logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

لوله کشی سیستم اطفا حریق

لوله کشی سیستم اطفا حریق
فهرست مطالب

لوله کشی سیستم اطفا حریق یکی از مهمترین تجهیزات حفاظت در برابر آتش سوزی است که در ساختمان ها و فضاهای عمومی نصب می شود. اهمیت این سیستم در جلوگیری از انتشار آتش و کاهش خسارت ها و تلفات احتمالی ناشی از آتش سوزی است.

لوله کشی سیستم اطفا حریق

معرفی سیستم اطفا حریق

سیستم اطفا حریق از مجموعه ای از تجهیزات شامل جاروب، آب، خاک، برف و تجهیزات مکانیکی و الکتریکی تشکیل شده است. برخی از تجهیزات سیستم اطفا حریق شامل اعلام حریق، سنسور دود، آبنما و اسپرینکلر هستند. اعلام حریق به وسیله یک سیستم خودکار یا دستی صورت می گیرد و با فعال شدن آن، انتشار آتش در محل تشخیص داده شده متوقف می شود. سنسور دود نیز به وسیله یک حسگر حرارتی یا سنسور اپتیکال، دود را تشخیص می دهد و به صورت خودکار سیستم اطفا حریق را فعال می کند. اما وقتی که آتش سوزی هنوز در مرحله ابتدایی است، آبنما و اسپرینکلر به وسیله آب و یا رطوبت آب به طور خودکار آتش را خاموش می کنند.

در جستجوی بهترین قیمت لوله‌ ها برای خرید لوله مانیسمان، بایستی به اطلاعات فنی و کیفیت محصول نیز توجه کرد.

در تحقیقات علمی جدید در زمینه قیمت‌ لوله مانیسمان و قیمت پروفیل‌ لوله، نتایج نشان می‌دهند که تفاوت‌های قابل توجهی در قیمت‌های فروش لوله مانیسمان وجود دارد. این تفاوت‌ها معمولا به عوامل متعددی از جمله کیفیت مواد اولیه، فناوری تولید و شرایط بازار بستگی دارد. در این شرایط، انتخاب بهترین فروشنده و محصول با توجه به قیمت و کیفیت، برای مصرف‌کننده حائز اهمیت است.

کاربرد لوله مانیسمان

 

سیستم اطفا حریق اهمیت زیادی در حفظ امنیت و سلامت افراد و بناها دارد. وجود این سیستم در ساختمان ها باعث ایجاد آرامش و اطمینان در افراد می شود و جلوگیری از گسترش آتش به سایر قسمت ها می کند. همچنین، این سیستم قابلیت پیشگیری در برابر خسارت های مالی و مادی ناشی از آتش سوزی را دارد. بنابراین، برای حفظ امنیت و سلامتی خود و دیگران، نصب و نگهداری این سیستم در مکان های مختلف ضروری است.

جهت اطلاع از لوله spk کلیک نمایید.

 

انواع روش‌های لوله کشی آتش نشانی

 

لوله کشی لوله آتش نشانی به روش خشک

در این سیستم از لوله‌های خشک استفاده می‌شود و در داخل لوله‌ها هیچ آبی جریان نخواهد داشت. منبع آب موردنیاز این سیستم لوله کشی از منابع آب ساختمان تأمین نمی شود. اجرای این سیستم به شکلی است که از درب ورودی ساختمان شروع می‌شود و دارای انشعاباتی برای وصل کردن شیلنگ و کم‌ و زیاد شدن آب در طبقات مختلف ساختمان می‌باشد. در زمان وقوع آتش‌سوزی شلنگ‌های ماشین آتش نشانی به شیر ورودی وصل می‌شود و آب از طریق انشعابات به طبقات مختلف ساختمان انتقال می‌یابد. سیستم اطفاء خشک برای اطفاء حریق آتش نشانی استفاده می شود.

جهت اطلاع از لوله مانیسمان گوشتدار کلیک نمایید.

 

لوله کشی به روش‌ تر

اجرای این سیستم نیز به این شیوه است که همواره در داخل لوله‌ها آب جریان دارد و منبع آب موردنیاز در این نوع لوله کشی نیز از منابع آب ساختمان تأمین می‌شود و مرتبط با لوله کشی آب شهری است. در این نوع لوله کشی با باز کردن شیر ورودی آتش نشانی و نازل سر لوله آب در تمامی لوله‌ها جریان پیدا می‌کند.

در این سیستم لوله کشی آتش نشانی آب از پایین‌ترین طبقه ساختمان و یا از پشت‌بام به سایر نقاط ساختمان منتقل می‌شود و وارد جعبه آتش نشانی می‌شود. برای لوله کشی آتش نشانی در ساختمان‌های صنعتی و تجاری با توجه به آنکه به فشار زیادی نیاز است معمولاً از لوله و اتصالات فشارقوی استفاده می‌شود هرچند که می‌تواند در ساختمان‌های مسکونی می‌توان از لوله و اتصالات فلزی و پلیمری نیز بهره برد و سیستم اطفاء تر برای اطفای حریق کوچک توسط ساکنین ساختمان‌ها اجرا می‌شود.

 

لوله

 

لوله کشی آتش نشانی به روش ترکیبی

در این روش نیز همانطور که از نامش پیداست، بسته به شرایط ساختمان مانند ارتفاع و مساحت، از هر دو روش خشک و تر استفاده می‌شود. برای این سیستم می‌توان از انواع لوله و اتصالات upvc و فلزی استفاده کرد.

جهت اطلاع از قیمت لوله گوشتی کلیک نمایید.

 

تجهیزات مورد نیاز برای سیستم آتش‌نشانی

  • هیدرانت آتش‌نشانی

هیدرانت‌های آتش‌نشانی به دو نوع ایستاده و زمینی تقسیم می‌شود که بیشتر از نوع ایستاده استفاده می‌شود. هیدرانت ایستاده نیز در دو نوع خشک و تر وجود دارند. هیدرانت ایستاده، دائما پر از آب است و مناسب مکان‌هایی است که احتمال یخ زدگی آب وجود ندارد. در هیدرانت ایستاده خشک، آب به طور دائم وجود ندارد.

  • رنگ هیدرانت

دبی هیدرانت را با توجه به رنگ کلاهک آن مشخص می‌کنند. در استاندارد NFPA، برای هرکدام از رنگ‌ها دبی مربوطه مشخص شده است.

جهت اطلاع از قیمت لوله فولادی کلیک نمایید.

 

  • کوپلینگ آتش‌نشانی

نام دیگر کوپلینگ‌های آتش نشانی، کوپلینگ‌های شیلنگ خور است و یکی از اتصالات اطفاء حریق هستند. اتصال کوپلینگ آتش نشانی از یک طرف به هیدرانت متصل به شیر فلکه و از طرف دیگر به هیدرانت های متصل به نازل، انجام می‌شود. اتصال شیلنگ‌ها به کوپلینگ، از راه سیم پیچ و توسط بست، انجام می‌شود.

 

لوله+بدون+درز

 

  • شیر فلکه آتش‌نشانی

یکی از قطعات در سیستم لوله کشی آتش نشانی شیر فلکه آتش نشانی است که وظیفه‌اش این است که قطع و وصل جریان را کنترل کند.

  • جعبه آتش‌نشانی

نصب جعبه آتش نشانی (FIRE BOX)، برای نگهداری از کپسول‌های اطفاء حریق و شیلنگ آتش نشانی، انجام می‌شود. ارتباط این جعبه‌ها با سیستم لوله کشی خشک یا تر انجام شده و برای تامین آب آتش نشانان، کاربرد دارد. جعبه آتش نشانی در ابعاد مختلف و دو نوع روکار و توکار تقسیم می‌شود.

جهت اطلاع از قیمت روز لوله گالوانیزه کلیک نمایید.

 

استاندارد لوله کشی آتش نشانی

جنس لوله‌های شبکه آتش‌نشانی تر باید از نوع لوله‌های فولادی گالوانیزه یا لوله‌های سیاه سبک مطابق استاندارد DIN 2440 انتخاب شود. کل سیستم لوله‌کشی باید در برابر تغییرات جوی، خوردگی و سایر عوامل عایق‌بندی شوند و همچنین این شیرها و اتصالات فلزی باید از نوع فشارقوی انتخاب گردند. جنس لوله و اتصالات جهت اجرای سیستم خشک آتش‌نشانی باید از نوع لوله‌های سیاه درزدار  یا لوله مانیسمان و اتصالات جوشی مطابق استاندارد DIN2440 باشد. همچنین در ساختمان‌های بلندمرتبه اجرای سیستم اسپرینکلر ضرورت دارد و به دلیل فشار بالای سیستم اسپرینکلر از لوله‌ مانیسمان رده 40 و اتصالات مانیسمان در سیستم لوله‌کشی آن استفاده می‌شود.

لوله مانیسمان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا