تفاوت ورق روغنی و سیاه این است که ورق سیاه با نورد گرم و ورق های روغنی با نورد سرد بدست می آیند. ورق های روغنی و سیاه از دو نوع مواد اولیه مختلف ساخته میشوند و در صنایع مختلف برای مصارف مختلف به کار میروند. در این مقاله، به بررسی تفاوتها و کاربردهای این دو نوع ورق میپردازیم.
فلز در ورق ها نیز ممکن است متفاوت باشد. ورق ها عمدتا به روش نورد سرد و نورد گرم تولید می شوند، محصولات به دست آمده از نورد سرد شامل ورق های روغنی، رنگی و ورق گالوانیزه می باشد، در مورد نورد گرم محصولات به صورت ورق های نازک، رول هایی با ساختار ساده، مقاوم ساخته می شوند. فرآیند تولید، فولاد در دمای بالاتر از دمای تبلور مجدد فولاد قرار می گیرد و ضخامت آن بیش از 1.5 میلی متر است و ضخامت متفاوت قیمت ورق را تعیین می کند، صاف و صیقلی است، اما کیفیت سطح پایین است.
فرآوری سنگ آهن برای تولید گلوله قارچ آهن: سنگ آهن همراه با ناخالصی های موجود در آن به گلوله هایی به نام گلوله تبدیل شده و برشته می شود، در فرآیند احیای مستقیم گلوله ها با کربن واکنش داده و آهن خالص به دست می آید و اکسیژن حاصل می شود. گمشده. به صورت اسفنجی که به آهن اسفنجی نیز معروف است در مرحله بعد استفاده می شود. تولید فولاد مذاب: در این مرحله اسفنج آهنی را در یک کوره قوس قرار می دهند تا به فولاد ذوب شود. کیفیت ورق آهن با توجه به ترکیب عناصر شیمیایی اضافه شده در این مرحله پس از حذف سرباره و دمیدن گاز برای یکنواخت شدن ترکیب تعیین می شود.
این ورق اغلب از آلیاژهای فلزی مانند st12 یا st14 تولید میشود. این ورقها دارای خصوصیات مکانیکی بالا و مقاومت به خوردگی هستند. فولاد به عنوان ماده اصلی برای تولید ورق های روغنی شامل فرآیندهایی چون ذوب، ورقکشی و چینهزنی است. این فرآیندها باعث ایجاد ورقهایی با ضخامت متفاوت و سطح صاف میشود.
استفاده از ورق سیاه
همانطور که قبلا ذکر شد کیفیت فولاد ST37 در صنایع سبک مانند ساخت و ساز و تولید پروفیل و کیفیت فولاد ST52 به دلیل مقاومت بالاتر در نفتکش ها و صنایع سنگین کاربرد دارد.
اولین تفاوت قابل توجه بین ورق سیاه و ورق روغنی ، ظاهر آنهاست. ورق های سیاه ظاهری مات دارند، در حالی که ورق های روغن دارای روکش براق هستند.
امروزه در صنعت فلزات، ورق روغنی به عنوان یکی از محصولات اصلی استفاده میشوند. با توجه به نیاز روزافزون صنایع مختلف به این نوع ورق، قیمت ورق روغنی نیز به شدت تحت تأثیر قرار گرفته است. از این رو، خرید ورق روغنی برای تولیدکنندگان و تجار این صنایع به یکی از اولویتهای اصلی تبدیل شده است.
تفاوت این ورق ها کیفیت سطح و دقت ابعادی آنهاست، به طور کلی ورق ها روغنی کیفیت ابعادی بهتری دارند. تفاوت مهم دیگر سایزهای معمولی موجود در بازار است. به طور کلی ورق های روغنی که در بازار موجود می باشند محدوده 0.3 تا 3 میل هستند در حالی که ورق های سیاه ها در محدوده 1.5 تا 30 میل تولید می شوند. برای ساخت ورق های روغنی از فولاد st10 یا فولاد st22 استفاده یمش ود ولی برای ساخت ورق سیاه علاوه بر st37 و st52 از فولاد هایی نظیر فولاد ck45 و با در مواقعی از فولاد mo40 نیز استفاده می شود.
(برای اطلاع از قیمت ورق سیاه 10 میل و قیمت ورق سیاه 12 میل و قیمت ورق سیاه 6 میل و قیمت ورق سیاه 2میل و قیمت ورق سیاه 3 میل و ورق ۴ میل سیاه و ورق سیاه 8 میل به صفحه مربوطه مراجعه نمایید)
این نوع ورق به دلیل استفاده از آلومینیوم یا آلیاژهای دیگر، معمولاً خصوصیات مکانیکی بالا و وزن سبکی دارد.
ورقهای سیاه با ترکیبات فولاد، معمولاً مقاومت مکانیکی بالایی دارند و به دلیل طبیعت فلزات، وزن سنگینتری دارند.
معمولاً در صنایع هواپیما سازی، خودروسازی، و بستهبندی مواد غذایی استفاده میشود به دلیل وزن سبک و مقاومت به خوردگی.
برای ساخت قطعات خودرو، تجهیزات ساختمانی، لولهها و ساخت قطعات فلزی در صنایع مختلف به کار میرود.
جهت اطلاع از قیمت ورق سیاه اکسین به صفحه مرتبط آن مراجعه کنید.
استاندارد ASTM A1008/A1008M یک استاندارد معتبر و گسترده است که برای ورقهای فولادی با پوشش روغنی یا کروماته استفاده میشود. این استاندارد توسط ASTM International تعیین شده است و مشخصات فنی و الزامات کیفیتی مربوط به ورقهای روغنی را تعیین میکند.
در این استاندارد، مواردی از جمله ضخامت، عرض، وزن متریک، ترکیب شیمیایی، خواص مکانیکی، و سایر ویژگیهای مربوط به ورقهای روغنی مشخص میشود. این ویژگیها اهمیت زیادی در تولید و استفاده از ورقهای روغنی دارند و به تضمین کیفیت و عملکرد مطلوب آنها کمک میکنند.
همچنین، این استاندارد الزامات مربوط به آزمونهای کیفیتی و آزمایشهای مختلف برای ارزیابی و تایید کیفیت ورقهای روغنی را نیز شامل میشود. استفاده از این استاندارد میتواند به تضمین کیفیت و عملکرد بهینه ورقهای روغنی در صنایع مختلف کمک کند.
نتیجه
ورق روغنی و سیاه هرکدام ویژگیها و کاربردهای خود را دارند. انتخاب بین این دو نوع ورق بستگی به نیازها و متطلبات پروژه دارد. توجه به خصوصیات مکانیکی، مقاومت به خوردگی، و کاربردهای مختلف این دو نوع ورق، کمک به انتخاب صحیح در هر صنعتی میکند
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام