logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

8 اتصال بدون جوشکاری

اتصال بدون جوشکاری
فهرست مطالب

در صنعت ساخت و ساز و دیگر صنایع مختلف، اتصال قطعات فلزی از اهمیت بالایی برخوردار است. جوشکاری به عنوان یکی از روش ‌های سنتی اتصال شناخته می ‌شود، اما این روش همیشه بهترین گزینه نیست. در بسیاری از موارد، اتصالات بدون جوشکاری به دلیل مزایایی همچون سرعت بالاتر، هزینه کمتر و عدم نیاز به تجهیزات، ترجیح داده می‌ شوند. در این مقاله، به بررسی انواع مختلف اتصال بدون جوشکاری خواهیم پرداخت.

اتصالات بدون جوشکاری

انواع اتصال بدون جوشکاری

  1. مونتاژ با پیچ
  2. جوش نقطه ای
  3. پرچ کردن
  4. گرم کاری
  5. لحیم کاری
  6. چسب
  7. فورجینگ
  8. جوش انفجاری

مونتاژ با پیچ

هنگام اتصال فلزات به هم در این روش، معمولاً دو تکه ورق فلزی روی هم قرار می‌گیرند که سوراخ یا رزوه شده اند که به ابزار اجازه عبور برای اتصال دو قطعه را می‌ دهد. این نوع ابزار شامل مهره‌ ها، پیچ‌ ها می‌ شوند. مزیت استفاده از ابزار اتصال همچون پیچ و مهره این است که مانند جوشکاری دائمی نیست، تعمیر و ترمیم آن آسان و مقرون به صرفه است و تنها نقطه ضعف مونتاژ با پیچ و مهره این است که به اندازه جوشکاری بادوام نیست و سرتاسر قطعه را تحت تاثیر اتصال قرار نمی دهد.

اتصال بدون جوشکاری با پیچ

پرچ کردن

اتصال دو قطعه فلزی با پرچ کردن شامل استفاده از یک بست فلزی است که دارای یک میله استوانه‌ای با سری واشر مانند می‌باشد. این بست در سوراخی که در قطعات فلزی ایجاد شده است قرار می‌گیرد. سپس انتهای میله استوانه‌ ای با تغییر شکل دو قطعه فلزی را در جای خود محکم نگه می‌دارد و آنها را به هم متصل می‌کند. از جمله مزایای پرچ کردن این است که اتصال حاصل دائمی‌ تر از اتصالات پیچ و مهره معمولی است و به فلز اجازه می ‌دهد تا در برابر تغییرات دما انعطاف ‌پذیری داشته باشد، که این ویژگی به خصوص در صنایع هواپیما سازی و کشتی ‌سازی بسیار حائز اهمیت است.

اتصال بدون جوشکاری با پرچ

 

گرم کاری

گرم کاری شامل حرارت دادن یک فلز پرکننده در دمای بالاتر از 800 درجه فارنهایت مابین دو قطعه می باشد که دو فلز را به هم متصل می کند. روش گرم کاری شبیه به جوش است، اما هزینه کمتری دارد. همچنین گرم کاری بیشتر شبیه یک چسب عمل می کند زیرا دو فلز را با فلز پرکننده به هم پیوند می دهد و از لحاظ استحکام این روش اتصال قوی ترین روش اتصال بدون جوشکاری حساب می شود ولی شرایط و ابزار خاص خود را می طلبد تا به درستی انجام شود.

اتصال بدون جوشکاری با گرم کاری

لحیم کاری

لحیم کاری شامل گرم کردن یک فلز پرکننده، مشابه گرم کاری است، اما دمای آن زیر 800 درجه فارنهایت است. بیشتر در کار های الکترونیکی و بردهای مدار استفاده می شود.

اتصال بدون جوشکاری با لحیم کاری

چسب

چسب روش دیگری برای اتصال فلزات به یکدیگر است. قدرت آن به خوبی دیگر روش های ذکر شده در بالا نیست، اما همچنان می تواند موثر و کم هزینه باشد. برخی از چسب های رایج مورد استفاده روی فلزات عبارتند از اپوکسی (به عنوان مثال جوش JD)، سیلیکون (مثلا لوکتیت)، پلی اورتان (مثلا چسب گوریلا)، و (نوار دو طرفه 3M) تنها نقطه ضعف استفاده از چسب برای اتصال فلز این است که به اندازه جوشکاری قوی و بادوام نیست. و بیشتر یک اتصال موقت به حساب می آید.

اتصال بدون جوشکاری با چسب

نقطه جوش

جوش نقطه ای با نگه داشتن ورق فلز با دو الکترود آلیاژ مس کار می کند. ضخامت ورق فلزی مورد استفاده به طور کلی حدود 0.5 تا 3 میلی متراست. در نقطه ضخیم‌ تر جوشکاری دشوارتر است زیرا فلز بیشتری در آنجا است و این یعنی نیاز به جریان بیشتری برای اتصال دارد. در حالی که دو الکترود مسی ورق‌ ها را به هم نگه می‌ دارند، جریان الکتریکی زیادی از الکترودها عبور می‌ کند و فلز را در یک نقطه ذوب می‌ کند و دو قطعه را به هم جوش می‌ دهد.

جوش نقطه ای

فورجینگ

در این نوع اتصال دو قطعه توسط یک مشعل حرارت داده می شوند تا به نقطه ی ذوب خود برسند سپس به کمک یک پرس هیدرولیک آنها هم فشرده و متصل می شوند . این عمل برای اتصال میلگرد ها رایج است.

اتصال بدون جوشکاری با فورجینگ

جوش انفجاری

از این روش اتصال برای موارد خاصی که دو فلز جوش ناپذیر را می خواهیم به هم متصل کنیم استفاده می کنیم. روال کار این روش به این صورت است که مابین یا روی دو فلز مد نظرمان  مقدار قابل توجهی مواد منفجره و پرکننده به صورت لایه ای قرار می دهیم سپس با چاشنی تعبیه شده انفجار را انجام می دهیم , حرارت حاصله از انفجار دو فلز را به هم متصل می کند.

جوش انفجاری

نتیجه

امروزه با روش های جدید و متریال های پیشرفته می توان حتی بدون استفاده از یک الکترود و حمل دستگاه های جوش اتصال میان فلزات برقرار کرد و از آنها بهره برداری نمود ولی هیچکدام از این روش ها به اندازه جوشکاری نمی توانند اطمینان از اتصال دو قطعه را حاصل کنند که داشتن یک جوشکاری خوب نیز مستلزم داشتن تجهیزات و مواد مصرفی از جمله الکترود با کیفیت خوب است.

اگر به دنبال الکترود با کیفیت و قیمت مناسب هستید می توانید به صفحه قیمت الکترود فولاد حامیران مراجعه فرمایید. فولاد حامیران نمایندگی الکترود آما می باشد که قیمت این محصول را با نازلترین قیمت مستقیم از کارخانه به شما عزیزان ارائه می دهد. فولاد حامیران بیش از نیم قرن است که در حوزه فولاد و آهن آلات ساختمانی در حال خدمت رسانی می باشد که برای اطلاع از فعالیات ها و نمایندگی حامیران می توانید به صفحه تماس با ما مراجعه فرمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا