logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

تفاوت ناودانی فابریک با پرسی

ناودانی انبار شرکت فولاد حامیران

در صنعت ساخت و ساز، پروفیل های زیادی وجود دارند که هر کدام با توجه به جنس و شرایط ویژه‌ ای که دارند، برای استفاده در بخش خاصی از صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می ‌گیرند.در ادامه به بررسی تفاوت ناودانی فابریک با پرسی می پردازیم.

یکی از این پروفیل ها که در ساختمان ‌سازی کاربردهای متنوع و فراوانی دارد و در قسمت ‌های مختلف ساخت و ساز، به خوبی می‌ توان از آن استفاده کرد، ناودانی است. این پروفیل که از مقاطع فولادی باز و پرمصرف به شمار می رود و از منظر شکلی به دو شکل U و C تولید و به مصرف می رسد، از یک مقطع به نام جان و دو بال عمود بر جان تشکیل شده است.
ناودانی را برپایه؛ وزن؛ روش تولید، جنس، سطح مقطع و شکل ظاهر تقسیم بندی می کنند. براساس وزن، به سبک و سنگین؛ از نظر روش تولید به پرسی و فابریک، براساس جنس به آلومینیومی و گالوانیزه، براساس سطح مقطع به UPE، UPN، UPA، UNP و براساس شکل ظاهر به ساده و مشبک تقسیم می شود. در این بین، انتخاب میان ناودانی پرسی و ناودانی فابریک برای خریداران سخت می شود. به همین جهت برای رفع ابهام این سوال که تفاوت ناودانی فابریک و پرسی مربوط به چه مواردی است، قصد داریم در این مقاله به آن پردازیم.

جهت اطلاع از قیمت ناودانی 4 کلیک نمایید.

 

ناودانی چیست؟

همانطور که در سطور قبل اشاره شد؛ ناودانی از جمله پروفیل ‌های بازی است که سطح مقطع آن از یک جان و دو بال تشکیل شده و شبیه U انگلیسی است که کاربردش در صنایع مختلف، کمک ویژه ای به آن صنعت می کند.

جهت اطلاع از پروفیل صنعتی کلیک نمایید.

 

این پروفیل مطابق با استاندارد DIN1026-1 (DIEN 10279) و همچنین استانداردهای 3434 اکراین ساخته می‌ شود. همچنین دو استاندارد جهانی فرانسه NFA 45-255 و استاندارد DIN EN ISO 12944-3 نیز از شناخته ‌شده‌ ترین استانداردها در صنعت فولاد است که میزان مقاومت ناودانی (محصول) را در برابر خوردگی تعیین می ‌کند.
ناودانی در اندازه، نوع و جنس‌ های گوناگون تولید و روانه بازار می ‌شود. یکی از عواملی که منجر به تولید ناودانی در انواع مختلف می ‌شود، نحوه تولید ناودانی است.

 

ناودانی-1

 

انواع ناودانی از نظر فرآیند تولید

تفاوت در نحوه یا فرآیند تولید ناودانی، منجر به تولید ناودانی در دو نوع پرسی و فابریک می ‌شود. برای ساخت ناودانی از مواد گوناگون و استانداردهای مختلفی استفاده می شود که از جمله آنها می توان به فولاد ضد زنگ، ورق گالوانیزه، آلومینیوم و کامپوزیت های پلیمری اشاره کرد.
فرآیند ساخت پروفیل های ناودانی به گونه ای است که عمل خمکاری روی ورق های فولادی با دماهای بالا توسط دستگاه های متنوع؛ در کارخانه های مختلف داخل و خارج کشور انجام می شود و سپس آن را پرس می کنند تا شکلی مانند ناودانی (U شکل، C شکل) بگیرد. در نهایت طی روش ها و مراحل مختلف آن را برش می دهند تا ناودانی طبق استانداردهای اروپا، فرانسه یا دیگر استانداردهای جهانی تولید شود.

 

تولید ناودانی به روش پرسی

روش پرسی همان فرایند نورد سرد است. همان ‌طور که از نام آن مشخص است، نقش اصلی در فرایند تولید ناودانی پرسی را دستگاه پرس، بازی می ‌کند. البته به تازگی استفاده از دستگاه رول فرمینگ نیز برای تولید ناودانی به روش سرد، مرسوم شده است.
در این روش تولید، از ورق فولادی در ضخامت های مختلف به عنوان ماده اولیه استفاده می شود، در ابتدا ورق با ضخامت مناسب و طول مورد نظر (6 متر) با استفاده از دستگاه قالب، پرس می شود و سپس در دمای معمولی به شکل ناودانی فرم داده می ‌شود. این ناودانی از نظر ظاهری، گوشه ‌های بیرونی گردی دارد.

جهت اطلاع از قیمت ناودانی ۸ کلیک نمایید.

 

به دلیل فشاری که در محل اتصال بال ها با جان ایجاد می شود، این نوع ناودانی از ضخامت کمتری برخوردار است. جنس ورق مورد استفاده در ناودانی پرسی، در نوع کاربری آن موثر است. همچنین سرعت بالای پرس کاری، ابعاد دقیق و لبه ‌های صاف موجب شده تا این نوع ناودانی، نه تنها بیشتر در ساختمان سازی کاربرد داشته باشد، بلکه در تولید موارد تزئینی و لبه ‌هایی که به دقت و صافی نیاز دارند، استفاده شود.

 

تولید ناودانی به روش فابریک

اما ناودانی فابریک، برخلاف ناودانی پرسی از روش نورد گرم ساخته می‌ شود. به این صورت که فولاد وارد کوره شده، تحت حرارت و دمای بالا و با کمک غلتک‌ های مختلف به شکل ناودانی درمی ‌آید و از خط تولید خارج می‌ شود. در این نوع فرآیند، از همان ابتدای کار با توجه به شکل مورد نظر U تولید انجام می شود. در تولید ناودانی ‌های فابریک همانند شیوه‌ های تولید میلگرد ساده و میلگرد آجدار از شمش‌ های فولادی به عنوان مواد اولیه استفاده می‌ شود.
آنچه که در این فرآیند، مهم است، گرفتن اعوجاج از شمش ‌های گداخته شده است که این کار پس از نورد ابتدایی انجام می شود. پس از نورد گرم، قطعه سرد شده و موجب انقباض آن می شود به همین جهت گوشه های بیرونی ناودانی فابریک تیز است و ابعاد دقیقی ندارد. استفاده از کلمه فابریک، در تولید ناودانی فابریک؛ یک اصطلاح فنی است که به تولیدات ساخته شده در کارخانه سازنده اصلی مربوط می شود.
روش تولید ناودانی به روش فابریک به دو صورت نورد گرم و سرد انجام می شود که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

    • تولید ناودانی فابریک در نورد گرم: نورد گرم فرآیندی است که شمش های فلزی در دمای ۹۲۶ درجه سلسیوس تحت حرارت قرار می گیرند که این دما از دمای تبلور مجدد بیشتر است و در نهایت در این روش، محصول در اندازه مورد نظر برش خواهد خورد. در روش نورد گرم کیفیت ناودانی های تولید شده؛ پایین است زیرا فرصت و زمان لازم برای انجام فرآیند کافی نیست.
    • تولید ناودانی فابریک در نورد سرد: در این روش، مقاطع را از ورق های نازکی می سازند که امکان تولید آنها در خطوط نورد گرم وجود ندارد. در واقع، در این نورد، عملیات های بیشتری انجام می شود و همان فولادهایی که در نورد گرم بوده اند را سرد می کنند. در این روش زمان بیشتری به فولاد می دهند تا بتوانند تلرانس ابعاد و سطوح باکیفیت تری را تولید کنند.

جهت اطلاع از قیمت ناودانی کلیک نمایید.

 

تفاوت ناودانی فابریک و پرسی

همانگونه که در مطالب بالا عنوان شد؛ ناودانی به لحاظ فرآیند تولید به دو دسته فابریک و پرسی تقسیم می شود که دارای تفاوت هایی با هم هستند:

  • ناودانی فابریک در مقایسه با ناودانی پرسی از دقت ابعادی کمتری برخوردار است و گوشه های بیرونی تیزی دارد.
  • ناودانی فابریک، به لحاظ کیفیت، سطح پایین تری دارد؛ اما از مقاومت و استحکام بالاتری برخوردار است.

 

ناودانی-2

 

کاربرد ناودانی

ناودانی در صنایع مختلفی مانند خودروسازی و ساختمان سازی نقش زیادی دارد. شاید بیشترین کاربرد ناودانی در صنایع، به استفاده این پروفیل در پایه و قاب برگردد؛ اما کاربرد آن در صنعت ساخت و ساز مثل پل های فولادی بسیار زیاد است. به طور کلی، از مهمترین کاربردهای ناودانی می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساخت نمای ساختمان
  • ساخت چهارچوب‌ها
  • بناهای معماری
  • ساخت تشکیلات دریایی
  • ساخت خرپا
  • استفاده از ناودانی به عنوان تیر یا ستون
  • در ساخت ماشین آلات

جهت اطلاع از قیمت ناودانی سبک کلیک نمایید.

 

قیمت ناودانی فابریک و پرسی

قیمت ناودانی مانند دیگر مقاطع فولادی به عوامل مختلفی بستگی دارد. عواملی همچون وزن، جنس، نوع، طول، استاندارد، شناسه محصول و کارخانه تولیدکننده بر قیمت آن تاثیر دارند. علاوه بر آن، سایز و جنس ناودانی، قیمت دلار، میزان عرضه و تقاضا، ارزش سوخت، انرژی و نوسانات بازار هم بر قیمت این محصول موثر هستند.
قیمت مواد اولیه، نرخ تورم، شرایط سیاسی و اقتصادی کشور و قیمت جهانی فولاد هم از دیگر عوامل تاثیرگذار بر قیمت ناودانی است. علاوه بر این موارد ابعاد و روش های تولید هم بر قیمت آن تاثیرگذار است. ناودانی فابریک به دلیل فرایند تولید و استحکام بیشتر، نسب به ناودانی پرسی از قیمت بالاتری برخوردار است. انتخاب ناودانی برای هر پروژه به کاربری آن بستگی دارد.

 

خرید ناودانی فابریک و پرسی

چنانچه قصد خرید ناودانی پرسی یا فابریک را داشته باشید یا می خواهید اطلاعات بیشتری در این خصوص کسب کنید؛ بهتر است، ابتدا نوع، سایز، متریال، کارخانه و مقدار ناودانی مورد نیاز خود را مشخص کنید؛ سپس، جهت اطلاع از قیمت ناودانی به وب سایت شرکت فولاد حامیران، مراجعه نمایید یا با کارشناسان فروش حامیران تماس حاصل کنید تا در خرید این محصول دچار تردید و مشکل نشوید.

برای اطلاعات بیشتر درباره میلگردها می توانید به مقاله جامعترین دسته بندی میلگرد مراجعه نمایید.

سخن پایانی

در این مقاله با تفاوت ناودانی فابریک و ناودانی پرسی آشنا شدید. همانطور که اشاره شد؛ نحوه تولید ناودانی ها، عامل اصلی تفاوت این دو پروفیل است. بنابراین بهتر است قبل از خرید و صرف هزینه؛ درخصوص تفاوت این دو پروفیل کاملا اطلاع کسب و سپس اقدام به تصمیم گیری کنید. زیرا توجه به تفاوت نحوه تولید ناودانی پرسی و فابریک در انتخاب ناودانی و تصمیم گیری شما بسیار موثر خواهد بود. برای اطلاع از قیمت ناودانی 12 و قیمت ناودانی 10 و قیمت ناودانی فایکو و قیمت ناودانی 14 و قیمت ناودانی 6 کلیک کنید.

برای اطلاعات بیشتر درباره ناودانی ها می توانید به مقاله همه چیز درباره ناودانی مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا