الکترود جوشکاری استیل ، نقش بسیار مهمی در اتصال قطعات استیل به یکدیگر ایفا میکند. این الکترود ها با توجه به نوع آلیاژ استیل، شرایط محیطی و کاربرد نهایی جوش، انواع مختلفی دارند. انتخاب صحیح الکترود استیل، به کیفیت و طول عمر جوش بسیار کمک می کند. انواع الکترود جوشکاری استیل با توجه به آلیاژ بر طبق استاندارد به چهار نوع تقسیم می شوند : 1- الکترود استیل 308 2- الکترود استیل 309 3- الکترود استیل 310 4- الکترود استیل 316
1- بافت مستحکم داشته و به راحتی خم نشود. 2- پوشش و روکش الکترود بدون ترک خوردگی وسالم و یکدست باشد. 3- عدم چسبندگی الکترود ها در داخل جعبه به یکدیگر. 4- شاخه های الکترود کاملاً صاف و خمیدگی و یا انحنایی نداشته باشد.
الکترود 308 معمولاً برای جوشکاری فولاد های زنگ نزن با محتوای نیکل و کروم کمتر استفاده می شود و مقاومت به خوردگی آن نسبت به الکترود 309 کمتر است. این الکترود برای جوشکاری فولاد های زنگ نزن سری 304 بسیار مناسب است. از طرف دیگر، الکترود 309 دارای محتوای نیکل و کروم بالاتری است و مقاومت به خوردگی و حرارت آن بیشتر است. این الکترود برای جوشکاری فولاد های زنگ نزن با محتوای نیکل و کروم بالاتر و همچنین برای جوشکاری فولاد های زنگ نزن به فولاد های کربنی استفاده می شود.
الکترود های استیل انواع مختلفی دارند که با توجه به پروژه خود می بایست آن ها را انتخاب نمایید که برای انتخاب گزینه مناسب و همچنین استعلام قیمت الکترود می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
این الکترود مناسب جوشکاری فلزاتی است که مشابه هم نیستند و بهترین و مناسب ترین گزینه می باشد . خصوصا برای جوشکاری فولاد های منگنز بالا به فولاد های کربنی ریخته گری بسیار مناسب می باشد. از مشخصه های این الکترود استیل می توان به مقاومت در برابر خوردگی و ترک خوردگی و نیز استحکام بالای آن اشاره کرد.
از این الکترود برای عملیات جوشکاری بر روی فولاد های 301 و 302 و 304 و 305 استفاده و بهترین و مناسب ترین گزینه می باشد.
آنالیز مواد تشکیل دهنده این الکترود شبیه الکترود E308 است و فقط مقدار کربن موجود در ترکیبی از که جوش این الکترود به دست می آید نسبت به E308 بیشتر است.این افزایش کربن باعث می شود استحکام ترکیب افزایش یافته و در برابر خزش به خصوص در دمای بالا مقاومت بالایی دارد. این الکترود برای جوش زدن فولاد های 304H کاربرد دارد.
جوشی که از این الکترود استیل ایجاد می شود، مانند E308 است و نسبت به آن از کربن کم تری برخوردار است. و کمتر احتمال آن وجود دارد که خوردگی در بین دانه ها و ترک برداشتن ایجاد شود. حاوی عناصر پایدارکننده مانند تیتانیوم و نیوبیوم میباشد که موجب افزایش مقاومت در برابر خوردگی می شود.
این الکترود استیل ترکیبی مانند E308 دارد و تنها تفاوت آن وجود میزان بیشتری ازعنصر مولیبدن است. این الکترود در جوشکاری فولاد هایی که حاوی عناصر کروم، نیکل، مولیبدن می باشد ، قابلیت استفاده دارد. همچنین برای جوش دادن فولاد 316 گزینه مناسبی است.
این الکترود استیل برای جوشکاری فولادهای ریخته گری که در آنها از کروم، نیکل و مولیبدن استفاده شده است، بسیار مناسب است. همچنین امکان استفاده از این نوع الکترود در جوشکاری فولادهای ضد زنگ E 316L هم وجود دارد.
از این الکترود استیل می برای جوشکاری فولادهای همانند و غیر همانند هم به صورت آهنگری و هم ریخته گری استفاده کرد. همچنین برای جوشکاری فولادهای ضد زنگ 304 به فولاد کربنی، این نوع الکترود قابلیت استفاده دارد.
الکترود E309 L
این نوع الکترود مانند E309 بوده و تنها میزان کربن موجود در آن کم تر است. از این نوع الکترود استنلس استیل می توان برای جوش زدن فولاد هایی همانند 309 که در برابر خوردگی و گرمای زیاد مقاوم هستند استفاده کرد.
این نوع الکترود استیل از نظر ترکیب ، همانند E309 است و فقط مقاومت آن در برابر خوردگی های بین دانه ای و نیز پایدار کردن کاربید بیشتر است . از این نوع الکترود بیشتر برای عملیات جوشکاری فولاد های مقاوم به خوردگی به خصوص 347 و همچنین جوش دادن آن به فولاد های کربنی استفاده می شود . همچنین برای لایه دهی روی فولادهای کربنی هم به کار برده می شود.
برای تولید این نوع الکترود استیل از ترکیب شیمیایی مشابه E309 استفاده شده است. تفاوت آن کاهش مقادیری از کربن و افزایش مولیبدن است و برای جوشکاری فولاد های 316 و همچنین لایه دهی روی فولاد های کربنی مناسب است.
این نوع الکترود استیل برای جوشکاری فولاد های ریخته گری که در آنها از کروم، نیکل و مولیبدن استفاده شده است، بسیار مناسب است. همچنین امکان استفاده از این نوع الکترود در جوشکاری فولاد های ضد زنگ E316L هم وجود دارد.در تولید این نوع الکترود استنلس استیل هم از فرمول نوع E309 استفاده می شود. اما تنها تفاوتی که با آن دارد این است که مقدار مولیبدن که در این نوع الکترود استفاده می شود بیشتر بوده و مقدار کربن مورد استفاده هم بسیار کم تر است.
یکی از مراحل مهم در جوشکاری قطعات استیل انتخاب نوع الکترود میباشد که شامل بررسی انواع مختلف الکترودها از نظر نوع آلیاژ و ترکیب عناصر آلیاژی آنهاست تا بتوان الکترود مناسب را انتخاب کرد.
مثال : جهت جوشکاری دو گرید 304L و 316L به یکدیگر که هردو از رایج ترین آلیاژ های استیل هستند ، از گزینه های ذیل باید استفاده کرد : 316L با 19٪ کروم، 12٪ نیکل، 3٪ مولیبدن ، 0.4٪ سیلیسیوم یک گزینه مناسب می باشد اما تشکیل حوضچه جوش نسبتاً کند خواهد بود و جوشکاری را کمی سخت خواهد کرد.
316LSi با همان ترکیب گزینه بالا می باشد با این تفاوت که 0.9% سیلیکون به آن اضافه شده است. این مقدار سیلیکون، روند تشکیل حوضچه جوش را بهبود میبخشد و جوشکاری را روانتر خواهد کرد. این پروسه موجب بهبود فرایند جوش می شود. 309LSi با 24٪ کروم و 13٪ نیکل ، این گزینه میتواند مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی از خود نشان دهد. دلیل آن را میتوان وجود میزان بیشتری از کروم در ترکیب آن دانست.
انتخاب صحیح الکترود جوشکاری استیل
انتخاب صحیح الکترود جوشکاری استیل، نقش بسیار مهمی در کیفیت و طول عمر جوش دارد. با توجه به تنوع بالای الکترود های استیل، انتخاب الکترود مناسب می تواند چالش برانگیز باشد. بنابراین، بهتر است قبل از شروع به جوشکاری، با یکی از مشاوران متخصص فولاد حامیران تماس حاصل فرمایید. حامیران یکی از بزرگترین تامین کنندگان فولاد و آهن آلات ساختمانی می باشد که نیم قرن در این عرصه فعالیت می کند و نمایندگی الکترود آما و دیگر کارخانه ای بین المللی مانند فولاد بهلر اتریش، کسمک ترکیه، فولاد آلیاژی اصفهان، فولاد آلیاژی یزد و فولاد کویر کاشان می باشد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام