logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

اندازه گیری سختی فلزات با روش راکول

سختی راکول

سختی فلزات سنجی عبارت است از پرداختن به میزان سختی یک ماده. منظور از میزان سختی، معیاری است که بمنظور سنجش مقاومت فلز در برابر تغیرشکل پلاستیک موضعی و سایش انجام میشود. امروزه برای انجام سختی سنجی، از 2 روش  سختی خراش و سختی فرورفتگی > استفاده می شود. لازم به ذکر است روش هایی که بمنظور شناسایی تغیر شکل پلاستیک موضعی استفاده می شود، مربوط به فلزات و پلاستیک های گرمانرم می باشد. همچنین گفتنی است که موادی که بر اساس این آزمون ها ارزیابی می شوند، مقاومت خوبی در مقابل سایش و فرسایش سطحی دارند.

جهت اطلاع از قیمت فولاد گرمکار 1.2344 کلیک نمایید.

آزمون های فرورفتگی به نوع ایستا (استاتیک) و پویا (دینامیک) تقسیم بندی می شوند. سنجش سختی در آزمون ایستا تحت فرایند ایجاد کردن یک حفره انجام میشود. بدین صورت که بعد از ایجاد یک حفره، ابعاد آن را اندازه گیری می کنند. اما در حالت سنجش توسط روش پویا، یک وزنه را رها می کنند تا به سطح مورد نظر برخورد کند. در این حالت بخشی از انرژی وزنه برخورد کننده منجر به تغییر شکل پلاستیک ماده شده و باقی آن سبب می شود تا وزنه از سطح نمونه به عقب باز گردد.

جهت اطلاع از قیمت فولاد سردکار کلیک نمایید.

مواد سخت در این حالت قادر به جذب انرژی زیادی نیستند به همین جهت، دچار تغیر شکل پلاستیکی نمی شوند و در نتیجه این امر، وزنه تا ارتفاع بیشتری بر می گردد. از این روش سختی راکول مواد فلزی ، برای لاستیک ها نیز استفاده می کنند. هنگامی که ضربه زننده با لاستیک برخورد می کند، نرخ بازیافت بسیار سریع کرنش الاستیک سبب می شود که ارتفاع بازگشت ضربه زننده زیاد باشد. علی رغم این تناقض ظاهری،

که ارتفاع بازگشت ضربه زننده برای یک ماده نرم زیاد است و به معنی سختی بالا می باشد، این آزمون با موفقیت برای تعیین خواص مواد لاستیکی به کار می رود. اندازه گیری سختی راکول مواد فلزی برای اندازه گیری سختی فولادها، می توان از نوعی روش برقی بدون تماس استفاده کرد.

جهت اطلاع از فروش ورق روغنی شادآباد کلیک نمایید.

خاصیتی که در این روش اندازه گیری می شود، پسماند زدایی مغناطیس است. ولی برای هر نوع فولاد رابطه ای تقریبا خطی بین پسماند زدایی مغناطیسی و سختی وجود دارد. آزمون های سختی برای سخت کاری فولاد mo40، سختی فولاد vcn 200 از نوع فرورفتگی در مقیاس وسیعی برای بررسی نمونه های فلزی به کار می روند؛ انجام این آزمون ها نسبتا آسان است و نیازی به نمونه های ماشینکاری شده ندارد. نتایج آزمون سختی شاخصی از استحکام فلز ها به دست می دهد.

به علاوه روش مناسبی برای بررسی میزان تاثیرات عملیات حرارتی است. بعضی مواد، به ویژه سرامیک ها و شیشه ها در اثر اعمال فشار تغییر شکل پلاستیک نمی دهند و در نتیجه نمی توان از آزمون های فرورفتگی، برای ارزیابی خواص این مواد استفاده کرد. برای این نوع مواد تنها آزمون سختی مناسب، آزمونی است که مقاومت در برابر سایش را اندازه گیری کند. معروف ترین نوع این آزمون مقیاس سختی موس است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا