logo
شرکت حامی آلیاژ آسیا (فولاد حامیران)
02163511
02162846000
logo

9 دلیل سفت شدن کلاچ خودرو

کلاچ خودرو

جهت اطلاع از قیمت روز میلگرد mo40 کلیک نمایید.

یکی از مشکلاتی که خودرو های دنده دستی (غیر اتومات) با آن مواجه اند سفت شدن کلاچ می باشد که در ادامه به آن می پردازیم. اگر خودرویی با گیربکس دستی دارید، به احتمال زیاد کلاچ خود را تعویض کرده اید یا حداقل به فکر تعویض کلاچ خود بوده اید. معمولاً کلاچ های OEM برای مدت طولانی دوام می آورند و قبل از 100 هزار کیلومتر نیازی به تعویض ندارند.

 پدال کلاچ چیست

کلاچ وظیفه اتصال چرخ ها به موتور و نیز تنظیم سرعت را بر عهده دارد. هنگامی که انرژی دورانی توسط موتور ایجاد می شود این انرژی برای حرکت با کمک کلاچ به چرخ ها منتقل می شود.

سیستم کلاچ خودرو

جهت اطلاع از قیمت فولاد آلیاژی mo40 کلیک نمایید.

دلایل سفت شدن پدال کلاچ

شایع ترین علل سفت شدن پدال کلاچ، خرابی شفت کلاچ، توپی کلاچ یا صفحه کلاچ است. اگر کلاچ هیدرولیک دارید، می تواند به دلیل بد بودن سیلندر کلاچ اصلی باشد. اگر کلاچ غیر هیدرولیک دارید، ممکن است به دلیل فرسوده بودن کابل کلاچ باشد.

در اینجا اطلاعات دقیق تری در مورد شایع ترین علل سفت شدن پدال کلاچ آورده شده است:

  • خرابی شفت کلاچ

در داخل جعبه دنده، اهرمی به نام شفت کلاچ وجود دارد. وظیفه این قطعه انتقال فشاری است که به پدال کلاچ وارد می شود و آن را به بلبرینگ آزاد کننده کلاچ می فرستد, این عمل کلاچ را جدا می کند. هنگامی که شفت کلاچ خراب می شود، باعث ایجاد مشکل در فشار دادن پدال شده و همچنین می تواند عملکرد انتقال را به طور کلی مختل نماید.

  • خرابی توپی کلاچ

توپی کلاچ برای ایجاد عملکرد نرم پدال کلاچ ساخته شده است. وقتی پدال را به سمت پایین فشار می دهید، توپی کلاچ چیزی است که صفحه کلاچ را حرکت می دهد. با گذشت زمان، توپی کلاچ ممکن است آسیب دیده یا فرسوده شود به طوری که این مشکل ممکن است باعث سفت شدن پدال کلاچ شده و مانع از حرکت راحت آن شود.

جهت اطلاع از خرید فولاد کلیک نمایید.

  •  تنظیم کلاچ

سفتی کلاچ همیشه هم نیاز به تغییرات اساسی در صفحه کلاچ و متعلقات آن ندارد گاهی با تنظیم کلاچ و ریگلاژ آن می توان بر این مشکل غلبه نمود. کلاچ می تواند به راحتی از تنظیمات خارج شود و به موجب همین امر سفت تر از حالت عادی به نظر برسد. در برخی موارد، کلاچ تا حدی یا به طور کامل باز می شود، حتی ممکن است که پدال در بالا ترین حالت خود قرار گیرد. بررسی تنظیم بودن پدال کلاچ اولین قدم برای بررسی این مشکل است.

“به یاد داشته باشید هر زمان که سیلندر اصلی کلاچ یا خود کلاچ را تغییر دادید، پدال را تنظیم کنید. با این حال، اگر سیستم کلاچ هیدرولیک دارید، این مرحله کمک زیادی نمی کند.

  •  موانع زیر پدال

این یک مسئله واضح است که بلافاصله می توانید متوجه آن شوید. مردم اغلب در حالی که اشیاء کوچکی همچون آب معدنی در زیر صندلی یا زیر پا دارند شروع به حرکت می کنند که همین امر ممکن است بر اثر غفلت حادثه آفرین باشد. بهتر است اولین کاری که قبل از به حرکت افتادن وسیله ی نقلیه انجام دهید چک نمودن پدال کلاچ برای اطمینان از نبودن مانعی زیر آن باشد .

  • کابل کلاچ فرسوده

هنگامی که پدال را به سمت پایین فشار می دهید، کابل متصل به صفحه کلاچ را می کشد تا صفحه کلاچ را جدا کند و آن را برای تعویض دنده آماده نماید. از آنجایی که کلاچ باز است، می توانید با خیال راحت دنده ها را تعویض کنید. با این حال، هنگامی که این کابل کلاچ فرسوده یا کشیده شود، شما باید نیروی بیشتری را صرف نگه داشتن کلاچ و تعویض دنده نمایید .

