از انواع الکترود جوشکاری برای اتصال دو سطح فلزی یا مواد مشابه استفاده میشود. ضخامت، جنس و نوع کاربرد قطعه کار مستقیما با انتخاب الکترود مصرفی مورد استفاده برای جوش نهایی مرتبط است. انتخاب الکترود جوش مناسب برای دستیابی به جوش موفق و باکیفیت که نیازهای خاص پروژه جوشکاری را برآورده میکند، بسیار مهم است.
با مراجعه به صفحه قیمت الکترود شرکت فولاد حامیران می توانید از قیمت به روز انواع الکترود مطلع شوید. فولاد حامیران بیش از نیم قرن است که بصورت تخصصی در حوزه فولاد و آهن آلات ساختمانی در حال خدمت رسانی است و همچنین نماینده انحصاری الکترود آما، فولاد بهلر اتریش، فولاد آلیاژی اصفهان، فولاد آلیاژی یزد، دستگاه اره کسمک ترکیه و فولاد کویر کاشان می باشد.
یکی از موارد مهم در الکترودها جنس پوشش روی هر الکترود است. پنج دسته اصلی مواد عایق و پوشش برای الکترودها وجود دارد که هرکدام به چند ماده و زیردسته تقسیم میشوند:
الکترودهای قلیایی به دلیل پوشش خاصی که دارند، به عنوان الکترودهای کمهیدروژن نیز شناخته میشوند. این الکترودها دارای پوشش ضخیمی از ترکیبات قلیایی مانند کربنات کلسیم و فلوراید کلسیم هستند. ویژگی اصلی این الکترودها، تولید هیدروژن کم در حین جوشکاری است که باعث کاهش احتمال ترکخوردگی در جوش میشود. همچنین، این الکترودها قوس پایدار و نفوذ خوبی دارند و برای جوشکاری فولادهای کربنی با استحکام بالا مناسباند.
الکترودهای روتیلی به دلیل وجود اکسید تیتانیوم در پوشش خود، قوس پایدار و روان دارند. این الکترودها برای جوشکاری در تمامی وضعیتها مناسب هستند و پاشش کمی دارند. به دلیل خواص خوب و قیمت مناسب، در مصارف عمومی و غیرحساس دارای کاربرد فراوانی هستند. با این حال، مقاومت به ترکخوردگی این الکترودها نسبت به برخی انواع دیگر پایینتر است و برای جوشکاری قطعات با ضخامت بالا مناسب نیستند.
الکترودهای سلولزی به دلیل پوشش ضخیم سلولزی خود، قوس پایدار و نفوذ عمیق ایجاد میکنند. این الکترودها برای جوشکاری در تمامی وضعیتها بهویژه در حالت عمودی پایین مناسباند. سرباره روان تولیدشده توسط این الکترودها بهراحتی جدا میشود. با این حال، پاشش زیاد و ایجاد دود فراوان از معایب این الکترودهاست. الکترودهای سلولزی به دلیل قابلیت جوشکاری در شرایط نامناسب و نفوذ بالای جوش، در صنایع کشتیسازی، خطوط لوله و ساخت مخازن کاربرد گستردهای دارند.
الکترودهای سلولزی برای منابع برق جریان مستقیم (DC) مناسبترند و بهطور گسترده، در صنایعی مانند جوشکاری لوله، تاسیسات گاز، پتروشیمی و صنعت نفت استفاده میشوند؛ اما، به دلیل وجود مواد فرار در پوشش و وجود سرباره نازک و غیرچسبنده، در حین جوشکاری مقدار قابل توجهی دود تولید میکنند. دو مدل شناختهشده از الکترودهای سلولزی، الکترودهای 6010 و 6011 هستند.
الکترود 6013 یکی از انواع الکترودهای جوشکاری است که برای جوشکاری و فولادهای بدون آلیاژ استفاده میشود. این الکترودها از آهن و فولاد تشکیل شدهاند و برای جوشکاری در شرایطی که به جوش باکیفیت و استحکام مناسب نیاز دارند، مناسباند. با استفاده از الکترود 6013 میتوان بهراحتی جوشهایی با خواص مکانیکی مطلوب و سطح زیبا ایجاد کرد. این الکترودها برای کاربردهایی همچون ساختوساز، تعمیرات فلزات و صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
الکترودهای اکسیدی از انواع الکترودهای جوشکاری هستند که پوشش اصلی آنها از اکسید آهن و اکسید منگنز تشکیل شدهاست. این الکترودها به دلیل ایجاد سرباره روان و حجیم، برای جوشکاری در وضعیتهای افقی و تخت مناسباند. ظاهر جوش حاصل از این الکترودها بسیار خوب و یکنواخت است؛ اما، استحکام مکانیکی آنها نسبتا پایین است. به همین دلیل، از این الکترودها بیشتر برای جوشکاریهای با اهمیت زیبایی و ظاهری استفاده میشود تا ساختارهای دارای بارگذاری بالا.
همانطور که قبلا ذکر شد، الکترود از یک میله فلزی با پوشش تشکیل شدهاست. جنس این میله نیز در عملکرد آن و کیفیت جوش تاثیر دارد. فلز کار که قرار است جوش دادهشود، رابطه مستقیمی با مواد میله الکترود دارد. انواع الکترودهای جوش بر اساس مواد سیم عبارتاند از:
مقدار پوشش مورد استفاده در انواع مختلف الکترودها به نوع ساخت، مواد پوشش و ترجیحات سازنده الکترود بستگی دارد. سیستم
مقدار پوشش مورد استفاده در انواع مختلف الکترودها به نوع ساخت، مواد پوشش و ترجیحات سازنده الکترود بستگی دارد. سیستم تولید الکترود اجازه میدهد ضخامت پوشش را برای هر مدل و کد الکترود تغییر دهید. چهار مدل ضخامت پوشش استاندارد برای الکترودها وجود دارد که به شرح زیر است:
استانداردهای ISO سازمان بینالمللی استانداردسازی:
ISO 2560 : این استاندارد مربوط به الکترودهای فولادی کربنی و فولادهای کمآلیاژ برای جوشکاری دستی قوسی با پوشش است؛
ISO 3580 : این استاندارد برای الکترودهای جوشکاری فولادهای ضد زنگ است.
سیم جوش یکی از اجزای اصلی فرآیند جوشکاری است که در ایجاد اتصالات قوی و باکیفیت نقش مهمی ایفا میکند. انتخاب سیم جوش مناسب برای هر پروژه، به عوامل مختلفی مانند نوع فلز پایه، ضخامت قطعه، نوع جوشکاری و خواص مورد نظر برای جوش بستگی دارد.
سیم جوشها را میتوان بر اساس معیارهای مختلفی دستهبندی کرد:
بر اساس جنس فلز پایه
بر بر اساس نوع گاز محافظ
انتخاب الکترود و سیم جوش مناسب
در نهایت، انتخاب الکترود و سیم جوش مناسب برای هر پروژه جوشکاری اهمیت زیادی دارد. این انتخاب به عوامل مختلفی مانند نوع فلز پایه، ضخامت قطعه کار، شرایط محیطی و نوع جوشکاری بستگی دارد. هر نوع الکترود و سیم جوش دارای ویژگیها و کاربردهای خاص خود است که با توجه به نیازهای پروژه باید به دقت بررسی و انتخاب شود. استفاده صحیح از این مواد میتواند باعث جوشهایی با کیفیت بالا، استحکام مطلوب و طول عمر بیشتر شود. در حالی که انتخاب نامناسب ممکن است به نتایج نامطلوب و مشکلاتی در فرآیند جوشکاری بینجامد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام