پروفیل ها نقش مهمی در سازه ها ایفا می کنند که دارای دو دسته بندی می باشند که در صنعت ساختمان سازی از هر دو نوع استفاده می شود.
پروفیل بر اساس سطح مقطع خود به دو نوع باز و بسته تقسیم می شود که در اینجا به سه نوع اصلی پروفیل بسته که مربعی, دایره ای و مستطیل شکل هستند می پردازیم , هر یک از این پروفیل ها به خاطر شکل منحصر به فردی که دارند از خواص و برتری هایی برخوردار هستند برای مثال از پروفیل های دایره ای که با نام لوله پروفیل نیز از آنها یاد می شود می توان در انتقال سیالات و یا عضو های باربر سازه ای استفاده نمود, از پروفیل مربعی و مستطیلی که به آنها قوطی پروفیل نیز گفته می شود به خاطر پایداری ساختاری که دارند بیشتر در صنایع ساختمانی و برای تحمل بار های وارده به سازه استفاده می شود.
پروفیل قوطی مربعی و مستطیلی اغلب در کاربردهای ساختمانی به دلیل اتصالات برش مستقیم ساده آنها مورد توجه قرار می گیرند. پروفیل قوطی مربع و پروفیل مستطیلی می تواند ساخت و ساز را آسان کند، و گاهی اوقات برای زیبایی شناسی معماری در سازه های از آن استفاده می شود، اگرچه پروفیل گرد در سازه های به دلایل زیبایی شناختی محبوبیت بیشتری پیدا دارد ولی پروفیل قوطی نیز کاربرد های فراوانی دارد.
پروفیل قوطی 20 * 20 بنا به کاربرد مورد نیاز در ضخامت های مختلف عرضه می شود. فولاد حامیران عرضه کننده پروفیل ۲ * ۲ است و آنالیز کوانتومتری در آزمایشگاه متالورژی حامیران به صورت رایگان انجام می شود. این پروفیل به علت شکلی منظمی که دارد قابل استفاده در مصارفی است که نیاز به استحکام دارند و در دو نوع سبک (ضخامت گوشته زیر 2 میلیمتر) و سنگین (ضخامت گوشته بالای 2 میلیمتر) تقسیم می شوند .
نبشی یک محصول نورد گرم می باشد که با عبور از غلتک ها وقالب ها شکل می گیرد و در نهایت به شکل L در می آید. نبشی از دو بخش عمود بر هم که بال نامیده می شوند ساخته شده که بر دو نوع مختلف تقسیم می شوند.
1-نبشی بال مساوی: اگر اندازه ی بال های نبشی به یک اندازه باشد نبشی بال مساوی می نامند.
2- نبشی بال نامساوی: اگر اندازه بال ها یکسان نباشد نبشی بال نامساوی می نامند.
جهت اطلاع از قیمت پروفیل اهواز کلیک نمایید.
نبشی ها دارای گوشه های منحنی داخلی هستند که این گوشه ها دارای شعاع منحنی می باشند. زاویه شعاع منحنی زیاد حائز اهمیت نیست ولی در انتخاب نبشی باید توجه داشت. برای مثال در ساخت سازه های ساختمانی زاویه 90 درجه مورد استفاده قرار میگیرد و برخی نبشی های استاندارد پاسخگوی این مورد نخواهند بود.
اندازه گیری نبشی ها به این صورت می باشد که برای نبشی های بال مساوی اندازه یکی از بال ها و ضخامت مد نظر است ولی در نبشی های بال نامساوی ابتدا اندازه بال بزرگتر، بال کوچک و سپس ضخامت آن گفته می شود.از کاربرد های نبشی می توان به تقویت سازه ها، قاب ها، قفسه سازی و یا تعمیر بسیاری از صنایع تولیدی استفاده می شود.
تیرآهن
تیرآهن ها به دو دسته تیرآهن های معمولی (تیرآهن های I شکل) و تیرآهن های هاش( بال پهن نیز معروف هستند) تقسیم بندی می شوند که این نام گذاری به دلیل شکل آنهاست. هرکدام از این دسته بندی ها خود به دو دسته بندی دیگر تقسیم می شوند.
تیراهن های I شکل به دو نوع :
تیرآهن های هاش یا بال پهن به دو نوع :
تیرآهن از دو قسمت بال و جان ساخته شده که دارای دو بال و یک جان است که بال ها بصورت افقی توسط جان به یکدیگر متصل شده اند. تیرآهن ها نیز مانند نبشی ها دارای گوشه های منحنی هستند که در این قسمت بال ها به جان منتقل شده اند. از این نوع پروفیل ها معمولا برای ستون های سازه ها استفاده می شوند. این تیرآهن ها مقاومت تنشی خوبی را به هنگام شکستن یا خرابی سازه ارائه می دهند. و بال های تیرآهن در برابر تحرکات خمشی مقاومت خوبی دارند.
جهت اطلاع از پروفیل سپری کلیک نمایید.
زمانی که از تیرآهن ها برای سازه ها استفاده نمی کنید . نکته ی بسیار حائز اهمیتی را باید مد نظر داشته باشید که اندازه تیرآهن انتخابی شما برای سازه قدرت و استحکام کافی را برای تحمل وزن سازه داشته باشد و این کار باید با محاسبات بسیار دقیق انجام شود. مهم ترین بخش محاسبه سایز تیرآهن مورد نیاز داشتن، عمق تیرآهن که شامل ارتفاع جان و عرض بال ها که طول بال ها می باشد.و نیز ضخامت بال و جان است.برای سایز های تیرآهن ابتدا عمق جان و سپس عرض بال ها را نام می برند.
ناودانی نیز مانند نبشی یک محصول نورد گرم است که به شکل U یا C تولید می شوند. ناودانی ها دارای دوبال هستند که توسط جان به هم متصل می شوند. در اندازه گیری ناودانی عواملی همچون عمق ناودانی که نشان دهنده طول جان و ارتفاع بال ها که اندازه بیرونی بال ها و ضخامت بال و جان مورد اهمیت می باشند. مانند نبشی و تیرآهن، ناودانی نیز دارای گوشه منحنی می باشد. از ناودانی ها را می توان در دسته بندی های زیر طبقه بندی کرد.
1-ناودانی های ساختمانی که در بیشتر ساختمان ها و برخی صنایع تولیدی مختلف استفاده می شود.
2-ناودانی های کشتی و اتومبیل سازی. این نوع ناودانی بسته به اندازه های مختلف آنها در صنایع دریایی و اتومبیل سازی کاربرد دارند.
3-ناودانی های پلکانی. از این ناودانی در ساخت پله ها و پل ها استفاده می شود.
لوله ها نیز یکی از انواع متداول پروفیل هستند که به طور گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. این مقاطع با نورد ورق فولادی و کلاف شکافی ساخته می شوند. این مقاطع توخالی گرد برای استفاده در کاربرد های مختلف در مهندسی مکانیک و همچنین در صنعت ساختمان مناسب هستند.
جهت اطلاع از پروفیل صنعتی کلیک نمایید.
این مقاطع را می توان با هر جنس مناسب بنا به تقاضای صنایع ساخت. لوله ها دارای ویژگی هایی مانند وزن سبک، دوام بالا، استفاده آسان و کاربرد در موارد فشار بالا، هستند. این مقاطع به دلیل ویژگی های فراوان در موارد مکانیکی، سازه ای و ساختمانی کاربرد فراوانی دارند. با خواص مکانیکی ثابت، این قطعه های توخالی دارای استحکام سطح عالی هستند. مقاطع توخالی گرد با کیفیت عالی برای استفاده در کاربرد ها در دما های پایین نیز مناسب هستند. درصورت تمایل میتوانید، از صفحه قیمت پروفیل سبک بازدید نمایید.
از پروفیل لوله در طیف های وسیعی از جمله ساخت جرثقیل ها، تجهیزات کشاورزی، ماشین سازی، ساخت و ساز خودرو، سازه های فراساحلی، مهندسی سازه و پروژه های سازه ای فولادی مانند فرودگاه ها، استادیوم ها و پل ها استفاده می شود.
پیشنهاد مطالعه:
در این مقاله شما با انواع پروفیل آشنا شده اید. در صورتی که علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر از پروفیل می باشید، پیشنهاد میشود حتما مقالات پروفیل چیست، کاربرد پروفیل، جدول اشتال قوطی چیست و راهنمای خرید پروفیل از بازار آهن شادآباد را مطالعه فرمایید.
ضخامت
وزن
1
3.76
1.5
5.65
2
7.53
2.5
9.42
3
11.30
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام