logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

تاریخچه جوشکاری + انواع جوشکاری

جوشکاری-آلومینیوم
فهرست مطالب

در این مقاله ابتدا به بررسی تاریخچه جوشکاری می پردازیم و سپس انواع روش های جوشکاری را نام میبریم.

تاریخچه جوشکاری

جوشکاری از گذشته تاکنون با روش‌های مختلفی  انجام می گردیده  که  این امکان را فراهم نموده تا از خواص فلزات به بهترین شکل ممکن استفاده شود.

در دوران باستان  ، از روش‌های ساده استفاده میشد  و تکنیکهایی  که امروز استفاده می‌شودحاصل تلاش و تجربه سالیان متمادی است ، در دوران گذشته حرارت دهی و شکل پذیری فلزات بسیار مورد توجه بود.

تاریخچه جوشکاری به دوران  برنز و توسط مصریان قدیم با روشهای آهنگری مختص خودشان که چسباندن فلزات با فشار به یکدیگر بود باز میگردد.

جهت اطلاع از الکترود جوش co2 کلیک نمایید.

 

با شروع  قرون وسطی، جوشکاری رشد چشمگیری یافت  و برای اتصال فلزات به یکدیگر از فلزهای گرم شده استفاده ‌شد. این روش به وسیله فشار و کوبیده شدن به یکدیگر اتصال را ایجاد میکرد.

اولین باردر قرون وسطی  جوش زدن با روش قوس الکتریکی توسط دانشمند روسی انجام گردید.

در سالهای بعد،  جوشکاری با الکترود فلزی روکش دار توسط دانشمندان روس انجام شد. آنان با استفاده از الکترود فلزی که پوشش دار بود توانستند  ایجاد قوس الکتریکی نموده و جوش دادن قطعات  فلزی راانجام دهند.

اما در سال 1891 دانشمندی روسی به نام  اسلاویانوف، فرآیند الکترود ذوب شونده را توسعه داد. او با استفاده از الکترود فلزی و به جای سوختن مواد، روش  ذوب شدن آنها ابداع کرد.

برای اطلاعات بیشتر درباره الکترودها می توانید به مقاله همه دسته بندی الکترودها مراجعه نمایید.

 

روش های جوشکاری

 

انواع جوشکاری

  • جوشکاری با الکترود قوسی (SMAW) 

حدود سال 1910  میلادی ، تغییرات و پیشرفتهای بزرگی در جوشکاری با الکترود انجام شد. در آن سالها با استفاده از الکترودهای روکش دار پیشرفت های مهمی  در کیفیت جوش و سرعت جوشکاری بوجود آمد.

  • جوشکاری تیگ (TIG) و میگ (MIG)

حدود سال 1930 میلادی ، روش‌های جوشکاری TIG و  MIG  رشد قابل توجهی یافتند . این فرآیندها باعث بوجود آمدن دقت و کنترل بیشتر برروی جوشکاری را امکان پذیر کردند.

جهت اطلاع از قیمت انواع الکترود کلیک نمایید.

 

  • جوشکاری تحت حالت گاز محافظ (GMAW)

حدود سال 1940 میلادی ، روش جوشکاری با گاز محافظ یا GMAW  ابداع گردید ، توسط این روش امکان جوش فلزات آلومینیوم و فولادهای ضدزنگ امکان پذیر گردید که در صنایع اتومبیل سازی و صنایع هوایی تاثیرات بسیار مهمی ایجاد کرد.

  • جوشکاری لیزر و پلاسما

از سال 1960 میلادی، روشهای جوشکاری  لیزر و پلاسما معرفی شدند که  روش‌هایی برای جوشکاری دقیق و با توانایی اتصال مواد مختلف به کار گرفته شدند. این فرآیندها در صنایع  حساس  مورد استفاده قرارگرفت.

  • تکنولوژی فرآیند جوشکاری اتوماتیک و رباتیک

از سال 1980 میلادی، جوشکاری اتوماتیک و رباتیک بسیار مورد استفاده و کاربردی در صنایع حساس گردید. این  روشها به افزایش دقت و سرعت درجوشکاری بسیار کمک کرد.

 

جوشکاری

 

روشهای کاربردی و مهم در جوشکاری

جهت اطلاع از قیمت الکترود میکا 6013 کلیک نمایید.

 

موارد موثر در انتخاب الکترود جوشکاری 

  • ترکیب و آنالیز فلز پایه یا مبنا

بعنوان مثال نمیتوان از برای جوش یک قطعه آلومینیومی از الکترود 6010 استفاده کرد .

  • در نظر گرفتن حالت جوشکاری
    نمیتوانیم در جوشکاری سربالا ، از الکترودی که قابلیت جوش حالت سربالا را ندارد استفاده کنیم.
  • نوع اتصال جوش و نوع الکترود
    باید توجه داشت که از چه الکترودی برای جوشکاری استفاده میکنیم بعنوان مثال از الکترود 6010 نمیتوان در جوشکاری سازه های ساختمانی استفاده کرد.

 

مزایای جوشکاری

 

یکی از موارد سایز الکترود جوشکاری است. منظور از سایز همان قطر مغزی آن است. هرچه  قطعه کار ضخیم‌تر باشد، باید قطر الکترود جوشکاری بیشتر در نظر گرفته شود. باید توجه داشت همواره سایز الکترود از ضخامت فلز جوشکاری کمتر باشد. اگرچه در برخی از کارخانجات تولیدی برخی جوشکاران از الکترودهایی با ضخامت بیشتر از ضخامت فلز استفاده میکنند که موجب سرعت بیشترکار می‌شود  اما نیازمند مهارت بالای جوشکار است.

جهت اطلاع از قیمت الکترود ۷۰۱۸ آما کلیک نمایید.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا