فرآیند گالوانیزه کردن بیش از 300 سال قدمت دارد. در تاریخچه گالوانیزه کردن آمده است، زمانی که یک شیمیدان برای اولین بار آهن تمیز در روی مذاب غوطه ور کرد و در کمال تعجب با یک پوشش میل نقره ای درخشان روی آهن مواجه شد و این اولین گام در پیدایش فرآیند گالوانیزه شد.
داستان فلز روی ارتباط نزدیکی با تاریخچه گالوانیزه کردن دارد. زیور آلات ساخته شده از آلیاژهای حاوی 80 درصد روی یافت شده است که قدمت آن به 2500 سال قبل می رسد. قدمت برنج که آلیاژی از مس و روی است، به قرن 10 قبل از میلاد باز میگردد که یکی از انواع آن به نام برنج یهودی در این دوره حاوی 23 درصد روی بوده است.
متن معروف پزشکی هند، چاکرا سامهیتا، که در حدود 500 سال قبل از میلاد نوشته شده است، از فلزی یاد می کند که وقتی اکسید می شود، پوشپنجان تولید می کند که تصور می شود اکسید روی باشد. متن جزئیات استفاده از آن را به عنوان مرهم برای چشم و درمان زخم های باز توضیح می دهد. اکسید روی تا به امروز برای بیماری های پوستی در کرم های کالامین و پمادهای ضد عفونی کننده استفاده می شود. از هند، تولید روی در قرن هفدهم به چین منتقل شد و در سال 1743 اولین کارخانه ذوب روی اروپایی در بریستول تأسیس شد.
جهت اطلاع از قیمت ورق استیل 304 کلیک نمایید.
در سال 1742 شیمیدانی به نام ملوین مقاله ای را به آکادمی سلطنتی فرانسه ارائه کرد که در آن توضیح داد که چگونه می توان با فرو بردن آهن در روی مذاب، پوشش روی را بر روی آهن به دست آورد. علاقه به کشف ملوین به سرعت در محافل علمی گسترش یافت و اولین کاربرد آن استفاده از روی مذاب به عنوان یک پوشش محافظ ارزان برای ظروف خانگی بود. این محصولات در نیمه دوم قرن هجدهم در بخش هایی از فرانسه شناخته شده بودند.
در سال 1780، یک ایتالیایی به نام لوئیجی گالوانی، پدیده الکتریکی انقباض عضلات پای قورباغه را در تماس با دو فلز غیرمشابه، یعنی مس و آهن، کشف کرد. گالوانی به اشتباه به این نتیجه رسید که منبع برق در پای قورباغه بوده است. اصطلاح “گالوانیزه کردن” در فرهنگ لغت ظاهر شد و تا حدی به کار انجام شده توسط مایکل فارادی مرتبط بود.
آزمایشات با فلزات غیرمشابه بیشتر توسط الساندرو ولتا دنبال شد، او معتقد بود که جریان الکتریکی ناشی از تماس خود فلزات غیر مشابه است. در سال 1800، ولتا توانست این را با ساختن لایه هایی از صفحات متناوب روی و نقره با یک تکه پارچه آغشته به محلول نمک بین صفحات جداگانه ثابت کند. این دستگاه که به شمع ولتایی معروف است، اولین باتری جهان بود.
در سال 1824، سر همفری دیوی نشان داد که وقتی دو فلز غیرمشابه به صورت الکتریکی به هم متصل شدند و در آب غوطه ور شدند، خوردگی یکی تسریع شد در حالی که دیگری درجه ای از محافظت را دریافت می کرد. از نتیجه ی این کار او پیشنهاد کرد که کف مسی کشتیهای دریایی چوبی (اولین نمونه از حفاظت کاتدی عملی) را میتوان با چسباندن صفحات آهن یا روی به آنها محافظت کرد. هنگامی که بدنه های چوبی با آهن و فولاد جایگزین شدند، همچنان از آند روی استفاده می شد.
جهت اطلاع از قیمت فولاد سردکار کلیک نمایید.
در سال 1829، هنری پالمر از شرکت بارانداز لندن، حق اختراع “ورق های فلزی تورفتگی یا موج دار” را دریافت کرد، کشف او تأثیر چشمگیری بر طراحی صنعتی و گالوانیزه کردن داشت.
در سال 1836، سورل در فرانسه اولین ثبت اختراع را برای فرآیند پوشش فولاد با فرو بردن آن در روی مذاب پس از اولین تمیز کردن، به ثبت رساند. او این فرآیند را با نام «گالوانیزه کردن» ارائه کرد. جالب است بدانید که سورل از ماهیت الکتروشیمیایی خوردگی و نقش فداکارانه پوشش روی بر روی آهن آگاه بود. در اصل، کلمه گالوانیزه به فرآیند پوشش دهی اشاره نمی کند، بلکه به ویژگی اساسی ارائه شده توسط این پوشش اشاره دارد. علاوه بر ثبت اختراع سورل در سال 1836، یک پتنت بریتانیایی برای فرآیند مشابه در سال 1837 به ویلیام کرافورد اعطا شد.
اگرچه جواب این سوال نامشخص است، اما تصور می شود اولین استفاده از ورق کنگره دار گالوانیزه برای نیروی دریایی در پمبروک داکس، ولز در سال 1844 باشد.
تا سال 1850، صنعت گالوانیزه بریتانیا از 10000 تن روی در سال برای حفاظت از آهن استفاده می کرد. این دوره همچنین شاهد اختراع یک ماده مهندسی بود که به جاسازی «گالوانیزه» در زبان مردم در سراسر جهان کمک می کرد.
جهت اطلاع از قیمت فولاد گرم کار کلیک نمایید.
یکی دیگر از کاربردهای قابل توجه ورق کنگره دار گالوانیزه استفاده از آن در طول جنگ های جهانی اول و دوم به شکل کلبه های نیسن است. این ایده به ذهن یک مهندس آمریکایی متولد شد که با مهندسان سلطنتی مستقر در ایپر در سال 1916 خدمت می کرد. ستوان نورمن نیسن با داشتن مشکلاتی در مورد کمبود شمش برای سربازان، شکلی نیم دایره ای متشکل از ورقه های کنگره ای را تصور کرد که بر روی یک قاب فولادی پشتیبانی می شود.
طرح او در هر دو جنگ مورد استفاده قرار گرفت و پیوندی محو نشدنی در روان انگلیسی با مواد و سختی های مرتبط با جنگ ایجاد کرد.برای آشنایی با ورق گالوانیزه می توانید وارد صفحه فولاد حامیران شوید.
“ورق گالوانیزه از جمله مواد ساختمانی پرکاربرد است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این ورقها با استفاده از فرآیند گالوانیزهسازی به زنگ زدگی مقاوم تبدیل میشوند و از پوسیدگی محافظت میکنند.
یکی از موارد مهم در خرید ورق گالوانیزه، قیمت آن است. قیمت ورق گالوانیزه معمولاً به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله اندازه، ضخامت، بازار و کشور تولید کننده.
در نهایت، در خرید ورق گالوانیزه، نیاز است که به قیمت روز ورق گالوانیزه دقت کرده و با توجه به نیاز خود اقدام به خرید کنید تا از بهترین محصول با بهترین قیمت بهرهمند شوید.”
فولاد گالوانیزه در اطراف ما وجود دارد و نقشی حیاتی در زندگی روزمره ما دارد. این در ساخت و ساز، حمل و نقل، کشاورزی، انتقال نیرو و همه جا استفاده می شود که محافظت در برابر خوردگی خوب و عمر طولانی ضروری است. به عنوان مثال، به روشنایی جاده ها (تیر های چراغ برق) و تامین برق خانه ها، بیمارستان ها و دفاتر ما (دکل های فشار قوی) کمک می کند. بسیاری از صنایع مهم دیگر وجود دارند که از گالوانیزه استفاده می کنند.
جهت اطلاع از فولاد سمانته 5920 کلیک نمایید.
فقط تصور کنید که امروز یک محصول ضد خوردگی جدید عرضه می شود که چرخش سریع، کاربرد خارج از محل، پوشش خارجی و داخلی در پروفیل ها و پوشش مولکولی متصل به بستر فولادی را ارائه می دهد. نه تنها این، زمانی که آسیب می بیند، خود ترمیم می شود، خود را فدای محافظت از فلز پایه می کند، از نظر زیست محیطی پایدار است، ضربه و سایش خوبی دارد و عمری بدون نیاز به نگهداری 50 سال یا بیشتر دارد .
استاندارد معمول برای ورقهای گالوانیزه به عنوان ASTM A653/A653M شناخته میشود. این استاندارد، استانداردی است که برای ورقهای فولادی گالوانیزه در کاربردهای مختلف اعم از صنعتی، ساختمانی، خودروسازی و سایر صنایع استفاده میشود.
استاندارد ASTM A653/A653M توسط ASTM International تعیین شده و مشخصات فنی و الزامات کیفیتی مربوط به ورقهای گالوانیزه را تعیین میکند. این شامل مواردی مانند ضخامت، عرض، وزن متریک، ترکیب شیمیایی، خواص مکانیکی و سایر ویژگیهای مرتبط با استفاده در صنایع مختلف میشود.
ورقهای گالوانیزه معمولاً با پوشش رویی از روی استیل که به روش گالوانیزه کردن (تراکمی گرم یا الکترولیتی) بر روی آنها اعمال شده است، که باعث افزایش مقاومت به زنگ زدگی و پوسیدگی میشود. این ورقها برای استفاده در ساخت سازههای فلزی، تولیدات خودرو، محصولات صنعتی و ساختمانی، و غیره استفاده میشوند.
با انتخاب استاندارد مناسب برای ورقهای گالوانیزه، میتوان از کیفیت و عملکرد بهتر محصولات مطمئن شد و اطمینان حاصل کرد که محصولات با استانداردهای صنعتی معتبر مطابقت دارند.
نتیجه
روی، ماده اولیه ضروری برای گالوانیزه گرم، یک فلز بسیار قابل بازیافت است که برای سلامت انسان و اکوسیستم حیاتی است. پیشرفت در متالورژی و فناوری کوره باعث بهبود کارایی فرآیند و اعتبار پایدار گالوانیزه شده است.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام*
ایمیل*
وبسایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
صفحه نخست
محصولات
تلگرام
اینستاگرام