهای جوشکاری صنعتی است. این محصول مصرفی در جوشکاری با گاز محافظ دی‌اکسید کربن (co2) به کار می‌رود و به دلیل هزینه مناسب، عملکرد کارآمد و جوش‌های باکیفیت، در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، ساخت سازه‌های فلزی و کشتی‌سازی محبوبیت بالایی دارد. سیم جوش co2 به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردش مانند تشکیل قوس الکتریکی پایدار و کاهش پاشش مواد، می‌تواند در افزایش کارایی جوشکاری و بهبود کیفیت اتصالات فلزی نقش بسزایی ایفا کند. قیمت سیم جوش co2 بسته به برند و کیفیت محصول متغیر است.

کاربرد و مضرات و مزایای سیم جوش co2

از انواع روش‌های جوشکاری  میتوان  به جوشکاری با گاز محافظ  که در آن از گاز دی اکسید کربن CO2  و سیم جوش استفاده می‌شود اشاره کرد. روش جوشکاری با سیم جوش CO2 در اصطلاحات تخصصی جوشکاری (MAG) نامیده می‌شود که تحت پوشش فرآیند GMAW یا جوشکاری قوس الکتریکی با گاز محافظ استفاده می‌گردد. در این روش برای حفاظت از حوضچه مذاب از گازهای فعال استفاده می‌شود که گاز CO2 (دی اکسید کربن) گاز فعال در آن است. بسته به موقعیت جوشکاری  این گاز گاهی اوقات با گازهای خنثی مانند آرگون ترکیب می‌شود.  برای جوشکاری گوشه فولادها استفاده از گاز CO2 به تنهایی بسیار مناسب میباشد. اما  ترکیب گاز CO2  با گاز آرگون در جوشکاری شیار فولادها  کاربرد زیادی دارد.

جوشکاری CO2 به دلیل استفاده از گاز دی اکسید کربن و سیم جوش، هزینه پایینی دارد. همچنین این روش با افزایش سرعت جوشکاری همراه  و این موارد آن را به یکی از بهترین روش‌های جوشکاری تبدیل کرده است. از جوش CO2  برای جوشکاری صفحات نازک و  نیمه نازک فولادی و جوشکاری بدنه خودرو بسیار استفاده میشود.

کاربرد سیم جوش co2

  • از سیم جوش CO2 برای جوشکاری در صنایع  فولادهای معمولی ، سوله‌سازی ها ، کشتی‌سازی ها و ورقه‌های فولادی بیشتر استفاده میشود. همچنین گاز CO2 میتواند با گاز آرگون به صورت 5 الی 25 درصدی ترکیب شود و در جوشکاری  مورد استفاده قرار بگیرد.
  • از جوشکاری با روش CO2 در حالات مختلف جوشکاری میتوان استفاده کرد :  ( تخت ، افقی ، سربالا ، سرازیر و سقفی ).
  • از سایر مزایای استفاده ازسیم جوش CO2 باید به پاشش کم و ظاهری صاف و تمیز اشاره کرد.

کاربرد سیم جوش co2

 

مضرات سیم جوش co2

استفاده از ماسک می تواند از ورود گازها به سیستم تنفسی و داخل بدن جلوگیری کند. با توجه به اینکه در جوشکاری MIG از گاز دی اکسید کربن استفاده می شود و این گاز برای سلامتی و همچنین پوست و چشم مضر است لذا از استفاده بی رویه و بدون تجهیزات کامل ایمنی  میبایستی خودداری نمود.

مزایای سیم جوش co2

  • سیم جوش با دو روش جوشکاری اتومات و نیمه اتومات مورد استفاده قرار میگیرد.
  • روش جوش CO2 ، از آلودگی جوشکاری کمتری برخوردار است.و این موجب سرعت جوشکاری می‌شود که از مزایای سیم جوش CO2 است.
  • در روش جوش با سیم جوش CO2، جوشکار دید بهتری روی حوضچه مذاب دارد که سبب کم شدن سرباره جوش می‌گردد.
  • در روش جوشکاری‌ با الکترود دستی نیاز به تعویض الکترود در فواصل زمانی کوتاه میباشیم اما در روش جوشکاری با سیم جوش CO2 نیازی به این کار نبوده و همین امرباعث افزایش سرعت کار می‌گردد.
  • با توجه به اینکه  گاز CO2 نسبت به سایر گازهای جوشکاری ارزانتر است، این روش جوشکاری کم هزینه تر میباشد.
  •  وجود گاز CO2 در جوشکاری با  سیمCO2  ، از نفوذ ناقص جلوگیری می‌کند.
  • با توجه به اینکه گاز CO2 از گازهای محافظتی در جوشکاری است به همین دلیل از سوختگی کنار جوش جلوگیری میکند.
  • خروج گاز مونو اکسید کربن و ترکیب با گاز ازن در حین جوشکاری سمی و خطرناک است. این مورد از مهمترین عیوب سیم جوش CO2 است که با در نظر گرفتن موارد  ایمنی میتوان از آن چشم‌پوشی کرد.

مزایای سیم جوش co2

 

نحوه جوشکاری CO2 و نکات مهم آن :

  1.  ابتدا باید سیم جوش در داخل دستگاه جوش قرار گیرد . سپس سر سیم  به داخل موتور کشنده سیم  به نام وایرفیدر وارد شود.
  2. در ادامه سیم  از داخل تورچ عبور کرده و به قسمت سر تورچ  (تفنگ جوشکاری)  می‌رسد و با برقراری قوس الکتریکی و ذوب سیم سبب جوش خوردن قطعه فلزی شود.
  3. در طی این مرحله  اپراتور با فشاردادن  دکمه تورچ جوشکاری ، سبب حرکت سیم جوش CO2 به همراه گاز دی اکسید کربن  و یا ترکیب آن با گاز آرگون در فضای قوس الکتریکی می‌شود.

فولاد حامیران ; تامین‌کننده سیم جوش co2 باکیفیت برای جوشکاری حرفه‌ای با کمترین هزینه
سیم جوش با توجه به مزایای فراوانی مانند هزینه پایین، تولید جوش‌های باکیفیت و کاهش پاشش مواد، یکی از انتخاب‌های محبوب در صنایع جوشکاری محسوب می‌شود. اما از طرفی، مضراتی مانند نیاز به تجهیزات پیشرفته‌تر و ایجاد دودهای مضر در حین جوشکاری نیز از چالش‌های استفاده از این نوع سیم جوش هستند. با در نظر گرفتن این مزایا و معایب، انتخاب سیم جوش باید بر اساس نیازهای پروژه و نوع کاربرد انجام شود تا بتوان بهترین نتیجه ممکن را در فرآیند جوشکاری به دست آورد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا