logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

روش تاپ دان چیست

تاپ دان

در اکثر روش‌های متداول ساخت، ساختمان‌های دارای قسمت‌های زیرزمینی به روش پایین به بالا ساخته می‌شوند که طبقات زیربنایی و فوق‌سازه‌ای به ترتیب از پایین‌ترین سطح زیرزمین تا بالای ساختمان ساخته می‌شوند. اگرچه این روش مرسوم که روش از پایین به بالا نیز نامیده می شود، هم در طراحی و هم در ساخت ساده است، اما برای پروژه هایی با زمان ساخت محدود یا با محدودیت های سایت (اندازه مکان، مسائل قانونی و غیره) امکان پذیر نیست. روش ساخت تاپ دان راه حل این مشکلات است.

ساخت و ساز Top Down عناصر باربر عمودی و سیستم نگهدارنده را با استفاده از شمع ها و دیوارهای حائل از سطح زمین طبیعی نصب می کند. سپس یک درب درجا (طبقه همکف معلق آینده) ساخته می‌شود که عناصر باربر عمودی و ناحیه مورد حفاری را می‌پوشاند. سپس حفاری‌ها از زیر درپوش تا عمق مورد نیاز آغاز می‌شود و همزمان روبنا نیز ساخته می‌شود.

جهت اطلاع از قیمت لوله گوشتی کلیک نمایید.

ساخت همزمان زیرزمین با روبنا به سرعت برنامه ساخت و ساز را تسریع می بخشد، هزینه سایت را کاهش می دهد و هزینه های نگهداری را به دلیل اجاره زودتر کاهش می دهد. طرح‌های ما اکثر قالب‌ها و تمامی تکیه‌گاه‌ها، لنگرها و پایه‌ها را برای صرفه‌جویی قابل توجه در مواد حذف می‌کنند. طرح‌های دیوار حائل ما، مقدار بتن و آرماتور فولادی مورد نیاز در اطراف محیط را باریک و به حداقل می‌رساند. با توجه به افزایش زیاد بهای تمام شده فولاد در بازار محلی، یک ملاحظه قابل توجه است. با این کاهش در مواد (استفاده از بتن و فولاد) یک مزیت زیست محیطی متناظر در کاهش انرژی تجسم یافته وجود دارد.

روش تاپ دان

با حذف شمع بندی ورق و تجهیز و لنگرسازی نفوذی، ساخت و ساز در نزدیکی املاک همسایه را ایمن می کنیم.

تمام عناصر زیربنایی برای حداکثر یکپارچگی، قابلیت ساخت، استفاده بهینه از مصالح و کاهش ریسک به طور کامل طراحی و مستند شده اند. ما «شکاف طراحی جزئیات» را که در بسیاری از طرح‌های مهندسین برای زیرساخت‌ها دیده می‌شود، حذف می‌کنیم، جایی که عناصر حیاتی زیرسازه‌ها برای «متخصصان برای طراحی» باقی مانده است. این سرویس تضمین می کند که تمام عناصر حیاتی و تقاطع آنها به طور کلی مهندسی برای بهترین نتیجه ممکن است.

جهت اطلاع از قیمت فولاد گرمکار کلیک نمایید.

روش ساخت از بالا به پایین

بالا به پایین با استفاده از ساختار داخلی دائمی به عنوان تکیه گاه موقت به دیوار حائل، که در یک دنباله تاپ دان ریخته می شود، تعریف می شود. دال های سطح بالاتر قبل از دال های سطح پایین ریخته گری می شوند تا به عنوان قاب های افقی برای حمایت از دیوار در حین پیشرفت حفاری عمل کنند.

روش Top-down عمدتا برای دو نوع سازه شهری، ساختمان های بلند با زیرزمین عمیق و سازه های زیرزمینی مانند پارکینگ، زیرگذر و ایستگاه مترو استفاده می شود. این روش برای پروژه‌های گودبرداری عمیق که در آن‌ها امکان نصب لنگر یا اتصال وجود نداشت و حرکت خاک باید به حداقل می‌رسید، استفاده شده است. امکان صرفه جویی در زمان ساخت کلی وجود دارد.

ساخت و ساز با نصب دیوار حائل و سپس عناصر باربر که ابرسازه آینده را حمل می کنند آغاز می شود. ستون های زیرزمین (معمولاً تیرآهن های فولادی) قبل از انجام هر گونه حفاری ساخته می شوند و بر روی عناصر باربر قرار می گیرند. این عناصر باربر معمولاً شمع های بتنی یا پانل های دیواری دیافراگمی هستند.

جهت اطلاع از قیمت vcn200 کلیک نمایید.

توالی ساخت از بالا به پایین

توالی ساخت معمولی ساخت و ساز تاپ دان به شرح زیر است:

دیوار حائل تعبیه شده (معمولاً یک دیوار دیافراگمی) را بسازید.

شمع ها را بسازید. ستون های فولادی را در محل ساخت شمع ها قرار دهید.

تاپ دان چیست

به مرحله اول حفاری بروید.

دال کف سطح اول زیرزمین را با دهانه ریخته شود تا ماشین ها بتوانند به سطح زیرین پایین بیایند و مواد گودبرداری حذف شوند.

به مرحله دوم حفاری بروید. دال کف طبقه دوم زیرزمین را ریخته می شود.

همین روش را تا رسیدن به عمق مورد نظر تکرار کنید.

دال پایه را بسازید. زیرزمین را کامل کنید.

ساخت روبنا را تا زمانی که تمام شود ادامه دهید.

جهت اطلاع از قیمت فولاد mo40 کلیک نمایید.

اصول طراحی و ساخت برای روش از بالا به پایین در درجه اول دو عنصر ساختاری اصلی را می طلبد. ستون‌هایی با ظرفیت کافی باید در شمع‌های حفره‌دار یا پانل‌های دیواری دیافراگمی پیش‌انداخته شوند تا بار ساختمانی را تحمل کنند و به عنوان بخشی از سیستم مهاربندی مورد استفاده قرار گیرند.

گودبرداری زیرزمین باید با تکیه گاه دیوار حائل دائمی انجام شود تا از دال های کف زیرزمین به عنوان مهاربندی جانبی استفاده شود. دیوار دیافراگمی با تعبیه کافی در لایه های خاک سفت معمولاً به عنوان دیوار حائل استفاده می شود.

یک راه حل تاپ دان نیاز به دسترسی برای حذف خاک و تامین مواد دارد که ممکن است از طریق دال های طبقه همکف و زیرسازی و تهویه برای کار زیر زمین در زیر دال های دائمی باشد. همچنین باید به روش های ایمن کار و روشی برای گودبرداری و ساخت زیرسازی که با فضای موجود و دسترسی محدود سازگار باشد توجه کرد.

مزایا و معایب روش تاپ داون

مزیت اصلی روش تاپ دان این است که امکان ساخت روبنا همزمان با زیربنا را فراهم می کند.

ظرفیت بارگذاری عمودی کافی دیوار و تکیه گاه های ستون داخلی برای تحمل بار رو به افزایش روبنا در طول توالی ساخت باید تضمین شود.

ایجاد دسترسی از طریق کارهای روبنایی برای کارهای زیربنایی می تواند به یک مسئله حیاتی برای سایت های محدود کوچک تبدیل شود.

تاپ داون

مزایای روش ساخت تاپ دان

ساخت روبنا می تواند همزمان با زیرسازی ادامه یابد

استفاده از اسلب های دائمی جایگزین تکیه گاه موقت می شود.

این یک سیستم پشتیبانی سفت برای دیوار فراهم می کند و حرکت را به حداقل می رساند.

شمع بندی می تواند از سطح زمین موجود انجام شود.

جهت اطلاع از قیمت فولاد k110 کلیک نمایید.

 

معایب روش ساخت و ساز تاپ دان

کارهای گودبرداری و زیرسازی به دلیل محدودیت در اندازه کارخانه و دسترسی محدود کندتر و گرانتر است.

ممکن است لازم باشد سوراخ هایی در دال ها ایجاد شود تا امکان دسترسی برای حفاری بعدی فراهم شود.

پشتیبانی عمودی برای اسلب های دائمی در شرایط موقت مورد نیاز است.

عدم امکان نصب عایق رطوبتی خارجی.

ساخت و ساز سفت تر در طول مراحل ساخت میانی، بارهای بیشتری را به سازه دائمی جذب می کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا