سازههای LSF یا قابهای فولادی سبک، نوعی سیستم ساختمانی هستند که از مقاطع فولادی سرد نورد شده برای ایجاد قاب سازه استفاده میکنند. قاب سپس با پانلهای روکشدار پوشانده میشود تا دیوارها، سقفها و کفها را ایجاد کند.
سازه LSF نوعی سازه فولادی است که با نام سازه سبک نیز شناخته میشود. LSF مخفف عبارت Lightweight Steel Frame است که به معنای سازه سبک است. سازه LSF به سیستمهای پیشساختهای گفته میشود که در ساخت هرکدام، مقاطع فولادی دیواره نازک به کار میروند. این مقاطع فولادی، ساخته شده از ورق هایی با ضخامت کم با جنس گالوانیزه هستند. ورقهای گالوانیزه مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگزدگی دارند. این ویژگیها تأثیر مستقیمی بر خرید و فروش و قیمت ورق گالوانیزه دارند، زیرا مقاومت بالا و عمر طولانی این ورقها باعث افزایش تقاضا و در نتیجه افزایش قیمت آنها میشود.
ورق فولادی استفاده شده در سازه LSF با کمک دستگاه های خاص به روش رولی تولید می شوند و سپس با استفاده از خدمات رول به شیت به ورق های مورد نیاز برای ساخت پروفیل های سبک تبدیل می شوند. یکی از خصوصیات این نوع پروفیل ها، ابعاد متفاوت آنهاست.
سازه LSF ، چهارچوب و اسکلت اصلی ساختمان را تشکیل می دهد. برای آنکه وزن سازه کمتر شود و عملیات سبک سازی صورت گیرد، در ساخت آن از پروفیل هایی که به روش نورد سرد تولید شده اند استفاده می شود. در نهایت برای مقاوم سازی و نصب این نوع پروفیل ها، باید از مصالحی مانند سنگ یا پی وی سی استفاده نمود.
سازه LSF برای ساخت انواع سازه همچون:
ساختمان های مسکونی
ساختمان های تجاری
ساختمان های صنعتی
ساختمان های عمومی
کاربرد دارند.
پی و فونداسیون: برای نصب دیوارها، یک فونداسیون به عمق 50 سانتیمتر اجرا می شود. بعد از اتمام فرآیند فونداسیون، انکر بولت ها را در فاصله هایی که از قبل مشخص شده در داخل فونداسیون قرار می دهند تا با استفاده از آن ها بتوان دیوار ها را تثبیت کرد.
نصب دیوار ها: پس از اجرای فونداسیون باید دیوارها را نصب کرد. همانطور که در بالا اشاره شد برای نصب دیوار ها و ثابت نگه داشتن آن ها از انکر بولت هایی استفاده می شود که در داخل فونداسیون قرار گرفته اند. دیوارهای باربر به کمک نوعی مهار کننده موقت در محل مشخص نصب می شوند.
اجرای سقف: در سازه های ال اس اف معمولا روش ها و سبک های مختلفی برای اجرای سقف وجود دارد. پرکاربردترین شیوه در اجرای سقف ها خرپاهای سقفی و سیستم های تیر ریزی مسطح است. پوشش سقف عمدتا به صورت خشک یا بتن درجا اجرا می گردد.
پوشش های داخلی و خارجی: در پوشش های خارجی و یا نمای سازه می توان انواع مصالح سنتی یا مدرن استفاده کرد. پوشش های خارجی را می توان به صورت تر و یا ملات خشک به اجرا در آورد. در پوشش دیوارها در فضاهای داخلی نیز می توان از مصالح مختلفی همچنین کاغذ دیواری، رنگ، دیوارپوش، انواع کاشی و گچ استفاده کرد.
اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی: تاسیسات بکار رفته در سیستم های ال اس اف شامل لوله کشی و سیستم تهویه مطبوع می باشد. لوله کشی این سازه ها به صورت عمده از لوله های سوپر پایپ و پی وی سی فشرده است که نسبت به لوله های چدنی از مقاومت و انعطاف پذیری بالاتری برخوردارند.
نصب درب و پنجره: در نصب درب و پنجره سعی می شود از انواع درب های مدرن از جمله پی وی سی و آلومینوم ضد حریق و ضد سرقت استفاده شود.
نتیجه گیری
سازه LSF، با تشکیل چهارچوب و اسکلت اصلی ساختمان، یکی از سبکترین و مقرون به صرفه ترین انواع سازه است. استفاده از پروفیلهایی که به روش نورد سرد تولید میشوند، به کاهش وزن سازه و عملیات سبکسازی کمک میکند. برای پوشش این نوع پروفیل، از مصالحی مانند سنگ یا پی وی سی استفاده میشود. افزایش قیمت فولاد برای ساخت سازه های فولادی و مسائل اقتصادی مرتبط، منجر به افزایش استقبال عمومی نسبت به سازههای ترکیبی LSF شده است. این نوع سازه با ترکیبی ازانواع مصالح کاربردی ساخته می شود و وزن پایین، مقاومت بالا و هزینه کمتری را برای سازه ها به ارمغان می آورد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام