به گزارش روابط عمومی فولاد حامیران، حمل و نقل از جایگاه ویژهای در عرصه صنعت برخوردار است چرا که بخش مهمی از هزینههای تمام شده در روند تولید صنایع مختلف به حمل و نقل تعلق دارد. در زنجیره تولید فولاد نیز از ابتداییترین حلقه تا محصول نهایی، از نقش مهم حمل و نقل نمیتوان غافل شد.
در زنجیره تولید فولاد با توجه به حجیم بودن محصولات تولید شده از سنگ آهن و کنستانتره تا محصول نهایی، جابهجایی آنها از طریق ناوگان حمل و نقل میسر است. مناسبترین طریقه جابهجایی محصولات فولادی بهرهگیری از ناوگان حمل و نقل ریلی است.
با وجود توسعه ظرفیتهای صنعت فولاد و افقهای پیش روی این صنعت برای تولید 55 میلیون تن فولاد تا سال 1404، بهتر است ناوگان حمل و نقل به خصوص ناوگان حمل ریلی کشور هم گام با صنعت فولاد پیشرفت کند تا جابهجایی محصولات فولادی از این مسیر به سهولت صورت پذیرد. در حال حاضر بیشتر جابهجاییها در صنعت فولاد از طریق جادهها انجام میگیرد و جابهجایی از این طریق به علت هزینه نگهداری و تعمیرات در این بخش، مستلزم پرداخت هزینههای بیشتری است. با بهبود و توسعه ناوگان ریلی کشور و جابهجایی محصولات فولادی با استفاده از خطوط ریلی میتوان به میزان قابل توجهی هزینههای حمل و نقل و در نهایت قیمت تمام شده را کاهش داد.
حمل ونقل یکی از فاکتورهای موثر و مهم بر توسعه و تولید فولاد است؛ از آن جایی که بیشتر واحدهای ذوب در استانهای خوزستان، یزد و بندر عباس واقع شدهاند و کارخانههای نوردی در سراسر ایران پراکنده هستند، لازمه جابهجایی شمش فولادی به کارخانههای نوردی و تولید محصول نهایی وجود شبکه حمل و نقل قوی است تا بر کارکرد واحدهای تولید فولاد اثرات مثبتی داشته باشد.
با توجه به رابطهی جدایی ناپذیر صنعت فولاد و صنعت حمل و نقل، حداقل ثبات نرخهای جابهجایی به صورت سالانه میتواند در مدیریت شرایط و هزینهها و تولید بیشتر به فولادسازان یاری رسانده و آنها را در کنترل هزینههای تمام شده کمک کند.
روابط عمومی شرکت فولاد حامیران