جهت اطلاع از قیمت فولاد ck45 کلیک نمایید.

  • اتصالات فرسوده

اتصال کلاچ از اجزای مکانیکی و هیدرولیکی ساخته شده است که به کلاچ اجازه حرکت می دهد. این اتصال همچنین شامل میله ها و بازوهای مختلفی است و از آنجایی که این اجزا دائما باهم درگیر هستند امکان استهلاک و از بین رفتن آنها بسیار زیاد است که همین امر موجب تداخل در کارکرد پدال و مشکلات تعویض دنده می شود.

  •  سیلندر کلاچ معیوب

سیلندر پدال کلاچ با سیلندر اصلی کلاچ کار می کند تا با فشار دادن پدال کلاچ را آزاد کند. فشار از سیلندر پدال از طریق یک خط به سیلندر متصل به کلاچ ارسال می شود که سپس میله ای را می کشد تا اهرم یا چنگال را فشار داده و کلاچ را جدا کند. اگر هر یک از اینها خراب شود، ممکن است متوجه مشکل در تعویض دنده شوید. با این حال، اولین علامت شکست معمولاً یک پدال سفت است.

  • مسدود شدن شلنگ هیدرولیک 

شیلنگ کلاچ جزء انعطاف پذیری است که در سیستم های هیدرولیک یافت می شود. این شیلنگ نیروی هیدرولیکی را با فشار دادن پدال منتقل می کند. از آنجایی که جنس سختی ندارد، می تواند در جهات مختلف خم شود.

گاهی اوقات، این انعطاف‌پذیری باعث آسیب رسیدن به آن می‌شود، به خصوص اگر توسط اجزای دیگر تحت فشار قرار گیرد. همچنین این احتمال وجود دارد که مسدود شود. خواه گیر کرده یا مسدود شده باشد، که همین امر ممکن است متوجه تغییر هنگام گرفتن پدال شود.

جهت اطلاع از mo40 کلیک نمایید.

  •  صفحه کلاچ فرسوده یا معیوب

صفحه کلاچ با دیسک کلاچ و فلایویل کار می کند تا مستقیماً درگیر و جدا شود. برای تعویض دقیق دنده ها و حفظ سرعت لازم است. با این حال، صفحه فشار اصطکاک و فشار زیادی را در طول مایل ها تحمل می کند. با گذشت زمان، فرسوده می شود، که می تواند منجر به مشکل در جابجایی، احساس لرزش و مشکل در پدال شود.

صفحه کلاچ

جهت اطلاع از قیمت فولاد کلیک نمایید.

چگونه یک پدال کلاچ سفت را تعمیر کنیم

همانطور که در برخی از دلایل بالا نشان داده شده است، چند راه حل وجود دارد که هیچ هزینه ای برای شما نخواهد داشت. اولین قدم این است که زیر پدال را چک کنید و مطمئن شوید که چیزی مانع از فشار دادن آن به پایین نیست. جدای از آن، می‌توانید برخی تنظیمات دستی را نیز انجام دهید تا پدال مطابق با مشخصات استاندارد کار کند. این دو ساده ترین راه حل موجود هستند.

در صورت حل نشدن مشکل, تعویض شفت کلاچ یا توپی کلاچ راه حل های باقی مانده می باشند که باید انجام گیرند, توجه داشته باشید که این تعمیرات نیاز به تخصص و مهارت دارد که در صورت نداشتن این مهارت ها نباید خودسرانه اقدام به تعویض و تغییر آنها بزنید و حتماً باید از یک تعمیرکار در این رابطه کمک بگیرید.

ارتباط برش لیزری با سفتی کلاج:

سفتی کلاج به میزان مقاومت آن در برابر لغزش اشاره دارد. استفاده از خدمات برش لیزری فلزات برای ساخت قطعات کلاج می‌تواند به افزایش سفتی کلاج کمک کند. دلیل این امر این است که برش لیزری می‌تواند لبه‌های صاف و تمیزی ایجاد کند که اصطکاک بیشتری بین صفحات کلاج ایجاد می‌کند.

بیشتر بدانید: اگر علاقه مند به دریافت اطلاعات از ساخت قطعات هستید خوب است بدانید، برای ساخت قطعات از قالب تزریق پلاستیک نیز استفاده می شود. در واقع، قالب تزریق پلاستیک یکی از رایج ترین روش ها برای تولید انبوه قطعات پلاستیکی است. قیمت قالب تزریق پلاستیک تاثیر پذیر از نحوه ساخت آن است که میتوانید در مقالات فولاد حامیران چگونگی آن را مطالعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا