logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

تفاوت میلگرد فولادی با میلگرد FRP

میلگرد کامپوزیتی

در این مقاله ابتدا به بررسی میلگرد FRP و سپس به تفاوت میلگرد فولادی با میلگرد FRP می پردازیم .

میلگرد فولادی

میلگردهای فولادی یا میلگردهای تقویت کننده برای جبران مقاومت کششی پایین بتن استفاده می شود. میلگردها در اعضای مختلف بتنی به کار می روند. میلگردهای فولادی مورد استفاده برای تقویت سازه های بتنی از مقاومت در برابر خوردگی بالایی برخوردار نیستند و در محیط های خورنده باعث آسیب به سازه می شود. میلگردهای FRP نه تنها دوام و طول عمر بیشتری دارند، بلکه مقاومت در برابر خوردگی را نیز از خود نشان می دهند و در نتیجه استحکام ساختاری را افزایش می دهند.

میلگرد های فولاد در سایز های مختلف از جمله میلگرد 6، میلگرد 8، میلگرد 10، میلگرد 12، میلگرد 14، میلگرد 16، میلگرد 18 ، میلگرد 20، میلگرد 22 و… تولید می شوند.

جهت اطلاع از قیمت میلگرد کلیک نمایید.

 

میلگرد FRP

میلگرد FRP یک محصول کامپوزیتی است که برای جایگزینی میلگردهای فولادی سنتی طراحی شده است و خسارات ناشی از خوردگی در محیط های خورنده و اسیدی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. استفاده از میلگرد FRP انتخاب بهینه برای تقویت بتن در مناطقی است که بتن باید در تماس با میدان های الکترومغناطیسی و مغناطیسی باشد. همچنین می توان از آن در طراحی و ساخت ساختمان های جدید استفاده کرد.

میلگرد FRP با خواص مطلوب خود باعث کاهش قطر و افزایش فاصله بین میلگردها در عناصر بتن مسلح مانند تیرها، تونل ها، فونداسیون ها و غیره می شود. علاوه بر این، میلگرد FRP باعث افزایش شکل پذیری سازه در برابر ارتعاشات لرزه ای ناشی از زلزله می شود. به عنوان تجهیزات صنعتی و بهترین انتخاب برای افزایش مقاومت سازه در برابر زلزله یا ارتعاشات، تقویت و استحکام بخشی سازه ها به طور موثر می باشد.

 

میلگرد فولادی

 

مزایای میلگرد FRP (کامپوزیت)

افزایش طول عمر و دوام: عمر مفید سازه های بتنی را افزایش می دهد.
استحکام کششی بالاتر: استحکام کششی میلگرد کامپوزیت 1.5 تا 2 برابر بیشتر از میلگرد فولادی است.
شکل پذیری قابل توجه: ازدیاد طول قابل توجهی را قبل از شکست نشان می دهد.
غیر رسانا: الکتریسیته یا گرما را هدایت نمی کند.
غیر قابل نفوذ در برابر یون های کلرید و حملات شیمیایی: در برابر نفوذ یون های کلرید و حملات شیمیایی مقاومت می کند.

جهت اطلاع از قیمت میلگرد آجدار کلیک نمایید.

 

مقاومت در برابر خوردگی و مقاومت در برابر آب دریا: در برابر خوردگی مقاوم است و در برابر آب دریا مقاومت می کند.
به پوشش بتنی کمتری نیاز دارد: به پوشش بتنی کمتری نیاز دارد.
کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری: هزینه های تعمیر و نگهداری را کاهش می دهد.

سبک وزن: تقریباً 1/4 وزن میلگرد فولادی معمولی است که حمل و نقل آن را به طور قابل توجهی آسان تر و سریع تر می کند.
نسبت مقاومت به وزن بالا: باعث افزایش ظرفیت باربری سازه و کاهش وزن کلی در برابر نیروهای لرزه ای می شود.

برش آسان: بدون نیاز به تجهیزات تخصصی به راحتی برش داده می شود.
سختی میلگرد کامپوزیت طول مورد نیاز را کاهش می دهد: سختی میلگرد کامپوزیت منجر به کاهش طول مورد نیاز میلگرد در بتن می شود.

جهت اطلاع از قیمت میلگرد آلیاژی کلیک نمایید.

 

معایب میلگرد FRP

مدول الاستیک کم: مدول الاستیک میلگرد کامپوزیت حدود دو برابر چوب و 10 برابر کمتر از فولاد است (E=2.1*10^6). در نتیجه، تمایل به تغییر شکل راحت‌تر در ساختار دارد.

ضعف دمای طولانی مدت: به طور کلی، پلاستیک های تقویت شده با الیاف را نمی توان برای مدت طولانی در دماهای بالا استفاده کرد. استحکام پلی استر در دمای بالاتر از 50 درجه سانتیگراد به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. این محصول معمولاً فقط در دمای زیر 100 درجه سانتیگراد مورد استفاده قرار می گیرد. استحکام GRP مبتنی بر اپوکسی نیز زمانی که دمای آن از 60 درجه سانتیگراد فراتر می رود کاهش می یابد. با این حال، انتخاب رزین های مقاوم در برابر دمای بالا می تواند مقاومت میلگرد کامپوزیت را در دمای بین 200 تا 300 درجه سانتیگراد تضمین کند.

طول عمر محدود کامپوزیت: مواد کامپوزیت در برابر اشعه ماوراء بنفش، قرار گرفتن در معرض باد، ماسه، باران، برف، مواد شیمیایی و غیره مستعد تخریب هستند که منجر به کاهش عملکرد میلگرد کامپوزیت در طول زمان می‌شود.

 

مزایای میلگرد FRP

 

تفاوت میلگرد فولادی و میلگرد FRP

وزن و سبکی:

میلگرد کامپوزیت به طور کلی بسیار سبک از میلگرد فولادی است، تقریباً حدود ۷ برابر سبک‌تر از آن است. این ویژگی باعث می شود که حمل و نقل و کار با میلگرد نسبت به میلگرد فولادی بسیار آسان تر باشد.
سطح الاستیسیته و سفتی:

میلگرد کامپوزیت دارای سطح الاستیسیته یا سفتی کمتری نسبت به میلگرد فولادی است. به عبارت دیگر، ماژول الاستیسیته آن کمتر از میلگرد فولادی است که به معنای میلگرد در تحمل و تغییر شکل‌ها و فشارهای مختلف است. این ویژگی می‌تواند در برخی از موارد به ویژه در اسکله‌ها و سازه‌هایی که نیاز به بیشتر داشته باشند، بیشتر داشته باشند.
با توجه به این تفاوت‌ها، از هر کدام از این نوع میلگردها به نیازها و شرایط خاص مصرف در سازه‌ها و ساختمان‌ها استفاده می‌شود، انتخاب‌های متفاوتی را به دنبال دارد.

جهت اطلاع از قیمت میلگرد st52 کلیک نمایید.

 

مقاومت در برابر خوردگی:

میلگرد FRP به طور قابل توجهی توجهی به مقاومت در برابر خوردگی نشان می دهد نسبت به میلگرد فولادی که در نهایت زنگ زده و باعث شکستگی بتن می شود.
طول عمر سازه:

استفاده از میلگرد FRP می‌تواند به دو برابر افزایش در طول عمر سازه‌ها نسبت به میلگرد فولادی شود.
استحکام کششی:

میلگرد FRP دارای استحکام کششی بیشتر نسبت به فولاد است که می‌تواند به سازه‌هایی با قدرت بالاتر و کمترین نیاز به تعدیل باشد.

جهت اطلاع از قیمت فولاد st37 کلیک نمایید.

 

نسبت به حرارت و الکتریک:

در مقابل، میلگرد FRP نارسانا به حرارت و انتقال الکتریک است، در حالی که فولاد در این زمینه‌ها مقاومت بیشتری دارد.
از این موارد استفاده می‌شود که از این نوع میلگردها در ساخت و ساز و در سازه‌های مختلف تحت تأثیر قرار می‌دهند و بسته به شرایط خاص و نیازهای سازه، گزینه‌های ارائه شده را می‌دهند.

 

کاربرد میلگرد کامپوزیتی

 

کاربرد میلگرد FRP

محیط‌های با خوردگی بالا: محیط‌هایی که شامل خوردگی و انحلال فلزات است، نیازمند میلگرد با مقاومت بالا می‌باشند. میلگرد FRP در این محیط‌ها، به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و حلال، انتخاب مناسبی است.

محیط‌های اسیدی و خورنده: در صورت وجود محیط‌هایی که اسیدی و خورنده هستند، میلگرد FRP با مقاومت بالا در برابر این شرایط می‌تواند عملکرد بهتری داشته باشد و به طور طبیعی جلوه‌ای داشته باشد.

مناطق الکتریکی و مغناطیسی: در محیط‌های مغناطیسی میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی، استفاده از میلگرد FRP ممکن است به دلیل کاهش خطرات ناشی از این فعالیت‌ها باشد و ساختار را در برابر موارد احتمالی جلوگیری کند.

کانال‌ها و لوله‌های بتنی: میلگرد FRP برای ساخت کانال‌ها و لوله‌های بتنی که به عنوان مسیرهای هدایت و سایر سیستم‌های استفاده می‌شوند، مناسب هستند.

جهت اطلاع از قیمت میلگرد بدون آج کلیک نمایید.

 

سازه‌های دریایی و اسکله‌ها: در سازه‌های دریایی و اسکله‌ها که در شرایط سخت دریایی و شورابه‌هایی که دارند، میلگرد FRP به عنوان یک جایگزین و دارای کارایی خوبی مطرح است.

سازه‌های مربوط به بهداشت و درمان: برخی از سازه‌های مربوط به مراکز بهداشتی و درمانی از جمله دستگاه‌های ام‌آرآی مورد استفاده از مصالح در برابر میدان‌های الکتریکی هستند که میلگرد FRP می‌توانند مناسب باشند.

سازه های زیرزمینی و تونل ها: در دیواره های موقت بتنی در تونل های مترو و همچنین برای استحکام بخشیدن به شمع های داخلی خاک و تحکیم خاک از میلگرد FRP استفاده می شود.

FRP میلگرد به عنوان یک جایگزین مناسب و مقاوم با قابلیت‌های خاص خود در محیط‌های خاص، در ساخت و ساز و تقویت سازه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

برای اطلاعات بیشتر درباره ی انواع میلگرد می توانید مقالات گیج میلگرد چیست، میلگرد کامپوزیتی، میلگرد عصایی،  میلگرد آلومینیوم، نورد میلگرد، میلگرد پلی یورتان، بندیل میلگرد، آشنایی کامل با نرده حفاظ میلگرد، راهنمای جامع علامت های اختصاری میلگرد، نسبت میلگرد به بتن، نحوه میلگرد گذاری فونداسیون، محاسبه میلگرد فونداسیون، مزایا و معایب جوشکاری میلگرد، دلایل شکستن میلگرد و روش جلوگیری از آن، روش های اتصال میلگرد، اورلب میلگرد، مقدار میلگرد ساختمان دو طبقه، میلگرد ژوئن، میلگرد پیش تنیده، میلگرد حرارتی، تیرچه کرومیت، 0 تا 100 کاشت میلگرد، کوپلر میلگرد چیست، میلگرد ksc چیست

بهترین میلگرد شناژ، تفاوت گریدهای میلگرد، مقایسه وزن میلگرد کارخانه های مختلف، 12 روش‌ تشخیص میلگرد تقلبی از اصل، دوخت بتن با میلگرد، فرآیند استاندارد خمکاری میلگرد، نحوه شناسایی انواع میلگرد، میلگرد فسفر برنز، انواع سایز میلگرد و تفاوت میلگرد و مفتول را در دانشنامه تخصصی فولاد و آهن آلات فولاد حامیران مطالعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا