logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

8 اتصال بدون جوشکاری

اتصال بدون جوشکاری

انواع اتصال بدون جوشکاری

در تولید، بسته به منابع و مواد موجود، راه‌های مختلفی برای دستیابی به نتیجه مطلوب از ساخت قطعه وجود دارد. ما در این مقاله به نحوه اتصال فلز بدون جوشکاری می پردازیم. جوشکاری به تنهایی یک هنر است، به خصوص اگر به جوشکاری با کیفیت نیاز باشد. برای دستیابی به یک جوش با کیفیت خوب، به تجربه و تخصص نیاز است. نه تنها به یک جوشکار ماهر نیاز است، بلکه به لوازم جوشکاری نیز نیاز است. همه این منابع را ندارند، بنابراین دانستن نحوه اتصال فلز بدون جوشکاری می تواند مفید باشد. دانستن راه‌های دیگر برای دستیابی به همان نتیجه ارزشمند است، زیرا راه‌ های دیگر ممکن است زمان کمتری داشته باشند و همچنین هزینه کمتری داشته باشند.

 

جهت اطلاع از قیمت لوله مانیسمان کلیک نمایید.

اتصالات بدون جوشکاری

در اینجا لیستی از روش های مختلف اتصال فلز بدون جوشکاری وجود دارد:

  1. مونتاژ با پیچ
  2. جوش نقطه ای
  3. پرچ کردن
  4. گرم کاری
  5. لحیم کاری
  6. چسب
  7. فورجینگ
  8. جوش انفجاری

 

مونتاژ با پیچ

هنگام اتصال فلز به هم در این روش، معمولاً دو تکه ورق فلزی روی هم قرار می‌گیرند که سوراخ شده یا رزوه شده است که به ابزار اجازه عبور برای اتصال دو قطعه را می‌دهد. این نوع ابزار شامل مهره‌ها، پیچ‌ ها و میله ها می‌شود. مزیت استفاده از ابزار اتصال همچون پیچ و مهره این است که مانند جوشکاری دائمی نیست، تعمیر و ترمیم آن آسان است و مقرون به صرفه است! تنها نقطه ضعف مونتاژ با پیچ و مهره این است که به اندازه جوشکاری بادوام نیست و سرتاسر قطعه را تحت تاثیر اتصال قرار نمی دهد.

جهت اطلاع از قیمت فولاد گرمکار 2344 کلیک نمایید.

اتصال بدون جوشکاری با پیچ

پرچ کردن

اتصال دو قطعه فلزی به یکدیگر با پرچ کردن شامل یک پرچ است که یک بست فلزی است که دارای یک ستون استوانه ای با سری است که در قطعه ی سوراخ شده قرار می گیرد . سپس انتهای ستون استوانه ای پرچ با تشکیل / انبساط که دو قطعه فلز را توسط پرچ در جای خود نگه می دارد و در نهایت آنها را به هم متصل می کند. مزیت پرچ کردن این است که دائمی ‌تر از مونتاژ پیچ مهره معمولی است، انعطاف ‌پذیری فلز را برای تغییرات دما (در هواپیماها و کشتی‌ها) امکان ‌پذیر می ‌کند.

برای اطلاعات بیشتر درباره لوله ها می توانید به مقاله لوله مانیسمان چیست مراجعه نمایید.

اتصال بدون جوشکاری با پرچ

 

گرم کاری

گرم کاری شامل حرارت دادن یک فلز پرکننده در دمای بالاتر از 800 درجه فارنهایت است که این دو فلز را به هم متصل می کند. روش گرم کاری شبیه به جوش است، اما هزینه کمتری دارد. همچنین گرم کاری بیشتر شبیه یک چسب عمل می کند زیرا دو فلز را با فلز پرکننده به هم پیوند می دهد از لحاظ استحکام این روش اتصال قوی ترین روش اتصال بدون جوشکاری حساب می شود ولی شرایط و ابزتار خاص خود را می طلبد تا به درستی انجام شود. لوله مسی جزو فلزهایی می باشد که همانند فولاد vcn 200، فولاد vcn 150، در دسته فولادهای عملیات حرارتی قرار می گیرد.

جهت اطلاع از قیمت انواع فولاد گرمکار کلیک نمایید.

اتصال بدون جوشکاری با گرم کاری

لحیم کاری

لحیم کاری شامل گرم کردن یک فلز پرکننده، مشابه گرم کاری است، اما دمای آن زیر 800 درجه فارنهایت است. بیشتر در کار های الکترونیکی و بردهای مدار استفاده می شود.

اتصال بدون جوشکاری با لحیم کاری

چسب

چسب روش دیگری برای اتصال فلزات به یکدیگر است. قدرت آن به خوبی دیگر روش های ذکر شده در بالا نیست، اما همچنان می تواند موثر و کم هزینه باشد. برخی از چسب های رایج مورد استفاده روی فلزات عبارتند از اپوکسی (به عنوان مثال جوش JD)، سیلیکون (مثلا لوکتیت)، پلی اورتان (مثلا چسب گوریلا)، و (نوار دو طرفه 3M) تنها نقطه ضعف استفاده از چسب برای اتصال فلز این است که به اندازه جوشکاری قوی و بادوام نیست. و بیشتر یک اتصال موقت به حساب می آید.

برای اطلاعات بیشتر درباره الکترودها می توانید به مقاله همه دسته بندی الکترودها مراجعه نمایید.

اتصال بدون جوشکاری با چسب

جوش نقطه ای

جوش نقطه ای با نگه داشتن ورق فلز با دو الکترود آلیاژ مس کار می کند. ضخامت ورق فلزی مورد استفاده به طور کلی حدود 0.5 تا 3 میلی متراست. در نقطه ضخیم‌ تر جوشکاری دشوارتر است زیرا فلز بیشتری در آنجا است و این یعنی نیاز به جریان بیشتری برای اتصال دارد. در حالی که دو الکترود مسی ورق‌ها را به هم نگه می‌دارند، جریان الکتریکی زیادی از الکترودها عبور می‌کند و فلز را در یک نقطه ذوب می‌کند و دو قطعه را به هم جوش می‌دهد.

جهت اطلاع از جدول لوله مانیسمان کلیک نمایید.

جوش نقطه ای

فورجینگ

در این نوع اتصال دو قطعه توسط یک مشعل حرارت داده میشوند تا به نقطه ی نرمی یا روان شدن خود برسند سپس به کمک یک پرس هیدرولیک آنها هم فشرده و متصل می شوند . این عمل برای اتصال میلگرد ها رایج است .

اتصال بدون جوشکاری با فورجینگ

جوش انفجاری

از این روش اتصال برای موارد خاصی که دو فلز جوش ناپذیر را می خواهیم به هم متصل کنیم استفاده می کنیم. روال کار این روش به این صورت است که میان یا روی دو فلز مد نظرمان  مقدار قابل توجهی مواد منفجره و پرکننده به صورت لایه ای قرار می دهیم سپس با چاشنی تعبیه شده انفجار را انجام می دهیم , حرارت حاصله از انفجار دو فلز را به هم متصل می کند.

جوش انفجاری

نتیجه

امروزه با روش های جدید و متریال های پیشرفته می توان حتی بدون استفاده از یک الکترود و حمل دستگاه های جوش اتصال میان فلزات برقرار کرد و ازآنها بهره برداری نمود ولی اگر شما همچنان از الکترود ها وسیم های جوشکاری استفاده می کنید و آن را روشی بهینه می دانید , ما در شرکت فولاد حامیران این ابزار را برای شما فراهم نموده ایم تا با دسترسی به متریال جوشکاری با کیفیت به اتصالات مطلوب و با دوام برسید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا