یکی از مشکلات اساسی واحدهای ذوب آهن و فولاد، تولید آلایندههایی است که به مرور زمان، باعث مشکلات زیست محیطی و به خطرافتادن سلامتی کارکنان میشود. پسماند شرکتهای تولیدکننده محصولات فولادی، هم برای محیط زیست و هم سلامتی انسان مضر است. یک شرکت دانشبنیان توانسته با استفاده از فناوریهای پیشرفته از این پسماندها کنسانتره آهن تولید کند.
دو پسماند «پودر اکسیدی واحد اسیدشویی» و «لجن کالریفایرها» از این دست آلایندهها هستند که متخصصان داخلی توانستهاند از این دو پسماند با از فناوریهای پیشرفته، کنسانتره آهن تولید کنند.
خط تولید کنسانتره آهن بر اساس بازیابی پسماندهای صنعت فولاد، اولین پروژه اقتصاد چرخشی در صنعت فولاد کشور محسوب میشود که بر اساس دانش فنی و سرمایهگذاری یک شرکت دانشبنیان راهاندازی شد.
فاز اول مجتمع بازیابی پسماندهای یک شرکت بزرگ صنعت فولاد در سال ۱۴۰۲ به منظور بازیابی دو پسماند «پودر اکسیدی واحد اسیدشویی» و «لجن کالریفایرها» توسط این شرکت دانشبنیان به بهره برداری رسید.
پسماند پودر اکسیدی دارای حجم قابل توجهی از یون کلر بوده و خاصیت اسیدی آن باعث ایجاد مشکلات زیادی در محل نگهداری و همچنین استفاده مجدد از آن میشود. در خط بازیابی با استفاده از رآکتورهای مجهز به سیستم کنترل دما، pH، خوراکدهی، میزان اختلاط و قدرت اسیدی، محتوای کلر در ساختارهای نانویی ویژه درگیر شده و در مرحله بعد از پودر اکسیدی جدا میشود.
لجن کالریفایرها نیز حاوی ناخالصیهای روغن سنگین است که از لحاظ شیمیایی پایدار است و عامل ایجاد آلودگیهای زیست محیطی است. این آلودگیها با استفاده از نانوکاتالیستها و تابش نور با طول موج مناسب شکسته و از نمونه جدا میشود.
با اجرای این خط برای اولین بار در کشور حجم قابل توجهی از پسماندهای اکسیدی به مواد اولیه با ارزش(کنسانتره آهن) در زنجیره تولید فولاد تبدیل میشود.
تولید سالیانه ۲۵۰۰۰ تن کنسانتره از بازیابی پسماندهای انباشت شده در این واحد تولیدکننده فولاد با بهرهمندی از فناوری نانو به دست متخصصان ایرانی عملی شده است.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام