در این مقاله به معرفی انواع جوش و سیم جوش می پردازیم. سیم جوش CO2 از جنس فلز آلیاژی است که آلیاژ آن با توجه به عواملی نظیر ترکیب شیمیایی فلز پایه، نوع فرآیند جوشکاری، ترکیب شیمیایی سطحی فلز جوش بستگی دارد.
انتخاب سیم جوش تاثیر بسیار زیادی به خصوصیات مکانیکی فلز جوش می گذارد وعامل اصلی کیفیت جوش است. در مجموع فلز جوش پس از پایان جوشکاری میبایستی دارای خواص مکانیکی شبیه با فلز پایه باشد و دارای ایراداتی همچون ناپیوستگی، آلودگی های حفره ای یا تخلخل درون جوش نباشد . برای دسترسی به جوش ایده آل و مورد تایید انتخاب سیم جوش با توجه به آنالیز آن بسیار مهم و تعیین کننده میباشد ، توجه داشته باشیم که تمام سیمهای جوش CO2 موجود برای آنکه از ورود اکسیژن به مذاب و بوجود آمدن تخلخل جلوگیری کنند حاوی فلزاتی مانند سیلیکون، منگنز، تیتانیوم و آلومینیوم با درصد کمی هستند .
برخی از آنها نیز برای جلوگیری از تخلخل نیتروژن بسته به نوع فرآیند و نوع فلز پایه حاوی فلزاتی مانند تیتانیوم و زیرکونیوم هستند ، قطر سیمهای جوشکاری CO2 به طور معمول در سایزهای 0.8 و 1.00 و 1.20 و 1.60 و 2.00 و 2.40 میلیمتر میباشد . سایزهای پایین تر بیشتر در فرآیندهای ” انتقال اتصال کوتاه ” مورد استفاده قرار می گیرند.
برای انتخاب بهترین سیم جوش CO2، لازم است علاوه بر مشخصات فلز پایه، به جزئیات مواد بهکاررفته در سیم و سایز مناسب آن توجه ویژه داشته باشیم. این انتخاب، بهخصوص در پروژههای صنعتی بزرگ، مستقیماً بر کیفیت جوش نهایی و عملکرد محصول تأثیر میگذارد. اگر میخواهید انتخاب هوشمندانهای داشته باشید و از قیمتهای بروز سیم جوش CO2 مطلع شوید، میتوانید به صفحه قیمت سیم جوش co2 سر بزنید و اطلاعات بیشتری کسب کنید.
سیم جوش CO2 بیشتر برای جوشکاری فولادهای کربنی ساده و منگنزی مورد استفاده قرار میگیرد با توجه به اینکه میل به اکسید شدن در سیم جوش CO2 بالاست لذا برای عناصری نظیر آلومینیوم ، مس، نیکل مورد استفاده قرار نمیگیرد . از سیم جوش CO2 برای جوشکاری در صنایع مختلف استفاده میشود.
جوشکاری CO2 علاوه بر داشتن مهارت و تجربه و تسلط کافی اپراتور ، نیازمند تجهیزات جوشکاری از جمله دستگاه جوش و سیم جوش CO2 میباشد، برای شروع ابتدا با قرار دادن سیم جوش داخل دستگاه سر سیم به داخل موتور کشنده سیم به نام ” وایرفیدر” منتقل می شود.
سپس سیم از قسمت قرقره های تنظیم کننده و هدایت کننده عبورکرده و به داخل تورچ جوشکاری می رسد ، سپس از داخل تورچ و فنرداخل آن عبور و از سر تورچ ( نازل جوشکاری) جوشکاری با ایجاد قوس الکتریکی و ذوب سیم جوش و ایجاد حوضچه مذاب ، جوشکاری آغاز میگردد. درحین جوشکاری با فشار دادن دکمه روی تورچ ، به صورت همزمان جریان حرکت سیم جوش CO2 و گاز دیاکسید کربن آغاز میگردد.
سیم جوش CO2 در صنایع به دو روش جوشکاری اتوماتیک و نیمه اتوماتیک مورد استفاده قرار می گیرد و نسبت به سایر جوش ها آلودگی کمتری دارد. سرعت جوشکاری ازمزایای این نوع روش جوشکاری می باشد با توجه به اینکه جوشکار دید خوبی روی حوضچه مذاب دارد این امر موجب کم شدن سرباره جوش میگردد.
در جوشکاری با الکترود نیاز به عوض کردن الکترود در فواصل کوتاه زمانی میباشیم اما درجوشکاری با الکترود جوش co2 به علت طول زیاد سیم جوش ، بصورت روزانه در صورت جوشکاری مداوم نیازمند تعویض سیم جوش هستیم و همین باعث ساده تر شدن و سریعتر شدن جوشکاری می شود. روش جوشکاری CO2 برای جوشکاری فولادها روشی ارزان محسوب میگردد.
به منظور کاهش پاشش ، از گاز دی اکسید کردن با ترکیب گاز آرگون می توان استفاده کرد. گاز CO2 جز گازهای محافظتی در جوشکاری است که باعث جلوگیری از برخی عیوب جوش مانند سوختگی کنار جوش می شود. با توجه به اینکه ترکیب گاز مونواکسید کربن و گاز ازن سمی میباشد لذا حتما درهنگام جوشکاری باید تهویه مناسب در محیط وجودداشته باشد.
پرفروش ترین برندهای سیم جوش CO2 در بازار ایران :
جوش با روش GMAW به دلیل ایجاد جوش های صاف و یکدست، بهترین نوع جوش برای اتصال ورقه های فلزی به شمار می رود. در این جوش از گاز محافظ استفاده میشود. جوشکاری با این روش و سیم به پاکسازی چندانی نیاز ندارد زیرا در هنگام جوشکاری رسوب چندانی باقی نمی گذارد.
سیم جوشکاری در این روش با چهار نوع ” آلیاژی ” ، ” پایه نیکل(فولاد ضد زنگ) ” ، ” کم آلیاژ” و ” بدون آلیاژ، موجود میباشد و جوش حاصل از آن دارای استحکام و مقاومت بسیار بالایی میباشد. . جوشهای حاصل از روش تیگ در برابر ضربه مقاوم بوده و دچار ترک نمی شود به همین دلیل در جوشکاری های مخازن تحت فشار و فولاد ساختمانی مورد مصرف قرار میگیرند.
این روش در فرایند جوشکاری با منبع قوس الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد که در آن سیم با سرعت مشخص به حوضچه جوش منتقل می شود. از انواع مختلف این سیم می توان به سیمهای ” آلیاژی ” ، ” پایه نیکل(فولاد ضد زنگ) ” ، ” کم آلیاژ” و ” بدون آلیاژ اشاره کرد. در این روش از گاز محافظ استفاده می شود تا از آلودگی فلز جلوگیری نماید .
از این روش برای ایجاد جوش های یکنواخت و مستحکم استفاده می شود. جوشکاری با این روش از سرعت بالایی برخوردار میباشد ، و از آن می توان در زمینه های کاری سنگین مانند : صنایع کشتی سازی و جوشکاری راه آهن ، مونتاژ سازه های فلزی سنگین ،اسکلت سازی ساختمانها و برج ها ، اتاقسازی کامیون ، تریلرسازی ها ، مبدل های حرارتی ، مخازن تحت فشار و سایر سازه های جوشی سنگین استفاده کرد.
این نوع سیم بسیار شبیه به سیم MIG/MAG بوده با این تفاوت که داخل این سیم جوش از پودر جوشکاری پر شده و این پودر در حین فرایند جوشکاری شرایط را برای حفاظت از قوس الکتریکی و حوضچه جوش مهیا می کند.
قبل از خرید سیم جوش میبایستی موارد ذیل بر اساس نوع فلز پایه در نظر گرفته شوند :
اهمیت انتخاب صحیح نوع جوش با تأکید بر فولاد حامیران
در پایان، انتخاب نوع جوش مناسب یکی از عوامل کلیدی در موفقیت هر پروژه جوشکاری است. با توجه به تنوع روشهای جوشکاری و مواد مصرفی، نیاز است که دقت و توجه ویژهای به خواص مکانیکی و ویژگیهای مواد جوشکاری داشته باشیم. فولاد حامیران بهعنوان یکی از تأمینکنندگان معتبر و پیشرو در زمینه تولید محصولات فولادی، میتواند گزینههای مناسبی برای پروژههای مختلف ارائه دهد. با بهرهگیری از محصولات باکیفیت فولاد حامیران، شما میتوانید اطمینان حاصل کنید که پروژههای جوشکاری شما از نظر استحکام و کیفیت در سطح بالایی قرار دارد. انتخاب مواد صحیح و روشهای مناسب جوشکاری، شما را در دستیابی به نتایج مطلوب و باکیفیت یاری خواهد کرد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام